Consiliul Editorial de la Cotidianul – Dinescu in

…e pe anunţate în redacţie. Buşcu, Ursu, Hurezeanu, dar nu şi Liviu Mihaiu şi nici – deşi s-a pus problema – Sorin Roşca Stănescu. Revin cu al patrulea nume când o să-l aflu, adică, evident, după ce se anunţă. Pariuri, ceva?

UPDATE: Al patrulea era Mircea Dinescu, dar l-am uitat pe Robert Turcescu. Doru Buşcu e director editorial. Adică ia oarecum locul de până acum al lui Robert Turcescu. Aurelian Amurăriţei şi Dragoş Stanca îşi păstrează desigur poziţiile de director executiv şi director general.

UPDATE 2: Ciutacu observă o problemă: Dinescu e secretar de stat la CNSAS şi în această calitate are acces la dosare împotriva publicării; probabil că în Consiliul Editorial de la “Cotidianul” e plătit. Nu ştiu dacă vreo lege interzice asta, dar situaţia e cam la limită.

 1. saccsiv Reply

  In cursul acestui an , discutiile non politic corecte vor fi extrem de dificile pe blogurile sau forumurile mass-mediei SOV , Patriciu si Sarbu ( de fapt Lauder ) si tin de tipul de presa pe care acestea le vor practica in viitorul apropiat . In ceea ce priveste fam. Lauder chetiunea e de la sine inteleasa , fiind suficienta accesarea oricarei enciclopedii si studierea activitatilor lor . In privinta celorlalti domni lucrurile au fost stabilite de ceva vreme si reconfirmate o data cu venirea d-nului Kissinger .

  In spatele „ scuzei „ vanzare , piata , rating se va acunde noul concept de presa de tip limonada-zeama lunga pentru preocuparea maselor in a bate apa in piua . Pe de alta parte , o componenta importanta o va avea atacarea in forta si neobosita a conceptelor : religii monoteiste , familie traditionala , patriotism . Pentru primele doua unealta preponderent folosita va fi „ homosexualitatea „ .

  Miscarile care au loc un in aceasta parte a presei urmaresc eliminarea elementelor ce nu prezinta incredere si promovarea celor „ trup si suflet „ noii cauze . In acest context CTP a demisionat iar altora li se dau „ semnale „ de atentionare . In aceasta lista de asteptare se afla si d-nul Turcescu care daca tine neaparat sa aiba invitati de tipul Dan Puric , stie care ii va fi drumul … „ Suspecti „ sunt considerati si batranii Liiceanu , Plesu , etc. , care ori uita ideile cu care cochetau acum 15-18 ani si personalitatile cu care se intalneau , ori accesul la marele public le va fi restrictionat .

  http://saccsiv.weblog.ro/

 2. deontolog Reply

  scrie si tu, deontologule, ce bataie isi iau aia de la realitatea de la gadea si de la badea.

 3. bugsy Reply

  @saccsiv. Brrrrrrrr! Cam arata a teoria conspiratiei.
  Ce legatura are Lauder cu Kissinger?
  In afara de faptul ca sunt americani, evrei americani, mai precis.

 4. Equinoxe Reply

  Raspuns lui deontolog:
  Prietene (ca sa folosesc o adresare familiara lui badea si, implicit, tie), daca cei de la Realitatea iau bataie (in rating, desigur) de la gadea si de la badea, acesta nu este neaparat un lucru bun; sunt convins ca intelegi?!…

 5. Iulian Comanescu Reply

  Deontolog: ei bine, cu cuvântul ăsta, “deontolog”, nu m-aş juca. Dar în esenţă ai dreptate, e curios cum Gâdea şi Cristoiu şi-au găsit un public. Ăsta e un semn că o bună parte a României s-a săturat de Băsescu.

 6. aditzuc Reply

  STIREA OFICIALA E ASTA:
  Emil Hurezeanu, Mircea Dinescu si Adrian Ursu – ultimele achizitii ale Cotidianului
  6 Februarie 2008, 14:18

  Cei trei se alatura echipei Cotidianul si vor face parte, alaturi de Doru Buscu si Robert Turcescu, din Consiliul Editorial al ziarului.

  Functia principala pe care o va avea noua structura va fi aceea de a propune si sustine public proiecte editoriale complexe. Consiliul Editorial va gira campanii de continut si va promova subiectele generate de echipa ziarului in dezbaterile publice.

  Directorul editorial al Cotidianului va fi Doru Buscu, iar functia de redactor-sef ii va reveni, in continuare, lui Mihnea Maruta, cel care a condus intreaga campanie editoriala de relansare a ziarului, demerata impreuna cu Robert Turcescu in luna mai a anului trecut.

  In numai citeva luni de la relansare, Cotidianul a avut cresteri de tiraj si audienta substantiale. Ultima masuratoare SNA indica faptul ca ziarul central care a avut cea mai mare crestere de audienta – plus 20% – este Cotidianul. De asemenea, Cotidianul a ajuns si pe locul al treilea la vinzari cu bucata in rindul ziarelor de calitate (dupa Jurnalul National si Evenimentul Zilei) si pe primul loc in sub-categoria ziarelor top-quality (inaintea unor titluri precum Romania libera, Adevarul, Gindul sau Ziua).

  De asemenea, incepind cu finele anului 2006, Cotidianul a inovat si a dat trendul pe piata ziarelor de calitate, dupa ce a lansat, cu succes, seria de colectii “LITERATURA”, “ENCICLOPEDICA”, “PRISON BREAK” si “EDUCATIVA”. Colectiile au fost dublate de investigatii jurnalistice si de campanii editoriale care au facut agenda publica zile in sir (recent, “cazul Orban”, “scandalul vilelor ANL”, “cazul Stolnici”).

 7. Shadow Reply

  Am si eu o intrebare de “necunoscator”. Nu lucrez in bransa si nu stiu care e treaba. Domne dar chiar in consiliul director al unui ziar nu pot intra si alti ziaristi decat “eternii” astia? SRS, Dinescu, Cristoiu, Hurezeanu, Mihaiu, Stanca, etc? Am impresia ca asist doar la o “reciclare de cadre”.

 8. pymm Reply

  @ iulian: tu cum vezi functionand chestia asta si care este, dupa opinia ta, termenul ei de fezabilitate?

 9. bugsy Reply

  Noul colegiu editorial de la Cotidianul aduce cu Real Madrid, “perioada galactica”. nu jucau fotbal, dar vindeau tricouri la kil’ cu Figo, Zidane & David “spiceBoy” Beckham.
  Ursu, Hurezeanu, Dinescu, & Co vor juca sau ……vor vinde tricouri?

 10. Ando Reply

  Cred ca si aici-ca in orice domeniu- exista coagulate diverse grupuri .
  In diferite etape, se produc migratii functie ( cred eu)
  in primul rand de interesele individuale si bineinteles
  functie de oferta financiara.
  Ce conteaza ca-i TVR , Realitatea sau Antena …
  Important e sa nu ramana fara “coledziu “.
  Ar fi reconfortant sa vedem si alte “figuri”
  dar , repet, ca in orice domeniu, spiritul de gasca
  e puternic.
  Greu de patruns !!!

 11. pegassus Reply

  Iulian, sa inteleg ca Hurezeanu pleaca de la Romania LIbera – sau ca Romania Libera se pregateste de vinzare…? 🙂

 12. genel Reply

  dar cind era angajat la Patriciu, adica la Adevarul, nu era aceeasi situatie. Sau Ciutacu nu era inca asmutit in directia lui Dinescu!?

 13. Iulian Comanescu Reply

  Pymm: vezi ce zice Bugsy cu tricourile. Pe Ursu, Hurezeanu şi Turcescu îi văd în TV, pe Buşcu ceva mai încoţopenit la Cotidianul, pe Dinescu îl văd Dinescu.

 14. Iulian Comanescu Reply

  Pegassus: Da, se ştie de câteva săptămâni. Nici Turturică nu mai e prea cert la România liberă. Înţeleg însă că de ziar nu se mai ocupă Adamescu jr., ci altcineva. Caută şi tu pe bloguri sau la “M-au interesat”.

 15. Iulian Comanescu Reply

  Genel: La Adevărul Dinescu era doar acţionar şi editorialist. Rămân de văzut atribuţiile consiliului editorial de la “Cotidianul”, dar într-un fel sau altul sună a management. Iar chestia cu “asmuţitul” la Ciutacu e la fel de prezumţioasă cum e presupunerea că deja Dinescu a comis chestii în virtutea situaţiei care… ridică semne de întrebare, dar nu mai mult, că altfel n-am cum să-i zic.

 16. Victor Ciutacu Reply

  Unicul meu comentariu e ca exista o mica si nesemnificativa diferenta intre notiunile asociat/actionar si salariat. Am spus-o si pe post la Realitatea, acu’ vreun an si jumatate, cand inca mai aveam voie pe acolo si Dinescu era la fel de platit de (firma lui) Vantu.

 17. vogel Reply

  Consiliu Editorial? Ma face sa rad SOV. Oare ce scrie in fisa postului?
  A invatat si SOV ceva din economia de piatza. Suna pompos ca -n marile multinationale care fac umbra pamintului in Romanica. Va dati seama ca astia trebuie iar sa-si schimbe cartile de vizita, inscriptiile de pe usile birourilor si adresele de mail. Basca alte birouri noi, alte secretare. Oare cum se va recomanda Turcescu? Buna ziua sunt R.T. membru C.E. Trustul R-C, realizator Europa FM, ziarist Cotidianul . . . .si sotul Oanei Sarbu. Pun pariu ca lumea doar ultima titulatura o retzine.
  Spor la treaba! Avem de lucru, lasati sedintele si puneti mina pe lopata ca trebuie sa construim cartiere rezidentiale sa aiba romanul unde sta.

 18. Iulian Comanescu Reply

  Vogel: atribuţiile Cons. Edito încă nu sunt clare la ei, din câte am aflat. Într-adevăr, trebuie mai multă lopată. Sau pix sau tastatură.

 19. Petrisor Reply

  Hurezeanu: cea mai de pret achizitie a lui Vantu. Baiatu’ asta (la Hurezeanu ma refer) este un adevarat analist politic, cel mai echidistant din mass-media romaneasca.

Post your thoughts