De ce n-o să mai dau declarații pentru Evenimentul zilei

Ca de multe ori până acum, ieri am primit un telefon și niște întrebări de la o jurnalistă de la “Evenimentul zilei”. Subiectul era scandalul Romtelecom-TVR, legat de meciuri, și faptul că Romtelecom a dat înapoi. Azi, când deschid site-ul, găsesc povestea asta, pe care în lipsa oricăror surse, dovezi sau elemente de credibilitate, pot s-o calific drept fantasmagorie. De fapt, în articol e vorba de Antena 1, căreia Radu Călin Cristea, proaspăt numit la TVR, i-ar face jocurile din afară, presând Dolce ca să dea nu știu ce sponsorizare Antenei.

Genul ăsta de pseudoinformație este venit adesea dinspre partidele politice, care pun în circulație scenarii din clasa: “Patriciu e de vină fiindcă Boc guvernează cu PSD, fiindcă nu l-a lăsat pe Antonescu să intre în coaliție cu PDL”.

În plus, semnatara articolului nu e jurnalista căreia i-am dat eu declarația. Pe care n-o pomenesc, fiindcă am avut o relație sursă-reporter corectă până acum și îi doresc numai bine. Dar, de asemeni, o rog să nu mă mai caute pentru “Evenimentul zilei”.

P.S.: Dacă mai are vreo importanță, declarația mea integrală era următoarea:

Pentru Dolce, povestea cu meciurile a devenit rapid o problemă de PR, din cauza situației din TVR. Contractul cu Dolce a devenit un măr al discordiei politice, legat de debarcarea echipei Lăzescu, deși mai aproape de întreaga afacere s-au aflat oamenii din Departamentul de Sport al TVR. Opinia publică e sensibilă la meciuri, chiar dacă nu ele sunt esențialul în dezbaterea legată de TVR: foștilor manageri li se pot reproșa lucruri mai serioase, legate de interesul public, emisiunile nereușite și altele. Probabil că intenția Dolce a fost de a evita o percepție negativă în tot scandalul, și atunci a trebuit să renunțe la o bună parte din beneficiile pe care le-ar fi avut contractul. Sigur, deocamdată nu există nicio dovadă că Dolce ar fi avut practici de business incorecte în toată povestea; până la un punct, actorilor privați li se poate chiar ierta că își văd propriul interes. Dar, chiar fără dovezi, situația are suficient potențial exploziv, fiindcă suntem în România.

One thought on “De ce n-o să mai dau declarații pentru Evenimentul zilei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *