Cornețeanu, 6 ore

N-am mai apucat să stau atâta vreme cu el de prin 1999-2000, când am lucrat împreună la Ringier, și am senzația că habar n-am cu cine am avut de a face atunci, vreo doi ani. Din 2006, Răzvan Cornețeanu este general manager la Adevărul Holding.

Ieri a fost o discuție de vreo șase ore, din care vreo patru pe site, unde Răzvan a dat detalii despre planurile Adevărul Holding și niște răspunsuri care o să supere multă lume din breaslă. Vă invit să le citiți la link.

Mai e interviul de după discuție, pe care l-am lăsat pe mâine. Acolo e vorba despre extinderea Adevărul Holding într-o țară fostă sovietică (nu Ucraina) și altele. Răzvan era supărat pe mine fiindcă dau aici cifre din decembrie 2008, când “Libertatea” era în fața lui “Click!”, iar el are cifre mai noi, în care e pe dos. Eu nu am, alea din decembrie 2008 sunt ultimele de pe BRAT.

Probabil că mai multă lume se va supăra pentru lucrurile dure pe care le-a spus Răzvan. Eu îi invit să mă caute dacă au ceva de răspuns, nu fiindcă aș vrea să creez un scandal, ci fiindcă e normal ca HotNews și cu mine să le acordăm spațiu, dacă ei consideră că e cazul. Altfel eu cred că multe din lucrurile pe care le-a spus Cornețeanu sunt adevărate și se cer rostite.

În rest, Răzvan e un tip aproape imposibil de stăpânit, la fel ca Mugur Isărescu sau Sorin Ovidiu Vîntu, într-un interviu. Țiriac te deoache și te adoarme, Goran Bregovic e băiat bun. Sergiu Toader era ceva, prin 2003, când am vorbit odată cu el de pe scaunul “întrebătorului”. Ian Anderson de la Jethro Tull era amabil și explicit, visul oricărui reporter, prin 1992-1993, când i-am pus câteva întrebări, la prima vizită în România. Ziariștii, în general, sunt greu de păcălit și de stors de lucruri, inclusiv pe yahoo messenger: Tolontan, ca o vulpe, Ciutacu, belea. Pe alții nu mi-i mai amintesc în momentul ăsta. După zile ca astea regret că nu mai sunt ziarist. Cea mai mare satisfacție e să cunoști oameni de felul ăsta, cu care să ai genul ăsta de interacțiune, chiar dacă diferențele dintre ei sunt de la cer la pământ. Cred că m-apuc de talk-show 🙂

4 thoughts on “Cornețeanu, 6 ore”

  1. Eu cred ca Razvan Cornateanu este doar o nulitate care a ajuns printr-o imprejurare favorabila intr-o functie .
    Se spune ca o persoana tinde sa avanseze pana la nivelul lui de incompetenta , iar Razvan Corneteanu a atins acest nivel de foarte mult timp .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *