De ce n-o să am timp de concediu vara asta

Spre deosebire de alte veri mai relaxate, anul ăsta am destul de puţină vreme de concediu, date fiind două operaţiuni pe care le-am copt în ultimul timp pe Comanescu. Vara asta o să mă ţin ocupat cu:

 • Proiecte legate de social media, cu Grayling; special e faptul că încercăm o asociere pe termen lung, legată de România dar şi de întreaga zonă. În momentul de faţă nu vă pot spune exact despre ce e vorba, dar avem în plan o lansare curând.
 • “The Industry”, o revistă de media din care tocmai am terminat un dummy (număr zero) pentru Intact Media Group. Sunt mulţumit de cum a ieşit şi de poziţionare; mai multe detalii se găsesc în interviul pe care “Săptămâna financiară” a avut amabilitatea să mi-l ceară. O să puteţi vedea curând revista.

Dacă Grayling e pentru Comanescu un pas peste graniţă, Intact e singurul mare grup de media românesc cu care nu colaborasem până acum sub o formă sau alta. Sunt mulţumit să-l am şi pe el în portofoliu.

 1. Dacian Reply

  felicitari. am citit interviul si am cateva curiozitati. nu ati pomenit adevarul la prima intrebare sau a fost scos? revista imi suna un pic a money express, publicatia de la realitatea-catavencu (la un moment dat) care avea unele din cele mai bune articole de business pe care le-am citit vreodata. sunt curios sa-l citesc, dar pana la toamna mai e cale lunga. totusi, e bine ca am aflat de pe acum. mi-a trezit interesul.
  inca ceva. trebuie sa recunosc ca fiind vorba de un trust, mai ales de intact, cu agresivitatea lor in zona de politica interna, tare mi-ar placea ca o revista de acest gen, de media, sa nu promoveze aiurea false modele de pe antena1 si 3.

 2. Iulian Comanescu Reply

  Dacian: Adevărul are nişte fluctuaţii foarte mari de tiraj şi nu a ieşit cu totul de sub zodia inserturilor, aşa că nu pot să-l judec limpede, ca pe Jurnalul sau România liberă. S-ar putea să mă fi înşelat nepomenindu-l, dar mie nu mi se pare clar ce se întâmplă acolo – şi dacă nu e la patru-cinci ani de la relansare… Nu că Jurnalul naţional sau România liberă ar fi perfecte – nici blogul ăsta nu e şi nici altele.

  În privinţa revistei, da, are o poziţionare de business media. Ne interesează ratingurile mari, schimbările radicale de peisaj media. Money Express a avut o perioadă în care era o revistă interesantă, dar se ocupă cu business-ul în general. Aici va fi vorba şi/în mare parte despre conţinuturile media: formate noi, digitalizare etc., etc.

  Politica internă, orice-ar însemna asta, o las departamentelor şi publicaţiilor de resort din Intact 🙂

 3. Dacian Reply

  nu ma refeream la posibilitatea de a face politica interna (ceea ce in intact am senzatia ca se traduce prin superficiala abordare “anti-base”), cat la a lauda astfel de obiceiuri. pentru ca stim amandoi cum se practica pr-ul in trusturi si cum de obicei exista articole ce promoveaza diverse proiecte interne, chiar daca merita sau nu. ma refeream la aceasta capcana, care in cele din urma stirbeste din credibilitate, zic eu.

 4. Viorel Gaita Reply

  Felicitari pentru proiecte. Inseamna ca o sa ai o “lunga vara fierbinte”, dar gasesti tu ceva sa te mai “racoresti”. Bafta!

Post your thoughts