Confirmare pe două voci cu privire la tranzacţia Patriciu-Blik

Ştirea cu privire la vânzarea către Adevărul Holding a cotidianului ucrainean Blik e veche de vreo lună şi ceva. Azi, totuşi, am primit două comunicate de presă atât din partea Adevărul, cât şi din partea Ringier, care o oficializează. În lipsa noutăţii, vă las să vă delectaţi cu modul diferit cum prezintă lucrurile cei doi coloşi media:

Adevărul, cumpărător: “Pasul facut pe piata din Ucraina e o premiera pentru un publisher roman si, deopotriva, o etapa strategica importanta in viziunea de dezvoltare a grupului Adevarul.”

Ringier, vânzător: “Asteptarile fata de piata din Ucraina nu au fost in general confirmate. In viitorul apropiat Ringier se va concentra pe activitatile de succes”

Etc., etc.

Cum ar veni, o situaţie win-win.

Comunicatele de presă integral:

ADEVĂRUL Adevărul preia Ringier Ucraina

Adevarul Holding anunta preluarea operatiunilor detinute de grupul elvetian Ringier AG in Ucraina. Cel mai important brand in aceasta tranzactie este cel al cotidianului tabloid Blik.

O data cu achizitionarea companiei Free Media Ucraina (editorul titlului Blik la Kiev), managementul Adevarul Holding ureaza bun venit in echipa celor 106 noi colegi, care lucreaza in birourile din capitala ucraineana.

Pasul facut pe piata din Ucraina e o premiera pentru un publisher roman si, deopotriva, o etapa strategica importanta in viziunea de dezvoltare a grupului Adevarul. Operatiunile din Ucraina vor fi coordonate de la Bucuresti de noua strctura creata in Adevarul Holding, Divizia International si Reviste.

Blik a fost lansat pe piaţa din Ucraina în mai 2006 de compania Ringier, după modelul tabloidului elveţian Blick, concept extins şi în Ungaria (Blikk), Serbia (Blic), Cehia(Blesk) si Romania (Libertatea). Adevarul Holding detine, la randul sau, al doilea cotidian tabloid din Romania ca vanzari, Click (130.000 exemplare vandute zilnic). Una dintre prioritatile integrarii Blik e tocmai fructificarea tuturor sinergiilor cu tabloidul Click, aflat intr-o spectaculoasa crestere de tiraj si audienta.

„Aceste investitii si multe altele pe domenii conexe, cum ar fi tiparul, nu fac decat sa confirme cresterea spectaculoasa a grupului nostru. Cei peste 800 de angajati formeaza azi o echipa puternica si unita, care are curajul, instrumentele si atitudinea de business necesare pentru a face din Adevarul Holding un jucator important pe piata romaneasca. Numai observatorii superficiali nu iau in serios pozitia din ce in ce mai solida a companiei noastre”, a declarat Razvan Corneteanu, directorul general al holdingului Adevarul.

În portofoliul grupului se mai regăsesc cotidianul Adevărul, tabloidul Click, o gama larga de suplimente asociate acestor doua branduri, publicatiile de duminica Adevarul si Click, publicaţiile culturale Dilema Veche şi Dilemateca şi prestigioasa revistă de politică internaţională Foreign Policy România. Divizia internationala a grupului mai cuprinde redactii in Spania si Italia, redactii infiintate inca din 2007.

Multe dintre proiectele demarate la jumatatea anului 2007 si pe parcursul anului 2008 sunt pe cale sa devina vizibile publicului larg in aceasta toamna si la inceputul anului viitor.

RINGIER: Ringier vinde cotidianul Blic din Ucraina

Zurich/Kiev, 18 septembrie 2008 – Ringier AG vinde compania subsidiara Free Media Ukraine, achizitionata in primavara anului 2006, catre compania de publishing SC Adevarul Holding SRL.

Cu un numar total de 106 angajati, Free Media Ukraine editeaza ziarul cotidian Blic. Ringier a facut aceasta achizitie din motive strategice; asteptarile fata de piata din Ucraina nu au fost in general confirmate. In viitorul apropiat Ringier se va concentra pe activitatile de succes pe care le are in Europa Centrala si de Est.

SC Adevarul Holding SRL va prelua conducerea companiei si a intreagii echipe. Marco Stettler, actualul General Manager, va asigura predarea operatiunilor din Kiev pana la finele lunii Octombrie, urmand sa preia ulterior o noua pozitie de conducere in cadrul Ringier AG.

Ringier AG doreste sa multumeasca intregii echipe din Ucraina pentru implicare si le ureaza tuturor membrilor echipei mult succes in viitor.

Ringier AG Group Communications

Post your thoughts