Cu ce a greșit Giurgiu?

Mie mi se pare că a gestionat foarte prost comunicarea reformei. În principiu, nu cred că ceea ce trebuie făcut în TVR se putea face fără niște ani pe pierderi. Giurgiu n-a spus-o răspicat de la început și astfel a ajuns subiectul unui scandal de presă. Am scris despre asta în EVZ.

7 thoughts on “Cu ce a greșit Giurgiu?”

 1. Daca plecam de la premisa ca dl. Tudor Giurgiu, are intentii bune, dar a fost inteles gresit…ne putem mira….Este curios cum oameni care au activitati in domeniul mass media si al culturii de masa (sau nu, ca nu mai exista de mult), precum dl. Tudor Giurgiu, nu stiu sa comunice ? Cu alte cuvinte, nu aplica propriilor activitati, regulile simple ale comunicarii. Toate interventiile sale publice (conferinta de presa, interviurile, prezenta la audierile parlamentare) ne-au aratat, din pacate, un om in defensiva, care ataca “tous azimuts”, trage in toate directiile, fara sa isi reproseze decat lucruri minore…..Pacat, dl. Giurgiu SI DIN ACEST MOTIV, va parasi conducerea televiziunii….toti predecesorii sai, dupa astfel de crize, au parasit televiziunea nationala….dansul nu realizeaza, ca desi va arunca din barca inconvenabilii (d-na Culcer), el va fi debarcat la randu-i….Sa mearga dl. Giurgiu acolo unde are rezultate, regia de film, proiectele culturale….Este prea tanar pentru un razboi prea mare…Si-a depasit bugetul pentru ca a platit onorarii peste masura (opinia publica este impotriva onorariilor mari platite din bani publici, nu?), iar rezultatele (audienta, tinta urmarita) nu s-a aratat inca la orizont…Pa!

 2. Teekaz: uite cum se creeaza o convingere pornind de la un zvon. Stim deja ca Giurgiu a dat prea multi bani pe emisiunile si campaniile respective? Ar trebui discutat. Iata cateva criterii:

  1. O comparatie cu o campanie a unui privat de dimensiuni si cu scopuri asemanatoare. Nu stiu daca putem compara 1:1. Am auzit voci care incearca sa argumenteze cumva ca TVR ar trebui sa faca o promovare mai ieftina, fiindca e institutie publica. Sincer, nu cred ca lucrurile bune se pot face cu bani mai putini, faptul ca trebuie sa fim atenti cu banii abonatilor nu e un argument. Dar ar putea exista argumente la fel de pertinente in sensul ca o paralela 1:1 nu este posibila.

  2. Indeplinirea obiectivelor. Giurgiu prezideaza un CA desemnat, ca si el, de Parlament. Acolo s-a vorbit de faptul ca programele sunt obiectivul no. 1. S-a defalcat intr-o strategie? S-au stabilit de comun acord costuri? Cam prin etapa asta s-ar fi putut trece la bugetare si prevedea niste pierderi la sfarsit de an. Daca toate cele de mai sus s-au facut, de ce nu s-a comunicat? Iar daca nu s-au facut, de ce nu s-a facut? In ipoteza b, Giurgiu a fost intr-adevar neglijent cu banii publici.

  3. Analiza rezultatelor, care decurge din 2. S-au spus numeroase prostii despre audientele TVR. Scaderea de share a TVR 2 e luata drept esec. In realitate, postul s-a definit foarte bine ca unul premium. Asta daca TNS-AGB functioneaza in zona managerilor, sunt si voci care spun ca managerii din panel sunt prea putini si oricum nu folosesc peoplemetrul. S.a.m.d., s.a.m.d.

 3. Hai sa nu o dam cu politica in gard.

  Pana sa fie propus pentru conducerea televiziunii, Tudor Giurgiu a reusit aici la Cluj sa construiasca un festival de film din nimic. Are prin urmare calitati de manager, iar transformarile in bine ale TVR1 si TVR2 sunt evidente in ultimii ani.

 4. Sa vedem si restructurarea organizationala. Daca ii iese, multe se vor schimba in TVR. Si in bine! Primele masuri au aparut deja. Directorii sunt chemati la raport luni cu activitatea la zi. Interesante sunt si primele concluzii dupa. S-ar putea sa descopere ca multi dintre sefii din TVR nu prea au activitate. Dar mai sunt multi pasi pana la asanarea totala a institutiei. Dar cu pestele de la cap se impute e bine ca a inceput cu sefii.

 5. Restructurarea este iepurle scos din joben acum, ca sacul s-a golit si gainariile s-au aflat in presa.
  Giurgiu a stiut dn prima zi de lucru ca circa 800 de oameni o freaca in tvr. Nu a miscat un deget, nu a zis absolut nimic. I-au trebuit aproape 2 ani ca sa ajunga sa declare asta.
  De ce?
  Pai explicatia e simpla. Furaciunile au mers struna. Lumea era fericita. Angajatii (70%) isi vedeau de treaba. Si ceilalti 30% de frecangii traiau la fel de bine.Numai ca prostul nu e prost destul pana nu e si fudul. Asa si PDG-ul. Nu a stiut sa se opreasca si a adus TVR in faliment.
  SI acuma da vina pe angajati, ca sunt multi, ca o freaca si alte chestii. Si ca de aia e tvr in faliment. Si ca trebuie dati oamenii afara. Halal management.
  Da ce domne, timp de 2 ani nu ai stiut ca 800 de oameni o freaca? Si taman din corpul redactional, pentru ca tehnicul si artisticul (productia) sunt si asa reduse din cauza plecarilor masive.
  Ideea era ca Giurgiu sa vorbeasca cu oamenii. Asta face un PDG. Explica foarte clar ca asa nu mai merge. Spune clar si raspicat de ce. Someaza. O data de doua ori, de trei ori. A patra oara te rade. Afara cu tine.
  Cum naiba sa faca Giorgel chestia asta? Ce sa explice el? In primul rand habar nu are televiziune. Din pdv “editorialicesc” e nul. Ca regizor e obscur rau de tot si daca nu erau banii de la tvr ar fi regizat in continuare circulatia masinilor in vreo intersectie. Sa vorbeasca cu oamenii? Ce sa spuna un pusti de 35 de ani care habar nu are pe ce lume traieste si care tocmai a distrus complet o institutie?
  Crestere de calitate…. se mai vorbeste pe aici…E foarte discutabil. In afara catorva emisiuni bune, in rest totul e un dezastru. Asta este.
  30 de milioane de euro pentru cateva prapadite de emisiuni? Parol domnilor, dar asa ceva nu e posibil nici la televiziunea din Somalia. Nici aia nu te cred.

 6. Dan Alecu: o sa incep sa-ti mai sterg din mesaje, m-am plictisit de “ca regizor, dirija circulatia masinilor in intersectie”. De ce nu scrii la Romania mare? Acolo ai fi bine primit, din motive de afinitati stilistice.

 7. Scuze. Sincer. Ma mai ia valu’. Apropos, Lovitt, consilierul platit cu 7000 de euroi sters-o din tara. Brusc i-a incetat contractul cu TVR. Inca de alaltaieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *