Corneţeanu, 6 ore

N-am mai apucat să stau atâta vreme cu el de prin 1999-2000, când am lucrat împreună la Ringier, şi am senzaţia că habar n-am cu cine am avut de a face atunci, vreo doi ani. Din 2006, Răzvan Corneţeanu este general manager la Adevărul Holding.

Ieri a fost o discuţie de vreo şase ore, din care vreo patru pe site, unde Răzvan a dat detalii despre planurile Adevărul Holding şi nişte răspunsuri care o să supere multă lume din breaslă. Vă invit să le citiţi la link.

Mai e interviul de după discuţie, pe care l-am lăsat pe mâine. Acolo e vorba despre extinderea Adevărul Holding într-o ţară fostă sovietică (nu Ucraina) şi altele. Răzvan era supărat pe mine fiindcă dau aici cifre din decembrie 2008, când “Libertatea” era în faţa lui “Click!”, iar el are cifre mai noi, în care e pe dos. Eu nu am, alea din decembrie 2008 sunt ultimele de pe BRAT.

Probabil că mai multă lume se va supăra pentru lucrurile dure pe care le-a spus Răzvan. Eu îi invit să mă caute dacă au ceva de răspuns, nu fiindcă aş vrea să creez un scandal, ci fiindcă e normal ca HotNews şi cu mine să le acordăm spaţiu, dacă ei consideră că e cazul. Altfel eu cred că multe din lucrurile pe care le-a spus Corneţeanu sunt adevărate şi se cer rostite.

În rest, Răzvan e un tip aproape imposibil de stăpânit, la fel ca Mugur Isărescu sau Sorin Ovidiu Vîntu, într-un interviu. Ţiriac te deoache şi te adoarme, Goran Bregovic e băiat bun. Sergiu Toader era ceva, prin 2003, când am vorbit odată cu el de pe scaunul “întrebătorului”. Ian Anderson de la Jethro Tull era amabil şi explicit, visul oricărui reporter, prin 1992-1993, când i-am pus câteva întrebări, la prima vizită în România. Ziariştii, în general, sunt greu de păcălit şi de stors de lucruri, inclusiv pe yahoo messenger: Tolontan, ca o vulpe, Ciutacu, belea. Pe alţii nu mi-i mai amintesc în momentul ăsta. După zile ca astea regret că nu mai sunt ziarist. Cea mai mare satisfacţie e să cunoşti oameni de felul ăsta, cu care să ai genul ăsta de interacţiune, chiar dacă diferenţele dintre ei sunt de la cer la pământ. Cred că m-apuc de talk-show 🙂

  1. Tudosiei Reply

    cred ca e singurul tau post care in atatea ore nu are nici un comentariu…
    E(sti) dezamagit?

  2. romania inedit Reply

    Eu cred ca Razvan Cornateanu este doar o nulitate care a ajuns printr-o imprejurare favorabila intr-o functie .
    Se spune ca o persoana tinde sa avanseze pana la nivelul lui de incompetenta , iar Razvan Corneteanu a atins acest nivel de foarte mult timp .

Post your thoughts