CPP, protocronişti, terorişti irakieni şi o bombă de pe YouTube

Pe dinăuntru
UNU. Tolo.ro: CPP-ul, adică costul per point, sau pe GRP (gross rating point), va creşte de pe la 250-270 de euro pe Antena 1 sau Pro TV, la 350-400 de euro. Cătălin a spus, cred, “Anul inflaţiei pe TV” aşa, mai la plesneală, fiindcă în România şi cheltuielile de publicitate per capita sunt mici, şi GRP-ul se vinde ieftin. Ce am scris acum mai multe luni despre meciul Steaua-Rapid în “Evenimentul zilei” explică oarecum ce înseamnă creşterea aia de CPP, chiar dacă datele pe care le-am obţinut sunt foarte aproximative: cu un eveniment TV câştigi sute de mii de euro cash, care se înmulţesc de-acum cam cu 1,5, dacă se creşte GRP-ul.

DOI. Pagini.com: Pornind de la o reclamă cu Omul de Neanderthal, Sorin Adam Matei face nişte consideraţii amuzante despre protocronism. Protocronismul e, foarte neacademic spus, chestia aia care spune că “noi am fost primii în toată omenirea” sau “am făcut ceva înainte să facă toţi”. Mă opresc aici, ca să nu se umple p-aici, prin subsol, de protocroniştii ăştia. Mi-au ajuns vrăjitorii ăia ai lui Wurmbrand. De fapt, nu ai lui, că bietul om n-avea nici o vină.

Pe din afară
TREI. Cnet News: Google şi armata britanică discută despre faptul că teroriştii ar fi putut folosi hărţi de pe Google Earth într-un atac asupra bazelor engleze din Basra. Nu e bine. Atunci, să zicem că închidem sau blurăm Google Earth, închidem sateliţii pentru public, şi-atunci ce? Unii dintre noi o să ştie mai mult decât alţii despre noi. Care noi o să ştim mai puţin despre alţii decât ei.

PATRU. Gizmodo.com: Apple TV nu are specificaţii chiar atât de impresionante. Chestii gen procesor de 1MHz downclocked la 350 MHz, disc de 40 Gb ş.a.m.d. Probabil că e un box desenat să fie ieftin şi să facă numai ceea ce face, adică să playeze filme de calculator la televizor? Se confirmă încă o dată că deja puterea de calcul, spaţiul de stocare şi alte resurse au devenit prea bogate pentru anumite aplicaţii. De fapt, oricum ar sta lucrurile, de vânzare e tot o conservă. Cu TV.

CINCI. YouTube: De data asta, o chestie pentru care s-ar putea să mă urâţi:

Cum să-i spunem? Egocasting? YouTube ad? Internet junk? Poate că peste zece ani genul ăsta de conţinut ne va suge creierul la fel cum o făcea ieri Teo cu maneliştii ei la Pro TV. La fel cum o face azi Ernest pe Prima, cu “Trădaţi în dragoste”. Cum o făcea azi-noapte fratele lu’ văru’ lu’ Loredana Groza pe sora lui OTV. Sau la fel cum o s-o facă Dogan, cu dracu’ ştie ce-o să se dea acolo. Nu, nu e campanie negativă. E chiar pozitivă, dat fiind că i-am asemănat pe turcoromâni cu regina divertismentului românesc, cupidonul divorţurilor şi şambelanul ăla al Loredanei.

 1. cristian china birta Reply

  am primit zilele trecute pe mail un document de la un domn vasile bilasco din maramures care se straduia sa argumenteze ca de fapt dacia nu a fost romanizata pentru ca au fost foarte atri romanii ci pentru ca limba daca si cea latina erau foarte asemanatoare si proveneau dintr-o limba veche
  limba era a unei civilzatii vechi care, firesc, avea centrul pe teritoriul actual al romaniei
  ce m-a suprins nu era povestea cu cat de tari am fost ci tabelelele si tabelasele care insoteau materialul si care echivalau termeni din daca cu termeni din latina si din sanscrita
  adica munca nu gluma
  mie imi plac pasionatii astia 🙂

 2. Bogdan Gavrila Reply

  La punctul 3 – Google discuta cu armata Britanica si nu invers iar cam asta este unul dintre scopurile aplicatiei devreme ce este dezvoltata impreuna cu NSA.
  Aplicatia are scop preventiv.

 3. Serban Reply

  Cristian: treaba cu protocronismul este mai serioasa decat am fi tentati sa credem, in sensul ca nu e vorba de cativa “pasionati”, ci de asociatii care organizeaza, printre altele, un simpozion anual de dacologie. Eu nu sunt nici proto, nici antiproto, caci inginerul din mine intreaba plin de curiozitate: dovada, stimabililor!

 4. cristian china birta Reply

  Serban: sa stii ca nici prin cap nu mi-a trecut sa minimalizez cumva treaba cu protoconismul
  dimpotriva
  chiar imi plac cei care au astfel de preocupari
  sincer iti spun ca am citit materialul ala primit cu atentie
  era interesant fie si numai ca ipoteza de lucru
  daca vrei da-mi un semn pe office@pmgconsulting.ro si iti pot trimite materialul

 5. Florin Dumitrescu Reply

  acum fără mişto: fiind ambele limbi indoeuropene, e posibil ca latina şi geto-daca să fi avut elemente comune, de tip rădăcini, desinenţe… identificabile la rîndul lor în sanscrită etc. numai că geto-daca e pentru noi azi o limbă mai mult decît misterioasă…

Post your thoughts