De ce e bine să răspundeți RoBloggers Survey 2007

Carmen Holotescu și Cristi Manafu au făcut anul trecut un panel de succes, numit RoBloggers Survey. Pe baza răspunsurilor a peste 250 de bloggeri, cei doi au obținut un sistem de referință util pentru blogurile românești. E drept că metoda – chestionare la care răspunde cine vrea – are limitări, dar cu ajutorul ei și cu endorsementul Manafu-Holotescu, două din cele mai respectate nume din blogosfera românească, avem cea mai bună descriere a fenomenului românesc al blogurilor.

Ediția a doua a research-ului, RoBloggers Survey 2007, e aproape gata. Mai sunt două zile în care puteți răspunde la întrebări aici. Motivul pentru care e bine s-o faceți reiese imediat din succesul și utilitatea pe care a avut-o cercetarea din 2006. Eu am făcut-o și aștept cu mult interes rezultatele.

P.S.: Cristi Manafu se întreabă ce urmează în materie de bloguri, la noi, după ce face o socoteală a ceea ce a apărut bun în 2007: nișe, oameni cu state vechi în comunicare, conținut plătit (în concepte ca MyKinda.ro). La repezeală, o să spun că eu mă aștept la:

– reclamă pe deal-uri punctuale, ca la Feeder.ro sau Pidjin.net
– bloguri corporate și de politicieni lizibile și cu un grad de succes.

7 thoughts on “De ce e bine să răspundeți RoBloggers Survey 2007”

 1. Am o singura problema cu RoBloggers Survey 2007 (nu pun la socoteala denumirea neaos romgleza): de cite ori am fost curios sa vad ce e acolo am obtinut cite un “The server at http://www.timsoft.ro is taking too long to respond. The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again.” De la mine se vede o inghesuiala mare acolo.
  (in acest moment e tot asa!)

 2. Buna,

  Iulian, multumiri pentru nota despre chestionar.

  Frobenius, imi pare rau, nu este vina noastra, se pare ca e o problema cu routerele pentru accesarea din reteaua UPC – o asemenea conexiune aveti?

  Carmen

 3. Carmen: mersi pentru treaba pe care o faceti. Nu as trimite lumea la voi daca n-as sti ca merita.

  Cu accesul, o mai dau si eu in bara si nu sunt pe UPC.

  Am auzit ca umbla ceva numit virusi de dns in ultimele zile?

 4. De ce nu ati facut un sondaj pe alt site, doamna Holotescu, pe care sa aiba acces toata lumea?
  De ce trebuie ca abonatii UPC (care reprezinta o buna parte din web-surferii din tara) sa nu poata vota?
  Mai e acest sondaj relevant in aceste conditii?

 5. Olahus: cred că e vorba de o problemă temporară, cu UPC-ul. De altfel, nu-ți închipui despre Carmen, Manafu sau despre mine că suntem oligarhi, ca să putem da “țării” tot felul de lucruri, așa că în inițiativele astea fără buget se poate întâmpla să avem și un hosting care nu e cel mai viabil și altele de același fel. Sunt convins că dacă existau bani, Carmen se ducea spre un sondaj de opinie, măcar sub formă de Omnibus.

 6. Da, este UPC-Astral
  E posibil sa fie o problema temporara care sa dispara miine (acum inca exista!), peste o luna, in urmatorii 5 ani. O, tempora…
  Nu am reprosat nimic, nimanui. Am constatat doar.
  Despre sondaj nu ma pot pronunta pina nu dispare problema. Ceva imi spune ca sondajul nu va fi afectat in nici un fel din cauza mea. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *