Cum îţi poţi bate joc de propriile idei

Se ia un om cunoscut, mai presus de suspiciuni, se convinge să candideze pentru tine. Omul a făcut la vremea lui audienţă şi a stârnit valuri de aplauze pe TV, e în continuare cât se poate de ok. Se ia o cameră, se pune omul la cameră, se dă drumul. Omul spune nişte amabilităţi. Rezultatul:

Când e gata, se botează tot cu numele “Spot Cristian Ţopescu”, ca nu cumva să creadă lumea că ok, e unul din mai multele materiale, o declaraţie oarecare, care va fi urmată şi de altele, eventual făcute cum se fac lucrurile pe lumea asta.

Rezultat: 18 vizionări în patru zile, în momentul în care scriu eu. E ca şi cum ai deschide conserve cu o sabie Katana. Dacă vreţi să vedeţi şi alte “spoturi” la fel, luaţi de-aici.

Apropo, vouă cine vi se pare că are cea mai proastă campanie până acum? Aş fi vrut să ne întrebăm a cui e mai bună, dar din păcate…

 1. dimitri Reply

  Arată de parcă n-ar avea deloc dinţi în gură.
  Jenant, îl adăugăm alături de cizmele Oanei Niculescu Mizil prin noroiul din Ferentari.

 2. eftimie Reply

  Sentinţa e prea dură, mi se pare tare “naturel” omul. În afară de faptul că l-au pus “contre-jour”, Ţopescu iese simpăticuţ din toată afacerea asta.

  Cum ar fi arătat “profi” un clip cu Cristian Ţopescu? Cu poze de arhivă când comenta el meciuri, cu căştile pe urechi, cu el vorbind despre creşterea economică a guvernului Tăriceanu? Cu Ţopescu prezentând harta soluţiilor ca Blaga, mergând prin pieţe să întrebe preţul cepei, la tribuna partidului aplaudat de colegii din PNL, totul pe o muzică victorioasă (Chariots of fire – musai)?

  Eu personal aş fi respectat acelaşi scenariul, cu mici modificări. L-aş fi pus pe un hipodrom, omului îi place hipismul. Chestie de fineţe.

 3. Someone Reply

  Vai de mine… 1. Dimitri are dreptate, în mod evident e o problemă stomatologică acolo. 2. Dacă vorbea dţnsul cu o casă de producţie, probabil că obţinea un spot profi pe gratis… sau oricum ceva difuzabil. Dar, mă rog, poate c-a preferat o “adresare directă”…

 4. Iulian Comanescu Reply

  Someone: asta cu stomatologia am bănuit-o şi eu – fiindcă la rândul meu sunt ştirb de de-abia pot ieşi din casă până mâine (reparaţii capitale) şi vorbesc la fel. Totuşi, să fim drepţi, nu e vina PNL-ului aici.

 5. Iulian Comanescu Reply

  Eftimie: problema nu e că Ţopescu e nasol, chiar cu vorbirea aia şâşâită. N-are cum să fie. A făcut o viaţă ceea ce face acum pe YouTube. Problema e că… nu e.

  Spotul bun e p-acolo pe unde-l cauţi tu, eu am găsit asta: să mergi în urmă şi să iei fragmentele alea pentru care a fost interzis, gen “jucătorii să fie lăsaţi să joace în străinătate” şi să zică – “Poate că nu sunt decât un comentator de sport. Totuşi – ceea ce m-a preocupat atunci mă preocupă şi acum”.

 6. Cora_ Reply

  Iulian, cu tot respectul pentru d-nul Topescu, clipul e penibil, domnii astia de la PNL traiesc in care epoca? Daca nu isi permit sa plateasca profesionisti pentru imagine in campaniile electorale, nu se pot macar uita la altii??? Ca doar traim in era comunicatiei…
  Unii ne uimesc, cu imagini holografice, altii cu personaje anacronice. I-au intrerupt bietului om sedintele la stomatolog. Scuze, dar nu m-am putut abtine. 🙂

 7. Alex Reply

  Eu sunt curios ce buget au ei de candidat. Ori agentie isi trage vreun tun mare, ori lucreaza cu agentia care facea machetele pentru loz in plic pe vremea comunistilor. Pe mine ma amuza/ ingrozeste poza lui Tariceanu din afise cu cel mai hidos rictus din istorie.

  Pentru cineva care lucreaza in comercial si nu in politic, asa ceva nu se (mai) face nici pentru companiile de cartier.

  Partidele ori sunt rupte complet de orice ralitate, ori lipsite de cea mai elementara organizare interna. Probabil ca amandoua…

 8. Marian S. Reply

  S-au gindit ca trebuie sa semene a transmisie LIVE !!! A se remarca sunetul de fond, captat in priza directa. Manifestarea a avut loc la intrarea din parcul Tineretului (cea dinspre Sincai). Sa ma ierte domnia sa pentru ironia rautacioasa care urmeaza (pentru ca ii port un mare respect dar) cred ca si-a lasat dintii in ceea ce s-a oferit la pomenile electorale. Era tare carnea de mici.

Post your thoughts