Dacă aveţi chef să mă vedeţi la TV, daţi pe Zig-Zag a lui Ion Cristoiu

S-a întors lumea cu susu-n jos: Ion Cristoiu întreabă, eu răspund la Zig-Zag, pe Antena 3, de la ora 19.00. Discuţia se leagă de Cum să devii un Nimeni. Plec încolo, mă întreb cum o să-i fac faţă bătrânului vrăjitor 🙂

UPDATE: Puteţi vedea emisiunea aici.

 1. alexandru ionescu Reply

  super emisiune doresc cartea dvs si un decalog asa cum vedeti dvs pentru un candidat sau cum ar trebui sa fie um adevarat om politic. Va multumesc

 2. LALU Reply

  Am urmărit din întâmplare emisiunea şi sunt foarte plăcut surprins de prestaţia dumneavostră: etalaţi un discurs articulat, competent şi pertinent, lucru extrem de rar în spaţiul public românesc. Intrigat, am căutat pe net şi constat că sunteţi specialist în media românească.
  Vă adresez două întrebări.
  1. Cum comentaţi faptul că libertatea presei în România se află la mare distanţă pe ultimul loc în Europa, vezi http://www.freedomhouse.org/uploads/fop08/FOTP2008_WorldRankings.pdf ? (în caz că aţi abordat deja această temă, trimiteţi-mă la sursă)
  2. Cum comentaţi faptul că asupra acestui subiect presa românească păstrează tăcerea absolută ? (pentru anecdotică: m-am adresat cu această întrebare câtorva ziarişti români de frunte, nereuşind să obţin nici un răspus)

  Vă mulţumesc şi vă urez succes.

 3. Iulian Comanescu Reply

  Mulţumesc de aprecieri. Ce să spun?

  La povestea cu libertatea presei e normal să fim pe locul 44/parţial. S-a tot vorbit despre proprietarii care fac jocuri, mai îngrijorătoare e pentru mine complicitatea cu politicul. Vezi scandalul Ridzi, dar şi editorialiştii năimiţi etc.

  Presa nu tace pe teme de libertatea ei. Vorbeşte mai puţin. Eu am făcut-o în ziare. Nu m-a împiedicat nimeni.

 4. simona ionescu Reply

  Normal ca te-am vazut, Iulian. Mi-a placut ca ai aratat lumii ca sunt si ziaristi care stiu sa-si expuna ideile si cu calm. Iar Cristoiu nu te-a chemat acolo sa te faca praf, ci sa afle de la tine (pentru telespectatori) lucrurile pe care nu le stia sau care i se pareau interesante de stiut de catre cat mai multa lume.
  Acum imi gasesti blogul la alta adresa – http://www.simonaionescu.ro

 5. Jean Valjean Reply

  Bravo Iulian, ai fost super impreuna cu ‘batranul vrajitor’. 😉
  Mi-au placut mult sintagmele ‘Frankenstein brand’ pentru Elena Udrea si ‘no brand’ pentru Geoana… good point !
  Imi pare rau ca apari asa de rar pe sticla, poate intreprinzi ceva in acest sens…

 6. romania inedit Reply

  Si eu am urmarit emisiunea Zig-Zag din intamplare , si pot spune ca ai avut o prestatie excelenta si convingatoare , mai ales ca ai spus cum se fac emisiunile de televiziune in Romania .
  Pana ieri nu am stiut ca dumneata i-ai scris poantele lui Florin Calinescu si el avea doar o scipire de geniu .

 7. una_alta Reply

  servus!
  am vazut si eu emisiunea.
  ai avut emotii si iti tremura vocea in primele 10 min:) dar ti-ai revenit pe parcurs.
  cristoiu chiar a avut nistre intrebari dragute…dupa cate am vazut toti in ultimul timp la tv ….e destul de greu de crezut ca nu s-a spus decat ceva despre poleiala…si prea putine despre subtanta.
  dar …ti se pare normal ca unui pesonaj care iese pe sticla sa-i faca altcineva textele ?

 8. Iulian Comanescu Reply

  una_alta: dacă zici tu că am avut emoţii… da, mi se pare normal să-i facă altcineva textele. De la Cronkite şi Carson încoace aşa e. Am explicat destul de clar acolo că nu poţi fi genial cinci zile din şapte sau şase zile din şapte.

 9. una_alta Reply

  pai …altceva nu inteleg… din care ai povestit, cu tot respectul pt calinescu…creierul erai tu si inca altii… iar el…primea aplauzele…jos palaria!
  Dar…atata vreme cat tu ai fost destul de inspirat sa tot “compui” pt cititor…sau actor…spune-i cum vrei….de ce nu s-au inversat locurile …ar fi si mai ieftin pt cei care scot pe piata produse de genul asta:)
  sa nu-mi spui ca fiecare are locul lui in lumea asta…n-am sa te cred.

  2. ce era cu furnica psd-ista? ma gandesc ca daca s-a tot facut o campanie….trebuie sa stim si noi de ea..publicul larg….sau asta o fi mascota lui Geoana la alegerile astea:)

  apropo de interviuri; unul din care am invatat multe…..chiar daca a lasat cateva secrete sa iasa afara _ a fost cel cu Mihai Craiu….ar mai fi trebuit descusut:)

  PS, chestiunea cu emotiile a fost de bine, putin barbati recunosc ca mai au chestii d-astea …eu sunt sigura ca nu tine de slabiciune, ci de uman.
  si inca ceva: data viitoare cand te duci la TV sa te uiti mai mult in ochii celui cu care vorbesti…sau spre camera…ai fost cu privirea mai mult in jos;)
  gata. bafta !

 10. vasilissa Reply

  iuliane, cool. emisiunea a fost misto. cristoiu, ca de obicei a stiut sa pedaleze pe discursul tau si nici nu s-a impaunat cu capitolul despre el insusi. discursul a fost de ambele parti asezat, dar hirtu, cum iti sade bine. 🙂 mi-a placut, deci.

  @una_alta… la prima intrebare cu creierul si portavocea, adica scribaciul de text si vorbitorul de pe sticla, e ca si cind ai spune ca Olga Tudorache nu are nici un merit pentru ca, nu-i asa, nu a scris nici un rind in viata ei. Sigur, comparatia e usor exagerata, dar nuantele sint infinite, iar dependenta bucatilor care fac un puzzle ar trebui sa duca la un tot unitar care sa iti fure ochii, daca nu si atentia. ideea, pe scurt este, ca, degeaba ai unul care sa scrie genial, daca ai unul care vorbeste impiedicat, pune accente unde cu gindul nu gindesti, nu intelege el insusi frazele si le sectioneaza anapoda. asa dupa cum, degeaba esti un geniu orator, daca ai un scribaci impiedicat la pana si care nu poate iesi din complementul direct ca final de propozitie complexa.

 11. Iulian Comanescu Reply

  una_alta: Florin Călinescu era Florin Călinescu. Nici nu-mi trece prin cap să-mi arog nu ştiu ce merite. Prin carte povestesc cum la un moment dat, la un pilot, facem o repetiţie în care eu citesc prompterul lui (scris de mine) şi producătorul e nemulţumit de text. După aceea se face emisiunea, citeşte desigur Călinescu şi producătorul zice: “Aha, am înţeles.”. Cam ăsta e raportul dintre scriitor şi vedetă, aşa e peste tot.

  Furnica pesedistă a fost o mascotă de la mitingul de 1 Mai 2007. Am avut o colaborare cu PSD-ul atunci, cred că le-a folosit, ulterior am lucrat cu liberalii – mai mult pe chestii legate de Parl. Europei.

  http://www.comanescu.ro/chestii-cu-psd-ul-furnicuta-si-suma-pe-care-m-am-vandut.html

  Vasilissa: da, Cristoiu a condus bine toată treaba. În definitiv poţi chema oameni şi ca să afli lucruri de la ei – ăsta e formatul.

 12. spam Reply

  jules, chiar faina discutia… in afara de faptul ca l-ai cam periat pe Cristoiu (pe cind se afla la EVZ, unde cu onor inteleg ca ai prestat si tu… 🙂 )…huh?

Post your thoughts