Cornel Nistorescu la Cotidianul

“Bătrânii” se întorc sau, cel puţin, Cornel Nistorescu o face. Omul care a pilotat “Evenimentul zilei” prin apele tulburi ale mandatului Năstase va conduce “Cotidianul” de la 1 August. Adrian Ursu a fost numit director editorial la Realitatea TV.

Oare se mai poate repara ceva la “Cotidianul”?
Sursa.

UPDATE 2: Măruţă remarcă faptul că deschiderea ediţiei online a fost schimbată cu un prim articol al lui Nistorescu, omagiu lui Ion Raţiu. Am senzaţia că Nistorescu are nevoie de spaţiul ăla, al editorialului, ultimul pe care l-a păstrat în “Evenimentul zilei”, mai multe luni după ce a plecat din poziţia no. 1. Budescu relatează o primă şedinţă cu Nistorescu, în care acesta ar fi spus că proiectul anterior al lui Buşcu era “o prostie”.

UPDATE: S-a oficializat. Comunicatul de presă:

Bucuresti, 31 iulie 2009

Jurnalistul Cornel Nistorescu va prelua de la 1 august conducerea publicatiei Cotidianul, care apartine Grupului de presa Realitatea-Catavencu. In acelasi timp, Adrian Ursu – redactor-sef al publicatiei in ultimul an – a fost promovat director editorial al Realitatea TV si va continua sa realizeze emisiunea din prime time.

Co-fondator al trustului de presa Expres imediat dupa Revolutie, Cornel Nistorescu a condus revista cu acelasi nume, iar in 1997 a devenit directorul cotidianului “Evenimentul Zilei”. De asemenea, Nistorescu s-a numarat printre fondatorii primului post national privat de radio din Romania, Europa FM, dar si al postului local de radio Total FM. Cornel Nistorescu este de cativa ani unul dintre principalii colaboratori ai postului de televiziune Realitatea TV.

La randul sau, Adrian Ursu este unul dintre cei mai respectati jurnalisti de presa scrisa si televiziune, care s-a format la ziarul Adevarul. Co-fondator al ziarului Gandul, Adrian Ursu s-a alaturat Grupului Realitatea-Catavencu in 2007, ca membru al consiliului editorial Cotidianul si realizator de talk-show la Realitatea TV.

 1. Radu Reply

  Si iata cum Cotidianul isi va pierde si ultimii cititori fideli …

 2. Roman Francescu Reply

  Cîte luni pîna la închidere. ? Cam ce gaura lunara in buget reprezinta Nistorscu ?

 3. bogdan Reply

  nu pare un gest facut sa salveze ceva la Cotidianul cat mai degraba inregimentarea unei mitraliere anti-Basescu pe ultima suta de metri. Daca asta e calculul, e unul naiv, datele care faceau din Nistorescu o voce capabila sa ii subrezeasca lui Nastase capitalul electoral s-au schimbat mult.
  Altfel ma intreb cat de bine se va intelege Nistroescu in varianta lui talibana de azi cu publicul – atat cat a mai ramas – al Cotidianului…

 4. iulia Reply

  Nu, nu cred ca se mai poate face nimic cu Cotidianul. Cheltuiesc bani aiurea..

 5. juan Reply

  stiti pentru cine e cel mai trist? pentru oamenii care mucesc acolo onest. pentru acei ziaristi e o perioada sinistra. si cand spun ziaristi, ma gandesc la acei oameni care inca mai cauta si mai suna pentru o exclusivitate a lor. pentru un subiect.

  nistorescu a inceput direct vrand sa-l dea afara pe costin ilie pentru nesabuitul curaj de a lasa pe online textul in care se vedea cum amicul sau, petru romosanu, colaborase cu secu.

  hai oamenii din coti!

 6. bbbb Reply

  Mie nu mi se pare ca si-a propus cineva sa repare ceva la Cotidianul, ci mai degraba mutarea-mi pare o reactie abrupta la asta:

  “”Intermediarul indicat de Băsescu între stat şi trustul de presă este compania PetromService, deţinută oficial de vechiul colaborator al lui Vîntu, Liviu Luca.

  Prima tranşă, susţine preşedintele, a fost cea de 63 de milioane de euro, ajunşi la compania PetromService „dintr-o returnare ilegală de TVA, în ultimele zile ale guvernului liberal”. Dacă afacerea fusese pomenită de Băsescu şi în urmă cu câteva luni într-un interviu la postul B1, finalul a fost făcut public abia ieri. „Din banii de TVA pe care i-a luat ilegal s-a făcut mărire de capital la trustul Realitatea-Caţavencu. Din cele 63 de milioane de euro luaţi nedrept de la stat”, a spus Băsescu la Radio România Actualităţi (RRA).

  A doua „sifonare de bani”, cum a numit-o şeful statului, a vizat tot un transfer de la stat spre trustul de presă, având ca paravan un contract de publicitate încheiat exclusiv cu Realitatea. „Tot Petrom Service şi-a dat publicitate la Realitatea pentru a transfera banii încasaţi în relaţia cu Petromul, ca publicitate. O pagubă de 30-40 de milioane de euro pentru statul român”, a rezumat Băsescu afacerea. “”
  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/861579/Basescu-Vintu-si-ziaristii-corupti-sifoneaza-bugetul/

  Cred ca mergea si-o legatura la articolul lui Maruta, ca poate ai si cititori care nu stiu ce, cine …

 7. textier Reply

  @Mihai: Poate trebuie subliniat, pentru cine nu s-a prins, că articolul despre Romoşan e un soi de “bun-venit” pe care Caţavencii i-l fac lui CN. Altfel… de ce ar fi apărut tocmai acum?

 8. trustman Reply

  @iulian: poate povestea asta ar merita un articol mai amplu, despre cat de bun manager de presa (ca sa nu-i spun mogul) este vantu.

  anuntat schimbarea formatului, dat afara oameni sau fortati sa plece, adus nistorescu, revenit asupra schimbarii formatului arata ca ceva este confuz in modul in care vantu ia deciziile.

  esecul cotidianului, alaturi de cel inregistrat de curentul, ma face sa cred ca vantu nu are capacitatea necesara (si nu vorbesc de cea financiara) de a face un proiect de presa cum trebuie, pana la capat. spre deosebire de sarbu…

 9. Băşcăliosul Reply

  În ciuda aparenţelor, înclin să cred că strungăreţul Nistorescu nu apucă Revelionul la conducerea „Cotidianului”. Specialitatea lui este şpanul gros din rebuturi promiţătoare şi certe, ieşite vârtos din mâna-i moartă clinic de prea multă vreme, fiindcă păpuşica lui (cerebrală) nu e atât de mobilă pe cât cere jurnalismul universal, iar stofa-i mizerabilă, pătată rău de tot, după ce a luat-o pe ulei şi a scăldat-o în emulsia trecutului la repezeală (pe oriunde a lăsat urme), îl va impulsiona să calce în străchini cu aceeaşi nerăbdare.
  Va fi mai mult decât strictul necesar, încât să-i determine la reacţiune pe câţiva dintre subalternii cu alergie pe toleranţa… la intoleranţa măsurilor strungarului cu pană… de curent alternativ. Mizez pe o reacţie pe măsură, mai precisă decât poate duce şublerul împricinatului şi mai fină decât îi permite regimul lui de aşchiere a tenului grosolan.

  Cu alte cuvinte, îmi exprim opţiunea şi speranţa că, sub oblăduirea unui recidivist de notorietatea acestui nerecunoascător al prioritaţii altora – de parcă ţine morţiş să-şi arate starea jalnică în care ştie să conducă si(n)gur… inconştienţa de ordine publică – vor apărea suficienţi reacţionari demni, cu ceva sânge în instalaţia de răcire a doritorului de intrare în presă cu capul înainte (de meritata ambutisare). Mi-e greu să cred în lipsa unei poziţii optime faţă de previzibilele abuzuri de conduită ale instabilului parvenit-incompatibil cu orice produs finit de calitate- deoarece ofensa adusă personalităţii (când există) are şi ea o limită de suportabilitate, iar tăcerea şi acceptarea – printre dinţii şi coroane danturate, executate în pas de defilare- ar fi echivalente cu transparenta umilire publică a unor adaptabili la orice formă incredibilă de exprimare… tacită, peste măsura admisibilă sau demnă… de (apla)udat în flux continuu. De-ar fi să învingă muţenia şi complacerea într-un ecou impus de un asemenea erou, aş zice că e sfârşitul începutului… de mult, expus în apusul prezent la prea mare vedere. Mira-m-aş de atâta toleranţă la grosolănie. Nu fiindcă ar fi imposibilă, ci prea mult.

 10. fLoreign Reply

  Am decis ca e deja prea mult zgomot in jurul Cotidianului. Pana se calmeaza spiritele, ma dau la fund.

Post your thoughts