Conferință de presă Răzvan Martin/2 aprilie anti-NATO

Comunicatul cu paste, ca nu e nici de tăiat, nici de adăugat:

Razvan Martin, coordonator de programe la AMP, retinut miercuri de Politie, sustine vineri, 04.04.2008, orele 11.00, o conferinta de presa in care va prezenta cele intamplate pe 2 aprilie, din punctul lui de vedere.

Conferinta de presa vine ca un raspuns la anumite informatii false raspandite in presa in ultimele doua zile.

Conferinta va avea loc la sediul Agentiei de Monitorizare a Presei din Calea Plevnei, nr. 98.

Contact: 313 40 47, 0729 199 393, 0723 306 308

21 thoughts on “Conferință de presă Răzvan Martin/2 aprilie anti-NATO”

 1. petrisor, nu cred ca se supara nimeni daca vii si fara legitimatie de presa. in general, ne plac bloggerii 🙂
  plevnei 98, vis-a-vis de casa radio si imediat dupa sediul medicover. interfon 2 sau 5.

 2. si sa ne zica ce?

  Ce a zis la televiziuni in ultimele 2 zile, asta ca sa nu se specifice sursele? 😛

  Politizam si incercam sa folosim asta desi nu s-a intamplat nimic.

  mai bine scriai de flash-mob-ul de ieri, a fost mai buna ideea decat altceva

 3. oare accepta si bloggeri ca mine acolo? razvan martin s-a chinuit un pic sa se lase arestat, pentru a arata – vai Doamne – ce mare anarhist e el 🙂 sa fim seriosi, razvan martin asta e un monument de SUBIECTIVISM si MEDIOCRITATE

 4. Timur: nu știu de acceptarea ta la conferința de presă, dar aici nu se poartă etichetele gen “monument de subiectivism”, bla, bla. Arestarea s-a produs în niște condiții bizare, e greu să crezi că Martin a provocat-o. Prin urmare, atenție la modul cum pui problema aici, fiindcă ce-ai spus mai sus nu ne face trebuință și s-ar putea să nu-ți mai validăm mesajele.

 5. Comunicat AMP, de la conferința de azi

  Purtatorul de cuvant al Politiei intoxica presa

  Razvan Martin, coordonator de programe la Agentia de Monitorizare a Presei, a sustinut astazi o conferinta de presa. Pe 3 si 4 aprilie, au aparut in presa materiale care il indicau pe Martin ca fiind cel care l-ar fi agresat pe 2 aprilie pe directorul fabricii Flaros din Timpuri Noi. Un articol precizeaza ca Martin ar fi fost audiat de politie pe 3 aprilie in legatura cu acest fapt. Razvan Martin a aratat ca nu il cunoaste personal pe directorul fabricii Flaros, George Cristea, ca nu l-a intalnit niciodata pe acesta, nu l-a lovit pe acesta si nici pe altcineva. Martin a declarat ca nu a ajuns in zona fabricii pana pe 2 aprilie la orele 14.30. De asemenea, Martin a aratat ca nici pe 2, nici pe 3 aprilie nu a fost audiat de politie.
  Ziaristii prezenti la conferinta au confirmat ca persoana care a informat presa in legatura cu faptul ca Razvan Martin ar fi fost cel care l-a agresat pe directorul Flaros este Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.
  Razvan Martin a discutat si ieri seara si azi dimineata cu dl. Ciocan si acesta a afirmat ca la acel moment nu este acuzat oficial de nimic si ca nu exista nicio plangere la adresa sa, dar ca nu se poate pronunta pana cand nu sunt finalizate cercetarile.

  Coordonatorul de programe al AMP a afirmat ca exista tentative de discreditare a celor care au atras atentia asupra unor abuzuri grave ale fortelor de ordine. Martin a devenit tinta acestor tentative de discreditare deoarece, in calitatea sa de angajat al unei organizatii de drepturile omului, a expus aceste abuzuri in presa si i-a sprijinit pe tinerii din hala de la Timpuri Noi prin mobilizarea unor avocati.
  Martin a afirmat ca isi rezerva dreptul de a-l da in judecata pe purtatorul de cuvant al Politiei, Christian Ciocan, pentru aceste afirmatii calomnioase la adresa sa. El solicita Politiei sa confirme sau sa infirme de urgenta informatiile aparute in presa si care mentioneaza Politia in mod explicit ca fiind sursa informatiei.
  Martin a mai afirmat si ca se va plange Consiliului National al Audiovizualui si Comisiei de Etica din TVR in legatura cu stirea aparuta ieri seara in buletinul de la orele 19.00 al televiziunii publice. Stirea mentiona ca “surse din Politie” au afirmat ca Martin ar fi cel care l-a lovit pe directorul Flaros si ca Martin neaga aceste afirmatii. Razvan Martin nu a avut insa nicio discutie cu vreun jurnalist al TVR, fiind privat de posibilitatea de a nega respectiva informatie sau de a explica ce a facut in cursul zilei de 2 aprilie.
  De asemenea, ziarul Cotidianul a publicat aceeasi informatie in editia de azi, stire care desi a citat (trunchiat) punctul de vedere al lui Martin, a continut mai multe informatii neadevarate.

  Agentia de Monitorizare a Presei cere Politiei sa clarifice urgent, in mod public, situatia existentei sau inexistentei unui dosar pe numele lui Razvan Martin. Agentia de Monitorizare a Presei cere demisia domnului Ciocan, pentru faptul ca lanseaza in presa informatii pe care nu le poate sustine in mod oficial si care sunt de natura sa aduca grave atingeri dreptului la imagine a unor pesoane.
  De asemenea, AMP cere anchetarea de urgenta a tuturor reprezentantilor fortelor de ordine, care se fac responsabili de producerea gravelor abuzuri ce au avut loc pe 2 aprilie.

 6. Nu am urmarit care, cine cum…. in derularea actiunilor de la TImpuri Noi, nu stiu daca timur are sau nu dreptate, dar pana la urma e parerea lui…
  Dar in mod cert chestia cu “…Prin urmare, atenție la modul cum pui problema aici, fiindcă ce-ai spus mai sus nu ne face trebuință și s-ar putea să nu-ți mai validăm mesajele….” lasa de dorit. Aceasta atitudine seamana cu cea a lui Puiu Hasotti cum ca ar fi trebuit sa se intervina mai dur…. Astfel, nu va deosebiti de cei ce sustin ordinea suprema….

 7. Abia de-a plecat Volodea si a venit Timur. De unde atata tzafna, fratilor? Monument de mediocritate? Vi-e dor de “ingerii” lui Sabin Balasa? Pana una-alta, domnul “Saiouken” (asa pronunta alde VanGoethem-ii) a dat de un cui tare indarjit, ma tem ca pilele nu-l mai ajuta.
  Asa zic eu in subiectivismu-mi…

 8. Timur, oi fi subiectiv si mediocru (inevitabil, cred ca asta e conditia majoritatii dintre noi), dar sunt departe de a fi anarhist sau de a impartasi aceleasi valori si principii ideologice sau politice pe care si le asuma cei din zona Timpuri Noi. fiecare e liber sa creada ce vrea, dar chiar n-aveam vreun interes sa pierd 2 ore si sa fiu expus apoi mizeriilor aruncate de militieni in presa pt ca am contribuit la demascarea unor abuzuri.
  ALK – asta as vrea si eu, sa aflu ce declara omul ala pt ca militia spune ca eu l-as fi agresat, desi nu l-am intalnit in viata mea. ma rog, tinand cont de firea mea razboinica si de fizicul meu impresionant cred ca n-ar fi avut nicio sansa, anyway 🙂
  pt restul, stirea Mediafax cred ca explica suficient de bine motivatia conferintei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *