Dar ei, tacutii?

Madalina Cocea, profa de jurnalism din Iasi, le-a dat studentilor ca tema, pentru un curs, sa-si faca propriile bloguri. Notele au aparut pe blogul profei, Tehnicimediatice.blogspot.com, care de altfel cuprinde posturi instructive despre jurnalism on-line, collective production si altele asemenea. Ghici care-i situatia!

Din vreo 60 de studenti (i-am numarat cu Wordul, iertare dac-am gresit, doamna profesoara), 18 n-au avut nimic de spus. N-au trecut nici macar de limita de 8 posturi fixata de profa pentru ca opera lor sa fie luata in considerare. Asta, presupunand ca si-au facut blog. Ca urmare, au luat A, de la “absent”.

Fara pretentii de studiu serios, e de comentat. Pare la prima vedere ceva destul de trist, mai ales ca Balan D. Dana, rusinea blogurilor, Borcoi Miia, codasa clasei, Popa M. Marius Ciprian, golanul seriei si alti 15 lenesi soimi ai patriei par a fi studenti la jurnalism. Ce cauta acolo, daca n-au nimic de spus? Oare cei care asculta mai mult decat vorbesc, citesc mai mult decat scriu, in fine, publicul – sunt de gasit tocmai acolo unde n-ar trebui sa se afle, adica printre jurnalisti si alti velikii comunicatori?

Poate sunt si de data asta de-un optimism tampit, dar prefer sa vad lucrurile din alt unghi: 18 cetateni din 60 (30 %, aproape o treime) n-au porniri auctoriale nici macar sub amenintarea taiosului “A” al profei. Reiese ca, whew, blogosfera nu risca sa fie intr-un viitor apropiat un fel de replica 1:1 a speciei umane… animalul care blogheaza…

P.S.: Ce-or fi gasit Balan, Borcoi si Popa in chip de scuza? “Tovarasa, mi-am uitat blogu-acasa?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *