Da, el e…

Sau cel puţin – pot să bag mâna-n foc. Emil Brumaru a început să scrie pe blog de prin august, la Hobbitul.Blogspot.com. Stilul inconfundabil al însemnărilor, ca şi faptul că acum vreun an şi mai bine Brumaru purta pe Yahoo Messenger conversaţii cu Ada Milea cu acest nick, “Hobbitul”, cred sunt suficiente.

Iubitorilor de poezie, numele lui Emil Brumaru le spune multe. Versurile lui pot fi apreciate pentru caracterul erotic-scandalos, dar şi pentru o anumită delicateţe la care poetul ieşean, născut în 1939, nu renunţă nici în toiul celor mai inflamate figuri de stil.

O antologie Brumaru este disponibilă în format pdf aici, la Liternet. Mostră:

CÎNTEC NAIV
Nu crini, ci viperi porţi în gură!
Pletele-ţi zbîrnîie în vînt
A raiuri smulse din scriptură
Şi-a iederă ucisă blînd,
Nepotolita mea puştoaică,
Tu ce mă chemi să te sărut,
Nebună ca o balalaică-n
Permisia unui recrut,
Pe sînii îndopaţi în silă
Cu zahăr. Ca pe poze-n bîlci
De ne vom giugiuli, ai milă
De un bătrîn motan cu gîlci!

180px-Emil_brumaru.jpg
 1. Lucian Reply

  Poezia lui Brumaru, un deliciu, iar omul, superb. Bravo ca ni-l aduci iar in inima!

 2. pavel lucescu Reply

  Mersi Iulian. Nu stiam ca are blog. Brumaru e un fenomen al dracului de frumos. Daca apuci sa-l si cunosti, devine un dar.

 3. Catalin Reply

  Ai reusit sa-mi inseninezi o zi de ….

  Multam si tie, si lui Emil Brumaru!

 4. Iulian Comanescu Reply

  Cătălin, Pavel, Mopsul şi toţi admiratorii: i-am scris şi i-am cerut un ymterviu. Omul pe care-l admirăm s-a declarat obosit şi fără chef, cu un refuz-amânare de altfel foarte amabil. Stau şi mă gândesc: dacă fac o pagină specială de rugăminţi, în care fiecare dintre noi îl roagă cum ştie el mai frumos şi îi pune şi o întrebare, poate-l înduplecăm. Mă ajutaţi? Din asta o să vă alegeţi cu câte-un răspuns de la Brumaru.

  Alex: îmi pare rău că nu-ţi place, asta e 🙂

 5. Scaevola Reply

  Fostul medic din Dolhasca are inca pana ascutita si vorba vrajita si acum, la batrinete. Cu Arghezi l-as compara prin verbul lui acid, prin erotismul revarsat, care cumplit ii mai umple de sila pe puritanii nascuti probabil din spori, precum paramecii… Mai copii, fiti fericiti ca-i puteti citi slova! Brumaru este un scriitor unic in literatura romana moderna, un golan frumos ca Villon, un iubitor de placeri cum a fost Rabelais, un genial “spurcat la gura” precum Chaucer. Sa ne traiesti, maestre, si nu te zgirci sa-ti reversi mâlul cuvintelor vrajite peste semintele doritoare de pârg ale mai tinerilor tai ucenici…

 6. maria coman Reply

  asta da descoperire. pacat ca altii nu sunt atit de “curajosi”. dar poate in cazul lui emil brumaru era firesc sa tina pasul cu timpurile. poate e pacat ca internetul apartine doar citorva generatii, in special tinere.

 7. La rascruce de vinturi Reply

  Fiecare are de invatzat de la moshulica! Se vede ca a trecut prin viatza in marsh fortzat. Ca-i plac pushtoiacele nu-i de rushine. treaba se complca cind incep sa-i placa Tristana IR., traducatoarea aia de lux. Pune botul unde trebuie, pezevenghiul!!! Mai vreau texte cu pretexte!

 8. livrescadindorohoi Reply

  Hello, avangardistule, pui si eu o intrebare timida. De ce majoritatea avangardei e din Dorohoi? Stiu ca-ti place Blecher.Pe mine ma framinta la viscere., da nu ma duc la doctor , ci la biblioteca municipala. cam jegoase cartile alea, insa imi fac bine la creier.

Post your thoughts