Corectează-l politiceşte pe Băsescu!

E noul concurs al lui Doru Demolatoru’!

Doru le cere participanţilor să găsească un echivalent politiceşte corect pentru expresia “ţigancă împuţită”, cu care preşedintele nostru a catalogat o persoană triplu discriminabilă conform criteriilor sale: femeie, jurnalistă şi brunetă pe deasupra…

Sînt admise dar nu vor fi premiate eufemisme pentru “găozar”, “păsărică”, “puiuţ de comunist” etc.

Related link: Demolatoru’ îl ia pe Băsescu la polizor!

 1. bec Reply

  voiculeasca,gidea,pupincureanu-stirea,iliasca,nastaseasca.Toate numele astea au ceva in comun.Ghici ce?

 2. nick Reply

  persoana de etnie rroma cu disfunctie a glandelor sudoripare

 3. zapata Reply

  Bine ca a inceput tirania minoritatilor sustinuta de o ofensiva asidua a identitatilor slabe. Dupa ce au facut ravagii in mediu academic american, iata-i pe vajnicii aparatori ai corectitudinii politice batind cu putere la poarta Romaniei. Revendicare identitatii a devenit si la noi un mod de a te constitui ca cetatean (a se vedea baietii care poarta tricouri cu eu sunt tigan imputit – cata reclama facuta ONG-ului organizator). In fond, nu este decat o ipocrizie, daca e sa privim lucrurile superficial si o diversiune ideologica daca gandim in profunzime – consolidarea modelului-pluralist-identitar-minoritar (cum ar zice Marcel Gauchet) in Romania.

 4. yogi blogger Reply

  Florin Cioaba: \”De ce s-a simtit jignita ziarista?\”
  Ziarul de Sibiu – Marti, 22 Mai 2007

  \”Daca ii spunea «englezoaica» se simtea mai bine?\”, a raspuns regele Rromilor, Florin Cioaba la tot scandalul iscat in urma apelativului \”tiganca imputita\” cu care a fost gratulata o ziarista de la Antena 1 de catre presedintele Traian Basescu. Andreea Pana, reporter al Antenei 1, a intrat intr-un hypermarket bucurestean sambata si l-a filmat cu telefonul mobil pe presedinte. La iesirea din magazin, acesta i-a luat din mana ziaristei aparatul. Acesta nu s-a inchis, iar in discutia pe care presedintele a avut-o cu sotia despre reporterul Antenei 1 a aparut si expresia \”tiganca imputita\”.
  Regele rromilor, Florin Cioaba este suparat in urma acestui conflict pe ziaristi. \”Pana acum toti ziaristii au spus tigani si nu s-au deranjat. Acum, cand presedintele foloseste cuvantul tigan, toata lumea sare in sus. daca o facea englezoiaca sau frantuzoaicam, se simtea ziarista mai bine? Si Mutu a fost facut tigan. Si ce, a fi tigan e o rusine? Este o natie de 12 milioane de tigani. A vazut-o probabil presedintele mai bruneta si probabil ca a crezut ca apartine etniei. Consider ca dimpotriva, ziaristii au avut o tenta in prezentarea situatiei. De ce s-a simtit ziarista jignita? Nu este corect. Suntem o natiune si asa e natiunea noastra. Nu este o rusine sa fii tigan sau rrom. Este o rusine sa fii hot, pungas sau criminal\”, si-a spus Cioaba punctul de vedere.

  http://www.ziaruldesibiu.ro/fullnews.php?ID=13345

 5. vali.d Reply

  Circula la net deci nu pot spune ca-mi apartine-“ziarizda”

 6. Cezar Reply

  Cred ca aceasta bruneta focoasa are un exces homonal. Probabil din aceasta cauza ma simt hartuit (sexual). Si probabil tot din aceasta cauza simteam acest miros ciudat cand era in apropierea mea.

  Sau poate nu imi place de ea din cauza ca nu a gustat glumea mea cu pasarica… ha ha ha!

 7. monica L Reply

  “Maria, nu stiu… dar halal de membra a crp si salariata a trustului lui voiculescu e si cetateana asta…”

 8. monica L Reply

  addendum

  asa, exact asa imi imaginez eu ca vorbesc in baie, pat, balcon, la telefon cu un prieten, cu mama urmatorii: CTP, Avadanei, membrii AMP, decidentii de azi ai crp, chiar si Alina Mungiu, dupa cum singura marturiseste…

 9. Adrian Reply

  La CTP as mai adauga “in redactie la Gaindul”.
  De restul nu stiu.

 10. Adrian Reply

  Auziti, unde va tine CRP-ul sedinta aia de “prelucrare” populara ? Au anuntat ?

  Oare va fi din nou pe la Universitate, sa nu mai pridideasca CTP-ul sa-si dea palme peste frunte, de ce adevaruri va mai descoperi la tinerii pasaroi si parasici din scoala de azi ?

  Sau la Asociatia Petrolistilor, sub inaltul patronaj al lui SRS-ul ?

 11. TrickyKid Reply

  – creolă emanantă
  – rromă malodorantă
  – conlocuitoare nedeodorizată
  – fă Voiculeasco-filo, fă !

 12. grobianu' Reply

  Rromo-romanca statuta (nu am de unde sa stiu daca pute fiindca-i nespalata sau fiindca-i bolnava. Si daca nu se spala, ce? Nu-i si ea om?)

  La urmatorul pas, pentru a fi si mai corecti politic, va trebui sa scoatem in evidenta in primul rand cetatenia si mai apoi originea:
  Cetatean roman, de origine rroma, de sex feminin, rau mirositoare.

  Fara a vrea sa fiu rau, in 90% din cazuri, pe putin, elementul de care se refera la izul emanat, adaugat constructiei “rromo-romanca” sau “romanca de origine rroma” duce la un pleonasm.

  Eu i-as fi spus “bizda proasta”. Fiindca e o bizda, asa, in esenta ei, nu? Faptul ca-i bruneta o face mai putin bizda? Nu.
  Sunt curios cine ar mai fi ridicat atunci vocea. Aparatorii “bizdelor”? Dupa parerea mea e un termen cat se poate de neutru, fiindca nu discrimineaza. Face referire la o caracteristica de gen. Marea majoritate a barbatilor din Romania sunt misogini, asa ca “proasta” vine de la sine.

 13. Paul Reply

  o tinara jurnalista angajata a unui trust de presa cu capital romanesc

 14. Radu Reply

  Era la cumparaturi Presedinte ales ? Nu! N-avea confirmarea C,C. Nu era deci o persoana publica si nu putea fi fotografiata fara acordul acesteia !
  Ia cerut B. in mod corect sa nu mai fie fotografiat ? Cine a agresat ? B. nu
  a facut decat sa se apere ( a dezarmat-o ! ) .
  Ascultarea unei convorbiri intime ( particulare ) fara autorizarea unui
  judecator este ilegala . Publicarea ei de catre Antena 1 este caz penal .

  Reportera si-a cerut scuze pentru continuarea fotografierii dupa refuzul lui B. ? Dar Antena 1 pentru publicarea unei convorbiri ascultate neautorizat ?

 15. tibi Reply

  zapata are dreptate
  dar si presedinte a reactionat cam neglijent

  Nu e oare tarat CRP intr.un razboi personala al dl CTP…?

  Tibi

 16. Dr.A Reply

  Cred ca daca spunea “Elena Udrea” era politiceste corect 😉
  Sigur ca la varsta ei, doamna Cocosel nu mai e de mult “pasarica”. Cum presedintele statea prost cu ochii, ca si noi toti de altfel in sambata chiorului, o asemena eroare de apreciere o putem trece cu “vederea”.

 17. Dr.A Reply

  Cum era daca-i spunea Ciuleandra ? .. si lasa deoparte cuvantul imputita ca orb la corb nu-si scoate ochiul. In plus era leitmotivul campaniei sale…

 18. cosmin Reply

  Sunt tare curios, oare cu ce apelative il gratuleaza in discutiile intime ziarizda pe presh.?

Post your thoughts