Dan Pârcălab, eliberat? (updated)

Dan Pârcălab a fost eliberat, merge acasă. Va fi judecat în stare de libertate pentru acuzaţiile care i se aduc în procesul “Gazetelor”. Liviu Man şi alţi manageri din trust se află în continuare în arest. Pârcălab, directorul şi patronul “Gazetei de Maramureş” şi unul dintre acţionarii trustului “Gazeta”, a fost arestat preventiv pe 4 ianuarie, separat de ceilalţi acuzaţi, care ajunseseră după gratii anul trecut.

Puţin înaintea orei 17.00, Pârcălab se afla încă în arestul IJP Cluj, din cauza formalităţilor de eliberare, dar era aşteptat acasă.

Parchetul ar putea face recurs la sentinţa care îl pune în libertate.

Mulţumesc oamenilor din subsolul postului, care m-au ajutat să verific ştirea. Click pe “comentarii” ca să vedeţi cine sunt.

UPDATE: S-a mai ivit o variantă, anume că Pârcălab ar putea rămâne în arest până la judecarea recursului. Situaţia e încurcată rău, propun colegilor din presa scrisă să se convingă de faptul că directorul “Gazetei de Maramureş” e în afara arestului înainte de a da ştirea. Oricum – ce mai înseamnă “eliberat” în condiţiile date? Eliberat în sens tehnic, dar în arest? Acasă, dar cu promisiunea că va intra la loc imediat? Liber după părerea avocaţilor, în arest după cea a procurorilor?

 1. pont Reply

  Dogan und Ringier starten mit Kanal D Romania

  Bukarest, Istanbul, Zürich, 24. Januar 2007

  Ringier und Dogan investieren gemeinsam in die Fernsehbranche in Rumänien.

  Die Ringier AG und die Dogan Yayin Holding A.S. (DYH) stehen vor der Unterzeichnung eines Aktienkaufvertrags und einer Aktionärsvereinbarung. Ringier wird dabei 25% von Kanal D Romania (Dogan Media International SA) erhalten. Der Sendebeginn ist für den 18. Februar 2007 geplant.

 2. Cornel Sabou Reply

  Parchetul nu a comunicat inca daca face recurs sau nu. Dan va fi eliberat doar dupa ce parchetul se va pronunta clar asupra acestei probleme…

 3. Sf. Petru Reply

  Ne bucuram pentru Dan Parcalab si ai lui.
  Il asteptam si pe Aurelian Grama in libertate.
  Trebuie facuta odata distinctia clara intre ziare, oameni si fapte.
  Hai liberare!

 4. ciprian dragos Reply

  dan este eliberat de drept. recursul si celelalte nu mai au importanta. poate nici nu se ataca hotararea de azi si nu mai avem recurs. dan va veni acasa. e un prim pas pentru dovedirea nevinovatiei lui.

 5. m Reply

  am aflat ceva. inca nu se stie daca s-a depus recurs. daca pana maine nu e recurs, la ora 13 il elibereaza. dan e inca in greva foamei si nu renunta pana il elibereza

 6. camelia Reply

  Daca Parchetul face recurs (si va face), nu este liber pina la o decizie definitiva. E foarte simplu.
  Dosarul a devenit public de azi, asa ca inainte de judecati si opinii, lectura placuta, desi ceea ce se gaseste acolo nu e deloc placut pentru breasla ziaristilor…

 7. m Reply

  iulian, te rog nu te lasa intoxicat. ideea e ca dan e inca in arest, cel putin pana maine. si e in greva foamei. azi e a 10 zi.

 8. Dodo Reply

  oricum, lui Parcalab i s-a adus la cunostinta in arestul IJP Cluj decizia de eliberare

 9. Victor Ciutacu Reply

  Iulian, in cazul Tender, spre exemplu, actualul inculpat a fost eliberat efectiv (adica fizic) la vreo doua luni de la sentinta de “punere de indata in libertate”.
  Proceduri, recursuri, totul cu aparenta de legalitate zdrobitoare.
  Nu in ultimul rand, a fost arestat de doua ori si eliberat de trei. Daca mai vrei, am o colectie de manual despre cum NU trebuie sa ai de-a face cu Justitia (reformata au ba)…

 10. Alexandra Reply

  Arestarea preventiva a lui Parcalab a fost schimbata cu cercetare in stare de libertate, dar nu are voie sa paraseasca tare. Va ramane totusi in arest pana cand se va decide daca procurorii vor depune recurs privind aceasta decizie. Asta era pe la ora 14.00.

 11. somebody Reply

  Am vazut pe site-ul Gazeta de Cluj o scrisoare impresionanta a Milenei Man si niste comentarii interesante la ea.De citit!

 12. m Reply

  am o veste trista. procurorii au depus recurs. dan este tot in greva foamei. este a 11 zi

Post your thoughts