Inovaţia în media românească după 1989 – şapte texte şi trei zile până la deadline

Pe 11 octombrie, la Howard Johnson, are loc conferinţa “Inovaţia în media“, iar pe 7 octombrie, la ora 24.00, e deadline-ul pentru concursul prin care dăm aici trei invitaţii ca premiu. Taxa de intrare este destul de costisitoare, 500 RON şi peste, ca la orice eveniment unde se pot vedea staruri de factura lui Jim Chisholm, iar ideea mea a fost de a deschide uşa evenimentului organizat de Media Management Institute şi Freedom House pentru trei tineri. Condiţii: un comentariu de 2000-5000 de semne cu tema “Inovaţia în media românească după 1989”. Regulamentul complet aici, unde puteţi pune, la reacţii, şi textele voastre sau linkurile către ele, în ipoteza că ai un site sau un blog. Un scurt update cu privire la textele înscrise:

– Darius Groza/Jeg a spart gheaţa cu un text în care e sceptic faţă de ceea ce s-a inventat la noi şi vorbeşte destul de mult despre bloguri.
– Un punct de vedere de asemeni pesimist asupra temei la În România.
– Nenea Cosmos spune că noutăţile au fost induse de schimbări tehnologice şi lasă să se înţeleagă că asta nu-i prea bine
– Gabi îşi centrează argumentaţia în jurul evoluţiei Media Pro (scroll down la reacţii – “Povestea Pro-ului. Adaptarea ca inovaţie”)
Simina Mistreanu crede că pe termen mediu lucrurile vor evolua în bine (scroll down la “Inovaţia în media pentru începători”).
– Subiectiv/Alex Mihăileanu face o enumerare a câtorva apariţii demne de luat în seamă.
– Andreea vorbeşte despre schimbările prin care au trecut ziarele în ultimii doi ani (scroll down, “Andreea”).

Prin urmare, şapte bucăţi şi încă trei zile şi ceva în care puteţi depune texte. Trebuie să vă spun că sunt mulţumit. Tema e ingrată, aleasă special aşa, iar toţi cei şapte au dat lucruri cu cap şi coadă, elaborate. La ce se vede pe online-ul românesc, eram pregătit şi pentru varianta că n-o să am nici măcar un text eligibil. Se dovedeşte că nasc şi pe internet oameni, bravo tuturor. Încă o dată, lista pentru candidaţi e deschisă aici, de unde aflaţi şi condiţiile şi unde îmi puteţi pune întrebări, deşi cred că lucrurile sunt deja destul de limpezi. Baftă.

Post your thoughts