Dana Deac, directoare la TVR 1

Ce era de așteptat s-a întâmplat. Amănunt de culoare: Antena îi pregătea de dimineață o știre “frumoasă”, în convingerea că o să câștige concursul. Dana Deac făcea “Cafeaua cu sare” la Antena 3. De ce spun că era de așteptat: citiți și voi lista contracandidaților în EVZ. Persoane stimabile fără îndoială, dar foarte low profile.

Comunicatul de presă:

București, 11 ianuarie 2007

Dana Deac este noul director al TVR 1

Dana Deac a fost desemnată câștigătoarea concursului pentru postul de director al Departamentului TVR 1, organizat de televiziunea publică joi, 11 ianuarie 2007. Comisia de concurs a fost alcătuită din Tudor Giurgiu (președinte-director general al Televiziunii Române), Horia Romanescu (directorul Direcției Programe), Iulian Pădurariu (directorul Direcției Marketing și Vânzări), Gordon Lovitt (consilier pe strategie editorială al președintelui-director general), Despina Neagoe (membru al Consiliului de Administrație) și George Pruteanu (membru al Consiliului de Administrație). Cinci candidați s-au înscris la concursul pentru director la TVR 1.

„Îi urez bun venit Danei Deac în echipa TVR. Ea a demonstrat la interviu că a înțeles care este direcția canalului TVR 1 și se va implica în creșterea calității acestuia. Mă bucur că un profesionist de talia ei s-a înscris la acest concurs. Este un om foarte serios și un nume de prestigiu în audiovizualul românesc”, a spus Tudor Giurgiu, președinte-director general al TVR. La rândul ei, Dana Deac a declarat: „În urmă cu mai mult timp, nu aș fi crezut că o să-mi doresc să revin în TVR. Schimbările în ceea ce privește programele televiziunii publice mi-au atras atenția și au făcut ca postul de director la TVR 1 să devină o provocare foarte interesantă pentru mine”.

Dana Deac are 45 de ani și lucrează în mass-media din 1990. Este licențiată în Filosofie la Universitatea București și a urmat numeroase cursuri de perfecționare în domeniul jurnalismului în Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Polonia, Grecia. A fost, pe rând, șef de secție la Programul 3 al radioului public, Radio în blue jeans, șef secție „Veniți cu noi pe programul doi”, Departamentul Social al TVR 2, redactor-șef la Tele 7 abc, iar din 1998 a fost producător executiv, producător, reporter și moderator la Antena 1 și Antena 3. De numele ei sunt legate producții tv de succes, cum ar fi „Prezentul simplu”, „Cafeaua cu sare”, „Cutia neagră”, „60 de minute cu Dana Deac”, „Reporter Tele 7 abc”. A obținut patru premii APTR și un premiu CRP.

Postul de director al canalului TVR 1 a fost ocupat anterior de Irina Radu și a rămas vacant în 16 octombrie 2006.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ȘI RELAȚII INTERNAȚIONALE

5 thoughts on “Dana Deac, directoare la TVR 1”

  1. Cred ca Dana Deac isi merita intru totul noul post. Este un jurnalist tenace si cu adevarat profesionist.
    Bine ar fi daca si alte fotolii din mult mai multe institutii de stat ar fi ocupate de oameni potriviti. Cu o floare, nu se face primavara! Nici macar cu zece. Trebuie o politica a profesionalismului facuta de profesionisti aplicata peste tot.
    Insa, toate au un inceput…

  2. O adevarata profesionista.O femeie care isi face meseria din pasiune.Imi aduc aminte de” 60 minute cu Dana Deac”si “Prezentul simplu”.Memorabile in TV-ul nostru autohton.Sa aiba parte de o echipa corecta,care sa-si vada de meserie.Succes Dana !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *