De ce e bine să răspundeţi RoBloggers Survey 2007

Carmen Holotescu şi Cristi Manafu au făcut anul trecut un panel de succes, numit RoBloggers Survey. Pe baza răspunsurilor a peste 250 de bloggeri, cei doi au obţinut un sistem de referinţă util pentru blogurile româneşti. E drept că metoda – chestionare la care răspunde cine vrea – are limitări, dar cu ajutorul ei şi cu endorsementul Manafu-Holotescu, două din cele mai respectate nume din blogosfera românească, avem cea mai bună descriere a fenomenului românesc al blogurilor.

Ediţia a doua a research-ului, RoBloggers Survey 2007, e aproape gata. Mai sunt două zile în care puteţi răspunde la întrebări aici. Motivul pentru care e bine s-o faceţi reiese imediat din succesul şi utilitatea pe care a avut-o cercetarea din 2006. Eu am făcut-o şi aştept cu mult interes rezultatele.

P.S.: Cristi Manafu se întreabă ce urmează în materie de bloguri, la noi, după ce face o socoteală a ceea ce a apărut bun în 2007: nişe, oameni cu state vechi în comunicare, conţinut plătit (în concepte ca MyKinda.ro). La repezeală, o să spun că eu mă aştept la:

– reclamă pe deal-uri punctuale, ca la Feeder.ro sau Pidjin.net
– bloguri corporate şi de politicieni lizibile şi cu un grad de succes.

 1. Frobenius Reply

  Am o singura problema cu RoBloggers Survey 2007 (nu pun la socoteala denumirea neaos romgleza): de cite ori am fost curios sa vad ce e acolo am obtinut cite un “The server at http://www.timsoft.ro is taking too long to respond. The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again.” De la mine se vede o inghesuiala mare acolo.
  (in acest moment e tot asa!)

 2. Carmen Holotescu Reply

  Buna,

  Iulian, multumiri pentru nota despre chestionar.

  Frobenius, imi pare rau, nu este vina noastra, se pare ca e o problema cu routerele pentru accesarea din reteaua UPC – o asemenea conexiune aveti?

  Carmen

 3. Iulian Comanescu Reply

  Carmen: mersi pentru treaba pe care o faceti. Nu as trimite lumea la voi daca n-as sti ca merita.

  Cu accesul, o mai dau si eu in bara si nu sunt pe UPC.

  Am auzit ca umbla ceva numit virusi de dns in ultimele zile?

 4. olahus Reply

  De ce nu ati facut un sondaj pe alt site, doamna Holotescu, pe care sa aiba acces toata lumea?
  De ce trebuie ca abonatii UPC (care reprezinta o buna parte din web-surferii din tara) sa nu poata vota?
  Mai e acest sondaj relevant in aceste conditii?

 5. Iulian Comanescu Reply

  Olahus: cred că e vorba de o problemă temporară, cu UPC-ul. De altfel, nu-ţi închipui despre Carmen, Manafu sau despre mine că suntem oligarhi, ca să putem da “ţării” tot felul de lucruri, aşa că în iniţiativele astea fără buget se poate întâmpla să avem şi un hosting care nu e cel mai viabil şi altele de acelaşi fel. Sunt convins că dacă existau bani, Carmen se ducea spre un sondaj de opinie, măcar sub formă de Omnibus.

 6. Frobenius Reply

  Da, este UPC-Astral
  E posibil sa fie o problema temporara care sa dispara miine (acum inca exista!), peste o luna, in urmatorii 5 ani. O, tempora…
  Nu am reprosat nimic, nimanui. Am constatat doar.
  Despre sondaj nu ma pot pronunta pina nu dispare problema. Ceva imi spune ca sondajul nu va fi afectat in nici un fel din cauza mea. Succes!

 7. Iulian Comanescu Reply

  Frobenius: Cum spuneam, oamenii au făcut ceea ce au putut şi au putut mai mult decât puteam eu. Mă pasionează instrumentele astea de măsurare a blogurilor, mai ales că nu există nimic unanim acceptat la ora asta, ca dovadă dificila muncă manuală pe care am făcut-o aici:

  http://www.comanescu.ro/lista-lui-comanescu/

  Dar asta e doar o treabă subalternă faţă de Technorati.

Post your thoughts