Dana Deac, directoare la TVR 1

Ce era de aşteptat s-a întâmplat. Amănunt de culoare: Antena îi pregătea de dimineaţă o ştire “frumoasă”, în convingerea că o să câştige concursul. Dana Deac făcea “Cafeaua cu sare” la Antena 3. De ce spun că era de aşteptat: citiţi şi voi lista contracandidaţilor în EVZ. Persoane stimabile fără îndoială, dar foarte low profile.

Comunicatul de presă:

Bucureşti, 11 ianuarie 2007

Dana Deac este noul director al TVR 1

Dana Deac a fost desemnată câştigătoarea concursului pentru postul de director al Departamentului TVR 1, organizat de televiziunea publică joi, 11 ianuarie 2007. Comisia de concurs a fost alcătuită din Tudor Giurgiu (preşedinte-director general al Televiziunii Române), Horia Romanescu (directorul Direcţiei Programe), Iulian Pădurariu (directorul Direcţiei Marketing şi Vânzări), Gordon Lovitt (consilier pe strategie editorială al preşedintelui-director general), Despina Neagoe (membru al Consiliului de Administraţie) şi George Pruteanu (membru al Consiliului de Administraţie). Cinci candidaţi s-au înscris la concursul pentru director la TVR 1.

„Îi urez bun venit Danei Deac în echipa TVR. Ea a demonstrat la interviu că a înţeles care este direcţia canalului TVR 1 şi se va implica în creşterea calităţii acestuia. Mă bucur că un profesionist de talia ei s-a înscris la acest concurs. Este un om foarte serios şi un nume de prestigiu în audiovizualul românesc”, a spus Tudor Giurgiu, preşedinte-director general al TVR. La rândul ei, Dana Deac a declarat: „În urmă cu mai mult timp, nu aş fi crezut că o să-mi doresc să revin în TVR. Schimbările în ceea ce priveşte programele televiziunii publice mi-au atras atenţia şi au făcut ca postul de director la TVR 1 să devină o provocare foarte interesantă pentru mine”.

Dana Deac are 45 de ani şi lucrează în mass-media din 1990. Este licenţiată în Filosofie la Universitatea Bucureşti şi a urmat numeroase cursuri de perfecţionare în domeniul jurnalismului în Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Polonia, Grecia. A fost, pe rând, şef de secţie la Programul 3 al radioului public, Radio în blue jeans, şef secţie „Veniţi cu noi pe programul doi”, Departamentul Social al TVR 2, redactor-şef la Tele 7 abc, iar din 1998 a fost producător executiv, producător, reporter şi moderator la Antena 1 şi Antena 3. De numele ei sunt legate producţii tv de succes, cum ar fi „Prezentul simplu”, „Cafeaua cu sare”, „Cutia neagră”, „60 de minute cu Dana Deac”, „Reporter Tele 7 abc”. A obţinut patru premii APTR şi un premiu CRP.

Postul de director al canalului TVR 1 a fost ocupat anterior de Irina Radu şi a rămas vacant în 16 octombrie 2006.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE

 1. Victor Ciutacu Reply

  Sunt absolut convins ca rezultatul nu are absolut nici o legatura cu faptul ca Adriana Saftoiu a fost declarata, de emisiunea Cafeaua cu sare, omul politic al anului trecut…

 2. sorin Reply

  Sunt absolut convins ca postul lui Ciutacu nu se datoreaza deloc invidiei (profesionale).

 3. Klara Reply

  Cred ca Dana Deac isi merita intru totul noul post. Este un jurnalist tenace si cu adevarat profesionist.
  Bine ar fi daca si alte fotolii din mult mai multe institutii de stat ar fi ocupate de oameni potriviti. Cu o floare, nu se face primavara! Nici macar cu zece. Trebuie o politica a profesionalismului facuta de profesionisti aplicata peste tot.
  Insa, toate au un inceput…

 4. Andrei Reply

  O adevarata profesionista.O femeie care isi face meseria din pasiune.Imi aduc aminte de” 60 minute cu Dana Deac”si “Prezentul simplu”.Memorabile in TV-ul nostru autohton.Sa aiba parte de o echipa corecta,care sa-si vada de meserie.Succes Dana !

 5. Victor Ciutacu Reply

  Uitasem de interviul orgasmic luat presedintelui Basescu inaintea sfarsitului de an…
  Ma scuzati pentru grava omisiune.

Post your thoughts