Dan Diaconescu, şi la gunoi, şi cu banii luaţi

După ce forţosul Tolea Ciumac a încercat să-l bage într-un tomberon în noaptea de duminică spre luni, Dan Diaconescu primeşte şi o amendă de la CNA pe motiv că nu trebuie să permită asemenea porcării invitaţilor. Nu discut răspunderea morală a lui Diaconescu, care l-a promovat în trecut pe Tolea suficient pentru ca să ajungă aici. Dar, pe bune, ce era să facă de acolo sus, de unde l-a ridicat Tolea?

Ştirea Mediafax la care am făcut link include şi un paragraf oarecum lămuritor: membrii CNA nu exclud posibilitatea ca faza să fi fost regizată. Dacă Diaconescu a pus la cale toată povestea, atunci, da, paragraful respectiv de lege e încălcat. Dar, până când teoria asta se va adeveri, CNA trebuie să-i acorde lui Diaconescu prezumţia de nevinovăţie. Oricât de ciudat ar suna asta în cazul realizatorului OTV.

Deocamdată, e cam cum URSS-ul a condamnat România la plata despăgubirilor de război după 9 mai 1945.

  1. Radio33 Reply

    Nu e chiar aşa. Diaconescu putea opri evoluţia incidentului cu mult înainte ca acesta să ajungă la punctul culminant. Securitatea postului putea să îl împiedice pe Tolea să intre cu tomberonul în studio. Bun, se poate spune că moderatorul nu bănuia că obiectul va fi folosit în scopuri violente, aşa cum probabil ar fi bănuit dacă individul intra cu un pistol şi îl punea pe masă. Dar încă de când personajul intră în studio, evoluţia lucrurilor e previzibilă. Se poate întrerupe emisia în direct cu promo/publicitate sau chiar cu miră, timp în care individul e evacuat din studio, dar asta numai în cazul în care domnul moderator şi director nu consideră că e mai avantajos pentru el ca telespectatorul să vadă tot ce se întâmplă, indiferent ce se întâmplă. Prin urmare, chiar dacă incidentul nu e premeditat, intenţia lui Dan Diaconescu de a profita de el este clară şi cred că merită să fie sancţionat.

Post your thoughts