Dan Pârcălab, eliberat? (updated)

Dan Pârcălab a fost eliberat, merge acasă. Va fi judecat în stare de libertate pentru acuzațiile care i se aduc în procesul “Gazetelor”. Liviu Man și alți manageri din trust se află în continuare în arest. Pârcălab, directorul și patronul “Gazetei de Maramureș” și unul dintre acționarii trustului “Gazeta”, a fost arestat preventiv pe 4 ianuarie, separat de ceilalți acuzați, care ajunseseră după gratii anul trecut.

Puțin înaintea orei 17.00, Pârcălab se afla încă în arestul IJP Cluj, din cauza formalităților de eliberare, dar era așteptat acasă.

Parchetul ar putea face recurs la sentința care îl pune în libertate.

Mulțumesc oamenilor din subsolul postului, care m-au ajutat să verific știrea. Click pe “comentarii” ca să vedeți cine sunt.

UPDATE: S-a mai ivit o variantă, anume că Pârcălab ar putea rămâne în arest până la judecarea recursului. Situația e încurcată rău, propun colegilor din presa scrisă să se convingă de faptul că directorul “Gazetei de Maramureș” e în afara arestului înainte de a da știrea. Oricum – ce mai înseamnă “eliberat” în condițiile date? Eliberat în sens tehnic, dar în arest? Acasă, dar cu promisiunea că va intra la loc imediat? Liber după părerea avocaților, în arest după cea a procurorilor?

22 thoughts on “Dan Pârcălab, eliberat? (updated)”

 1. Dogan und Ringier starten mit Kanal D Romania

  Bukarest, Istanbul, Zürich, 24. Januar 2007

  Ringier und Dogan investieren gemeinsam in die Fernsehbranche in Rumänien.

  Die Ringier AG und die Dogan Yayin Holding A.S. (DYH) stehen vor der Unterzeichnung eines Aktienkaufvertrags und einer Aktionärsvereinbarung. Ringier wird dabei 25% von Kanal D Romania (Dogan Media International SA) erhalten. Der Sendebeginn ist für den 18. Februar 2007 geplant.

 2. Ne bucuram pentru Dan Parcalab si ai lui.
  Il asteptam si pe Aurelian Grama in libertate.
  Trebuie facuta odata distinctia clara intre ziare, oameni si fapte.
  Hai liberare!

 3. dan este eliberat de drept. recursul si celelalte nu mai au importanta. poate nici nu se ataca hotararea de azi si nu mai avem recurs. dan va veni acasa. e un prim pas pentru dovedirea nevinovatiei lui.

 4. am aflat ceva. inca nu se stie daca s-a depus recurs. daca pana maine nu e recurs, la ora 13 il elibereaza. dan e inca in greva foamei si nu renunta pana il elibereza

 5. Daca Parchetul face recurs (si va face), nu este liber pina la o decizie definitiva. E foarte simplu.
  Dosarul a devenit public de azi, asa ca inainte de judecati si opinii, lectura placuta, desi ceea ce se gaseste acolo nu e deloc placut pentru breasla ziaristilor…

 6. iulian, te rog nu te lasa intoxicat. ideea e ca dan e inca in arest, cel putin pana maine. si e in greva foamei. azi e a 10 zi.

 7. Iulian, in cazul Tender, spre exemplu, actualul inculpat a fost eliberat efectiv (adica fizic) la vreo doua luni de la sentinta de “punere de indata in libertate”.
  Proceduri, recursuri, totul cu aparenta de legalitate zdrobitoare.
  Nu in ultimul rand, a fost arestat de doua ori si eliberat de trei. Daca mai vrei, am o colectie de manual despre cum NU trebuie sa ai de-a face cu Justitia (reformata au ba)…

 8. Arestarea preventiva a lui Parcalab a fost schimbata cu cercetare in stare de libertate, dar nu are voie sa paraseasca tare. Va ramane totusi in arest pana cand se va decide daca procurorii vor depune recurs privind aceasta decizie. Asta era pe la ora 14.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *