De ce n-o să mai dau declaraţii pentru Evenimentul zilei

Ca de multe ori până acum, ieri am primit un telefon şi nişte întrebări de la o jurnalistă de la “Evenimentul zilei”. Subiectul era scandalul Romtelecom-TVR, legat de meciuri, şi faptul că Romtelecom a dat înapoi. Azi, când deschid site-ul, găsesc povestea asta, pe care în lipsa oricăror surse, dovezi sau elemente de credibilitate, pot s-o calific drept fantasmagorie. De fapt, în articol e vorba de Antena 1, căreia Radu Călin Cristea, proaspăt numit la TVR, i-ar face jocurile din afară, presând Dolce ca să dea nu ştiu ce sponsorizare Antenei.

Genul ăsta de pseudoinformaţie este venit adesea dinspre partidele politice, care pun în circulaţie scenarii din clasa: “Patriciu e de vină fiindcă Boc guvernează cu PSD, fiindcă nu l-a lăsat pe Antonescu să intre în coaliţie cu PDL”.

În plus, semnatara articolului nu e jurnalista căreia i-am dat eu declaraţia. Pe care n-o pomenesc, fiindcă am avut o relaţie sursă-reporter corectă până acum şi îi doresc numai bine. Dar, de asemeni, o rog să nu mă mai caute pentru “Evenimentul zilei”.

P.S.: Dacă mai are vreo importanţă, declaraţia mea integrală era următoarea:

Pentru Dolce, povestea cu meciurile a devenit rapid o problemă de PR, din cauza situaţiei din TVR. Contractul cu Dolce a devenit un măr al discordiei politice, legat de debarcarea echipei Lăzescu, deşi mai aproape de întreaga afacere s-au aflat oamenii din Departamentul de Sport al TVR. Opinia publică e sensibilă la meciuri, chiar dacă nu ele sunt esenţialul în dezbaterea legată de TVR: foştilor manageri li se pot reproşa lucruri mai serioase, legate de interesul public, emisiunile nereuşite şi altele. Probabil că intenţia Dolce a fost de a evita o percepţie negativă în tot scandalul, şi atunci a trebuit să renunţe la o bună parte din beneficiile pe care le-ar fi avut contractul. Sigur, deocamdată nu există nicio dovadă că Dolce ar fi avut practici de business incorecte în toată povestea; până la un punct, actorilor privaţi li se poate chiar ierta că îşi văd propriul interes. Dar, chiar fără dovezi, situaţia are suficient potenţial exploziv, fiindcă suntem în România.

Post your thoughts