Cornel Nistorescu la Cotidianul

“Bătrânii” se întorc sau, cel puțin, Cornel Nistorescu o face. Omul care a pilotat “Evenimentul zilei” prin apele tulburi ale mandatului Năstase va conduce “Cotidianul” de la 1 August. Adrian Ursu a fost numit director editorial la Realitatea TV.

Oare se mai poate repara ceva la “Cotidianul”?
Sursa.

UPDATE 2: Măruță remarcă faptul că deschiderea ediției online a fost schimbată cu un prim articol al lui Nistorescu, omagiu lui Ion Rațiu. Am senzația că Nistorescu are nevoie de spațiul ăla, al editorialului, ultimul pe care l-a păstrat în “Evenimentul zilei”, mai multe luni după ce a plecat din poziția no. 1. Budescu relatează o primă ședință cu Nistorescu, în care acesta ar fi spus că proiectul anterior al lui Bușcu era “o prostie”.

UPDATE: S-a oficializat. Comunicatul de presă:

Bucuresti, 31 iulie 2009

Jurnalistul Cornel Nistorescu va prelua de la 1 august conducerea publicatiei Cotidianul, care apartine Grupului de presa Realitatea-Catavencu. In acelasi timp, Adrian Ursu – redactor-sef al publicatiei in ultimul an – a fost promovat director editorial al Realitatea TV si va continua sa realizeze emisiunea din prime time.

Co-fondator al trustului de presa Expres imediat dupa Revolutie, Cornel Nistorescu a condus revista cu acelasi nume, iar in 1997 a devenit directorul cotidianului “Evenimentul Zilei”. De asemenea, Nistorescu s-a numarat printre fondatorii primului post national privat de radio din Romania, Europa FM, dar si al postului local de radio Total FM. Cornel Nistorescu este de cativa ani unul dintre principalii colaboratori ai postului de televiziune Realitatea TV.

La randul sau, Adrian Ursu este unul dintre cei mai respectati jurnalisti de presa scrisa si televiziune, care s-a format la ziarul Adevarul. Co-fondator al ziarului Gandul, Adrian Ursu s-a alaturat Grupului Realitatea-Catavencu in 2007, ca membru al consiliului editorial Cotidianul si realizator de talk-show la Realitatea TV.

14 thoughts on “Cornel Nistorescu la Cotidianul”

 1. nu pare un gest facut sa salveze ceva la Cotidianul cat mai degraba inregimentarea unei mitraliere anti-Basescu pe ultima suta de metri. Daca asta e calculul, e unul naiv, datele care faceau din Nistorescu o voce capabila sa ii subrezeasca lui Nastase capitalul electoral s-au schimbat mult.
  Altfel ma intreb cat de bine se va intelege Nistroescu in varianta lui talibana de azi cu publicul – atat cat a mai ramas – al Cotidianului…

 2. stiti pentru cine e cel mai trist? pentru oamenii care mucesc acolo onest. pentru acei ziaristi e o perioada sinistra. si cand spun ziaristi, ma gandesc la acei oameni care inca mai cauta si mai suna pentru o exclusivitate a lor. pentru un subiect.

  nistorescu a inceput direct vrand sa-l dea afara pe costin ilie pentru nesabuitul curaj de a lasa pe online textul in care se vedea cum amicul sau, petru romosanu, colaborase cu secu.

  hai oamenii din coti!

 3. Mie nu mi se pare ca si-a propus cineva sa repare ceva la Cotidianul, ci mai degraba mutarea-mi pare o reactie abrupta la asta:

  “”Intermediarul indicat de Băsescu între stat și trustul de presă este compania PetromService, deținută oficial de vechiul colaborator al lui Vîntu, Liviu Luca.

  Prima tranșă, susține președintele, a fost cea de 63 de milioane de euro, ajunși la compania PetromService „dintr-o returnare ilegală de TVA, în ultimele zile ale guvernului liberal”. Dacă afacerea fusese pomenită de Băsescu și în urmă cu câteva luni într-un interviu la postul B1, finalul a fost făcut public abia ieri. „Din banii de TVA pe care i-a luat ilegal s-a făcut mărire de capital la trustul Realitatea-Cațavencu. Din cele 63 de milioane de euro luați nedrept de la stat”, a spus Băsescu la Radio România Actualități (RRA).

  A doua „sifonare de bani”, cum a numit-o șeful statului, a vizat tot un transfer de la stat spre trustul de presă, având ca paravan un contract de publicitate încheiat exclusiv cu Realitatea. „Tot Petrom Service și-a dat publicitate la Realitatea pentru a transfera banii încasați în relația cu Petromul, ca publicitate. O pagubă de 30-40 de milioane de euro pentru statul român”, a rezumat Băsescu afacerea. “”
  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/861579/Basescu-Vintu-si-ziaristii-corupti-sifoneaza-bugetul/

  Cred ca mergea si-o legatura la articolul lui Maruta, ca poate ai si cititori care nu stiu ce, cine …

 4. @Mihai: Poate trebuie subliniat, pentru cine nu s-a prins, că articolul despre Romoșan e un soi de “bun-venit” pe care Cațavencii i-l fac lui CN. Altfel… de ce ar fi apărut tocmai acum?

 5. @iulian: poate povestea asta ar merita un articol mai amplu, despre cat de bun manager de presa (ca sa nu-i spun mogul) este vantu.

  anuntat schimbarea formatului, dat afara oameni sau fortati sa plece, adus nistorescu, revenit asupra schimbarii formatului arata ca ceva este confuz in modul in care vantu ia deciziile.

  esecul cotidianului, alaturi de cel inregistrat de curentul, ma face sa cred ca vantu nu are capacitatea necesara (si nu vorbesc de cea financiara) de a face un proiect de presa cum trebuie, pana la capat. spre deosebire de sarbu…

 6. În ciuda aparențelor, înclin să cred că strungărețul Nistorescu nu apucă Revelionul la conducerea „Cotidianului”. Specialitatea lui este șpanul gros din rebuturi promițătoare și certe, ieșite vârtos din mâna-i moartă clinic de prea multă vreme, fiindcă păpușica lui (cerebrală) nu e atât de mobilă pe cât cere jurnalismul universal, iar stofa-i mizerabilă, pătată rău de tot, după ce a luat-o pe ulei și a scăldat-o în emulsia trecutului la repezeală (pe oriunde a lăsat urme), îl va impulsiona să calce în străchini cu aceeași nerăbdare.
  Va fi mai mult decât strictul necesar, încât să-i determine la reacțiune pe câțiva dintre subalternii cu alergie pe toleranța… la intoleranța măsurilor strungarului cu pană… de curent alternativ. Mizez pe o reacție pe măsură, mai precisă decât poate duce șublerul împricinatului și mai fină decât îi permite regimul lui de așchiere a tenului grosolan.

  Cu alte cuvinte, îmi exprim opțiunea și speranța că, sub oblăduirea unui recidivist de notorietatea acestui nerecunoascător al prioritații altora – de parcă ține morțiș să-și arate starea jalnică în care știe să conducă si(n)gur… inconștiența de ordine publică – vor apărea suficienți reacționari demni, cu ceva sânge în instalația de răcire a doritorului de intrare în presă cu capul înainte (de meritata ambutisare). Mi-e greu să cred în lipsa unei poziții optime față de previzibilele abuzuri de conduită ale instabilului parvenit-incompatibil cu orice produs finit de calitate- deoarece ofensa adusă personalității (când există) are și ea o limită de suportabilitate, iar tăcerea și acceptarea – printre dinții și coroane danturate, executate în pas de defilare- ar fi echivalente cu transparenta umilire publică a unor adaptabili la orice formă incredibilă de exprimare… tacită, peste măsura admisibilă sau demnă… de (apla)udat în flux continuu. De-ar fi să învingă muțenia și complacerea într-un ecou impus de un asemenea erou, aș zice că e sfârșitul începutului… de mult, expus în apusul prezent la prea mare vedere. Mira-m-aș de atâta toleranță la grosolănie. Nu fiindcă ar fi imposibilă, ci prea mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *