Dan Diaconescu plouă cu ghicitori cu neveste și case

Dan Diaconescu a continuat aseară serialul “Jos labele de pe televiziunea poporului”, cu o poveste veridică și totuși greu de crezut despre suspendarea licenței OTV. Conform controversatului realizator, în decursul lui 2002, ar fi fost chemat de “unul din cei mai importanți cinci oameni din România”, “ajunși la putere după alegeri” la el în birou, pentru ca acesta să-i propună să cedeze 51% din firmă în favoarea lui, a “oficialului”. Dan Diaconescu susține că a găsit diferite pretexte ca să n-o facă, după care puternicul i-a spus că după ce va ceda firma, va avea încasări de 800 de mii de euro/dolari pe lună, deoarece el, importantul, dispune de fonduri pentru publicitate. Suma a pornit de la afirmația lui Dan Diaconescu că OTV făcea, în 2002, venituri în jur de 300 de mii de euro pe lună, sumă supraevaluată tot conform lui Diaconescu cu 100 de mii.

Diaconescu susține că i-a răspuns “numărului unu, sau doi, sau trei, sau patru, sau cinci” din România că e ca și cum ai dona o casă cuiva, în schimbul faptului că donatorul promite să aducă de a doua zi “mușcate”, “îmbunătățiri”. La care potentatul s-ar fi supărat: “Adică ce vrei să zici, că am prea multe case?”

Față de cele de mai sus, eu nu pot decât să pun o întrebare cu iz retoric: cine era în 2002 puternic, avea o nevastă activă și influentă și prea multe (patru?) case?

Pentru amatorii de relatări extinse, am actualizat cu cele de mai sus și cu altele biografia lui Diaconescu de pe Mediapedia. Am trimis un mail cuiva ca să verific unele dintre fapte, fiindcă desigur că e bine ca biografiile de acolo să fie betonate. Un wiki este însă, precum se știe, mereu perfecționabil.

P.S.: Desigur că tot ce spune Diaconescu trebuie verificat și nu, nu sunt fanul omului, chiar dacă am preluat, aici și în alte părți, diferite lucruri din emisiunile lui. Cred că totuși povestirea lui are o valoare specială, fiindcă arată modul cum se face business în România – în maniera “gura păcătosului adevăr grăiește”. E drept că omul nostru s-a apucat să dea din casă fiindcă CNA e la un pas de a întrerupe emisia OTV, dar nu pot să nu mă mir de curajul cu care arată pisica seară de seară – și la modul cum se lălăie în paranteze și detalii irelevante, istorisirea mai are mult până la sfârșit. Pe ce se bazează Diaconescu de face pe postul lui șarade atât de transparente?

7 thoughts on “Dan Diaconescu plouă cu ghicitori cu neveste și case”

 1. Nu se bazeaza pe nimic, doar ca face presiuni asupra CNA sa nu-l mai amendeze intr-una, acolo fiind polite vechi de platit. Pe de alta parte, a aratat doar pisica, nu a dat nume negru pe alb, chiar daca toti stiu ca se refera la Nastase, dpdv juridic omul nu a spus nimic.

 2. Pe ce se bazeaza ? Pe ceea ce vede in jur !!! Adica pe faptul ca asistam la o campanie electorala greu de digerat. Hai sa privim si la alte televiziuni si o sa vedem ca s-a intrecut orice masura. Sunt chestii mari in joc si atunci se lupta pe masura.
  Erata: am vrut sa spun “hai sa priviti“ ca eu deja m-am lecuit.

 3. Am citit in Cotidianul ca suspendarea licentei OTV il mai desparte o injuratura. Nu sunt anti- dan diaconescu, dar si-o merita. Totul are o limita. Inclin sa cred ca suspendarea nu se va putea pune in practica, vocea mass media- ONG este mult mai puternica acum fata de anul 2002

 4. Well… nu l-am urmarit pe diaconescu de vreo 2 ani si doar intamplarea a facut sa ascult emisiunea de alaltaieri pe internet.
  Adevaruri? CNA-ul a fost creat cu scopul nobil de a indruma si corecta dezvoltarea mediei in ro. Doar ca odata cu aparitia CNA-ului si lipsei unui cadru legislativ care sa impiedice abuzul, a inceput nebunia frecventelor radio. Bisnitza in eter de la sfarsitul 90 si inceputul 2000 despre care e complicat sa cred ca nu stiau cei 11 apostoli, a fost doar inceputul. S-au acordat licente in fm unor indivizi ( zise retele nationale), ce le inchiriau la pret de camatar celor ce in cadrul aceleiasi licitatii pierdusera. Desigur era o chestiune dincolo de linia legii deoarece la aceea vreme licentele radio nu aveau voie sa fie vandute, inchiriate, si desigur in nici un caz sa aduca beneficii ilicite fabuloase proprietarului de licenata. La momentul cand s-a tras linia (oadat cu permiterea vanzarii licentelor radio), cei ce investisera bani in fm au ramas cu mana pe clanta usii si fiarele in brate. Cei ce detinusera licentele, le-au vandut pe un sac de bani. Timpul nu poate fi dat inapoi, dar ar trebui toate aceste mizerii spuse.
  Hm, ma intreb desigur retoric de ce tocmai Dan Diaconescu face asta. Pentru ca proprietarul unui tv de scandal? Pentru ca e din nou pus la zid pe CNA? Sau toate astea se intampla pentru ca NICIODATA CNA-ul nu a fost sanctionat in nici un fel.
  Constat ca Romania este din nou rupta in doua, de data asta de media. Media celor ce traiesc decent si au aspiratii in viata, si media celor ce nu mai vad linia orizontului. Si in mod ciudat, nici una din alegeri nu e gresita. La doar un click distanta e alt canal. Alege ce vrei sa urmaresti.
  PS: mai raman cateva seri pe OTV. Chiar daca e un razboi personal, mult succes!

 5. Pe teoria ca “stim/banuim cum se face business in Romania” se bazeaza si Diaconescu: livram un story despre care sa capatam impresia ca se incadreaza in “modelul” general de business romanesc, indicam functii care pot fi “numarul unu” sau “numarul cinci” in stat (desi stim foarte bine ca aceste lucruri sint relative – nr. 1 e seful statului si nr. 2 premierul, sau nr. 1 premierul si nr. 2 presedintele senatului, sau nr. 1 cel mai bogat om din Romania ?) si adaugam si detalii care sa ne trimita automat la anumite personaje. Numai ca totul este suficient de vag incit sa fie negat/reinterpretat/decupat oricind astfel incit sa nu creeze reale probleme juridice povestitorului… Manipulare in stilul OTV, prin otrivirea unor lucruri (unele partial reale, altele probabil fictiune pura) astfel incit sa serveasca scopului final. Adica, in fond, exact motivele pentru care OTV ia amenzi pe banda de la CNA. Cind Diaconescu o avea taria sa dea macar un nume, chapeau…

 6. Cu toate ca articolul asta e mai vechi , totusi subiectul OTV este mereu de actualitate .
  Eu cred ca Dan Diaconescu manipuleaza si el cum poate si pe cine poate , in legatura cu suspendarea licentei OTV .
  Mai bine ar vorbi despre yahtul ala pe care l-a cumparat , si despre averea pe care o are .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *