CPP, protocroniști, teroriști irakieni și o bombă de pe YouTube

Pe dinăuntru
UNU. Tolo.ro: CPP-ul, adică costul per point, sau pe GRP (gross rating point), va crește de pe la 250-270 de euro pe Antena 1 sau Pro TV, la 350-400 de euro. Cătălin a spus, cred, “Anul inflației pe TV” așa, mai la plesneală, fiindcă în România și cheltuielile de publicitate per capita sunt mici, și GRP-ul se vinde ieftin. Ce am scris acum mai multe luni despre meciul Steaua-Rapid în “Evenimentul zilei” explică oarecum ce înseamnă creșterea aia de CPP, chiar dacă datele pe care le-am obținut sunt foarte aproximative: cu un eveniment TV câștigi sute de mii de euro cash, care se înmulțesc de-acum cam cu 1,5, dacă se crește GRP-ul.

DOI. Pagini.com: Pornind de la o reclamă cu Omul de Neanderthal, Sorin Adam Matei face niște considerații amuzante despre protocronism. Protocronismul e, foarte neacademic spus, chestia aia care spune că “noi am fost primii în toată omenirea” sau “am făcut ceva înainte să facă toți”. Mă opresc aici, ca să nu se umple p-aici, prin subsol, de protocroniștii ăștia. Mi-au ajuns vrăjitorii ăia ai lui Wurmbrand. De fapt, nu ai lui, că bietul om n-avea nici o vină.

Pe din afară
TREI. Cnet News: Google și armata britanică discută despre faptul că teroriștii ar fi putut folosi hărți de pe Google Earth într-un atac asupra bazelor engleze din Basra. Nu e bine. Atunci, să zicem că închidem sau blurăm Google Earth, închidem sateliții pentru public, și-atunci ce? Unii dintre noi o să știe mai mult decât alții despre noi. Care noi o să știm mai puțin despre alții decât ei.

PATRU. Gizmodo.com: Apple TV nu are specificații chiar atât de impresionante. Chestii gen procesor de 1MHz downclocked la 350 MHz, disc de 40 Gb ș.a.m.d. Probabil că e un box desenat să fie ieftin și să facă numai ceea ce face, adică să playeze filme de calculator la televizor? Se confirmă încă o dată că deja puterea de calcul, spațiul de stocare și alte resurse au devenit prea bogate pentru anumite aplicații. De fapt, oricum ar sta lucrurile, de vânzare e tot o conservă. Cu TV.

CINCI. YouTube: De data asta, o chestie pentru care s-ar putea să mă urâți:

Cum să-i spunem? Egocasting? YouTube ad? Internet junk? Poate că peste zece ani genul ăsta de conținut ne va suge creierul la fel cum o făcea ieri Teo cu maneliștii ei la Pro TV. La fel cum o face azi Ernest pe Prima, cu “Trădați în dragoste”. Cum o făcea azi-noapte fratele lu’ văru’ lu’ Loredana Groza pe sora lui OTV. Sau la fel cum o s-o facă Dogan, cu dracu’ știe ce-o să se dea acolo. Nu, nu e campanie negativă. E chiar pozitivă, dat fiind că i-am asemănat pe turcoromâni cu regina divertismentului românesc, cupidonul divorțurilor și șambelanul ăla al Loredanei.

6 thoughts on “CPP, protocroniști, teroriști irakieni și o bombă de pe YouTube”

 1. am primit zilele trecute pe mail un document de la un domn vasile bilasco din maramures care se straduia sa argumenteze ca de fapt dacia nu a fost romanizata pentru ca au fost foarte atri romanii ci pentru ca limba daca si cea latina erau foarte asemanatoare si proveneau dintr-o limba veche
  limba era a unei civilzatii vechi care, firesc, avea centrul pe teritoriul actual al romaniei
  ce m-a suprins nu era povestea cu cat de tari am fost ci tabelelele si tabelasele care insoteau materialul si care echivalau termeni din daca cu termeni din latina si din sanscrita
  adica munca nu gluma
  mie imi plac pasionatii astia 🙂

 2. La punctul 3 – Google discuta cu armata Britanica si nu invers iar cam asta este unul dintre scopurile aplicatiei devreme ce este dezvoltata impreuna cu NSA.
  Aplicatia are scop preventiv.

 3. Cristian: treaba cu protocronismul este mai serioasa decat am fi tentati sa credem, in sensul ca nu e vorba de cativa “pasionati”, ci de asociatii care organizeaza, printre altele, un simpozion anual de dacologie. Eu nu sunt nici proto, nici antiproto, caci inginerul din mine intreaba plin de curiozitate: dovada, stimabililor!

 4. Serban: sa stii ca nici prin cap nu mi-a trecut sa minimalizez cumva treaba cu protoconismul
  dimpotriva
  chiar imi plac cei care au astfel de preocupari
  sincer iti spun ca am citit materialul ala primit cu atentie
  era interesant fie si numai ca ipoteza de lucru
  daca vrei da-mi un semn pe office@pmgconsulting.ro si iti pot trimite materialul

 5. acum fără mișto: fiind ambele limbi indoeuropene, e posibil ca latina și geto-daca să fi avut elemente comune, de tip rădăcini, desinențe… identificabile la rîndul lor în sanscrită etc. numai că geto-daca e pentru noi azi o limbă mai mult decît misterioasă…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *