Consecinţele bugului Google de duminică: telefoane înroşite la companiile de securitate

Aparent, în ştirea că Google a marcat duminică toate site-urile ca virusate (cu excepţia YouTube) are o singură morală, “şi Google poate greşi”. Pân-aici, marfă de final pentru jurnalele TV, unde “numele sunt ştiri” şi Google e un nume cunoscut. Povestea nu e însă chiar din categoria “şi ce dacă?”: cel puţin la o companie importantă de securitate, BitDefender, telefoanele s-au înroşit de la apelurile proprietarilor de site, care doreau să ştie ce e în neregulă cu domeniul lor. Desigur, nimeni nu a crezut în primul moment că e vorba de o “eroare umană” pe Google şi au urmat analizele laborioase.

E mai mult ca sigur că mai toate companiile care prestează servicii asemănătoare au avut astfel de probleme şi că numărul ownerilor de site-uri care au intrat în vrie este foarte mare. Se vede ce consecinţe importante poate atrage un simplu fir de nisip intrat în mecanismul Google. Internetul nu e o ficţiune şi are un impact important asupra vieţii “offline”.

  1. laie Reply

    da, am vazut si eu chestia aia. orice incercai sa accesezi iti venea mesaj de pagina periculoasa pentru computerul dvss. bai, ciudat!

Post your thoughts