Cum vor scrie ziarele în campanie? Primele două idei interesante

Povestea cu candidatura lui Toma Roman Jr. împotriva lui Tăriceanu pare serioasă, în sensul că omul de la “Jurnalul” o va lansa oficial duminică, la Green Hours, la ora 14.00. Experimentul electoral al lui Toma Roman Jr. e cuplat cu o serie de articole numită “Peştele’n baltă”, care va apărea în ziarul lui Tucă.

Avem prin urmare două idei interesante cu privire la acoperirea media a campaniei: un ziarist-candidat la “Jurnalul” şi anunţul de la “Adevărul”, care a decis ca pur şi simplu să nu se ocupe de campanie. Teme de reflecţie interesante pentru colegii de la “Evenimentul”, “Gândul”, “Cotidianul” sau “România liberă”.

Comunicatul de presă al lui Toma Roman Jr.:

Dragi colegi şi “pretini”,

Mario Vargas Llosa, după ce a candidat la preşedenţia Republicii Peru a publicat o carte autobiografică numită “Peştele în apă”. Nu-s megaloman să mă cred Llosa şI nici nu se organizează prezidenţiale anul acesta, aşa că m-am decis să candidez pentru un post de deputat în Colegiul Electoral 4 Ilfov, susţinut de către Partidul Ecologist Român. Din această experinţă va rezulta o serie de articole despre întâmplările mele electorale, publicată în Jurnalul Naţional, care se va intitula “Peştele’n baltă”. Pe lângă treaba jurnalistică intenţionez să atrag atenţia asupra nesimţiţilor care deversează, la propriu, căcat în Lacul Snagov, sufocă localităţile rurale de lângă Bucureşti cu palate kitsch din beton sau taie fără autorizaţie copaci.

Lansarea, felicitările, masa şI dansul vor avea loc duminică, 5 octombrie, la orele 14, la clubul Green Hours de pe Calea Victoriei numărul 120 (sediul GDS). Vă aştept acolo, cu o cantitate semnificativă de ţuică fără E-uri.

 1. BABILONUL IMOBILIAR Reply

  …Si daca iese si daca nu iese parlamentar, atat Toma, cat si locuitorii acelui Colegiu Electoral al lui Tariceanu si, mai ales, cititorii, vor avea de castigat.
  Bafta!

 2. gigel Reply

  interesant , este adevarat cititorii vor avea de castigat . Daca el este contracandidat , sa nu uite ca in Ilfov tuica este cu E-uri si mai banuiesc ca toata campania va fi la clubul cu pricina . Nu mai spun nimic ………

 3. ada Reply

  azi am aflat de pe blogul lui IT Morar ca mai e un contracandidat cu sanse in acelasi colegiu.

  Va fi spectacol interesanT!

 4. Olivian BREDA Reply

  Cu ce te ajuta sa ai o campanie la obiect, buna, relevanta, daca insasi tema pe care o reprezinti – ecologia – nu are ‘priza’ la public. Ecologia = ignorata in Romania. 🙁 Nu are nici o sansa, indiferent de campanie.

  La fel, campania lui Cosmin Gusa a fost facuta de 23 Communication Ideas (cu Bogdan Naumovici in frunte). A fost o campanie cel putin decenta? Rezultatul? Gusa a pierdut, dar a pierdut frumos. 😆 A fost o cadere placuta.

  Asa ca poti avea o campanie excelenta, dar pe net sunt lucruri mai intersante pentru oamenii care stau pe net decat politica.

 5. gogo Reply

  Din pacate pentru el nu o sa-i fie decat o experiente costisitoare atat financiar cat si emotional, pentru ca marii pesti ai baltii ii vor improsca pe cei mai mici si vor face tot posibilul sa iasa la suprafata timp de 4 ani pentru inca o gura de aer proaspat care ne va costa pe noi o gura de aer imputit.

 6. underhill Reply

  1. mi se pare ca lipsa de informatii din domeniul politic – in special in timpul campaniei electorale – nu poate sa fie decat un dezavantaj pentru public – pentru cetatean – si pentru presa.

  2. nu cred ca aruncarea in deriziune a alegerilor (ce naiba e ala ‘experiment electoral?!?) va rezolva cumva criza in care se afla clasa politica si democratia din romania. e o scamatorie (au mai facut-o si altii mai bine si cu scopuri mai nobile – http://en.wikipedia.org/wiki/Jello_Biafra#Mayoral_campaign), doar atat.

  si atunci – ce ar putea sa reflecteze ziaristii de la evz, cotidianul si rl? sugerezi sa nu mai scrie nimeni despre campania electorala?

 7. ginel Reply

  Intamplator il stiu pe Toma Roman Jr. si numai din acest motiv l-as prefera pe Tariceanu.

 8. uhitto Reply

  usor inutil pentru electorat. un eventual ajutor dat lui tariceanu. carbuni pentru ziar, cam atit.

 9. nenea iancu Reply

  Populismul electoral ii va costa imens pe liberali. Cat de iresponsabil sa fii sa iei o masura precum asta – orice gospodărie individuală poate produce, pentru consum propriu, ţuică sau rachiu de fructe, în cantitate de 250 de litri alcool pur, fără plata accizelor – cand contracandidatul lui Tariceanu este Toma Roman jr!!!!!!?????!!!!!!!!

Post your thoughts