Consecințele bugului Google de duminică: telefoane înroșite la companiile de securitate

Aparent, în știrea că Google a marcat duminică toate site-urile ca virusate (cu excepția YouTube) are o singură morală, “și Google poate greși”. Pân-aici, marfă de final pentru jurnalele TV, unde “numele sunt știri” și Google e un nume cunoscut. Povestea nu e însă chiar din categoria “și ce dacă?”: cel puțin la o companie importantă de securitate, BitDefender, telefoanele s-au înroșit de la apelurile proprietarilor de site, care doreau să știe ce e în neregulă cu domeniul lor. Desigur, nimeni nu a crezut în primul moment că e vorba de o “eroare umană” pe Google și au urmat analizele laborioase.

E mai mult ca sigur că mai toate companiile care prestează servicii asemănătoare au avut astfel de probleme și că numărul ownerilor de site-uri care au intrat în vrie este foarte mare. Se vede ce consecințe importante poate atrage un simplu fir de nisip intrat în mecanismul Google. Internetul nu e o ficțiune și are un impact important asupra vieții “offline”.

Share this...
Email this to someoneShare on LinkedInShare on RedditTweet about this on TwitterShare on Facebook

One thought on “Consecințele bugului Google de duminică: telefoane înroșite la companiile de securitate”

  1. da, am vazut si eu chestia aia. orice incercai sa accesezi iti venea mesaj de pagina periculoasa pentru computerul dvss. bai, ciudat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *