Coadă la concedieri, la România liberă – update: fără semnul întrebării

Janisse a lăsat aici o bombiţă cu ceas, am dat şfară-n ţară şi au început să se întoarcă unele confirmări: concedieri în masă, de la “România liberă”, echipa veche. Prin “echipa veche” cred că se înţeleg rămăşiţele jurnalismului sindicalo-piroman de pe vremea când Petre Mihai Băcanu şi Bogdan Ficeac făceau cel mai tranşant ziar ilizibil din România, AD 2004. Doamnele alea care culeg mica publicitate rămân pe loc, presupun.

Zgomot de fond: Dan Adamescu nu e mulţumit de evoluţia ziarului şi vrea să vândă. Emil Hurezeanu s-ar putea să rămână fără portofotoliul ăla al lui de director analist, zicea Dan Andronic acum câteva zile.

Confirmaţi, rogu-vă, dacă puteţi, că eu n-o clasific drept “certă” în momentul ăsta…

UPDATE: Se confirmă. Sursă cu darul preciziei: e vorba de aproximativ 20 de persoane, garnitura dinaintea lui Dan Cristian Turturică. Au fost chemaţi la resurse umane şi li s-a spus la revedere, de luni. În aceeaşi situaţie ar fi şi alţi oameni din redacţie, care însă se află în concediu.

UPDATE 2: Alte detalii la Cristi Şuţu, staţi şi cu ochii pe NewsIn, o să vină curând, dacă n-a şi venit.

UPDATE 3: Iann se întreabă dacă MediaSind sau CJI o să aibă o reacţie. La prima vedere, se pare că ar fi cazul. Ioana, ai legătura, în virtutea importantelor tale însuşiri de directoare a CJI, în viaţa nevirtuală…

 1. Sorin Reply

  Rl “cel mai tranşant ziar ilizibil din România, AD 2004”?

  Nu esti cumva mult prea rautacios?

 2. Iulian Comanescu Reply

  Sorin: Ba da, recunosc. Am să adaug că nici măcar nu e vina celor care pleacă. Erau doar vreo şapte jurnalişti printre cei 18 pe care-i dă NewsIn. Oricum, ziarul era nasol. Nu ştiu de ce nu merge acum, când e mult mai puţin nasol, citesc piesele lui Pora şi Fati uneori.

 3. Sorin Reply

  Nu merge pentru ca nu a fost niciodata promovat ! S-a facut ceva la “relansarea” [cu noua echipa] dar mai bine nu se facea. Din pacate, nu au viziune [nici macar jurnalistica] si nici bani de investit intr-un mix de promovare.

 4. nan Reply

  Destul de posibil ca doamnele care culeg mica publicitate sa ramana – ele strang bani la modul cel mai concret. Poate unicul.
  Ce stiu sigur e ca duduile de la sectia corectura s-au injumatatit inainte de a fi date afara. De la “marea tevatura” si pana acum, din 12 au mai ramas 6. Pentru ca totul mergea din rau in mai rau, iar discrepanta dintre salariile celor vechi (jalnice) si ale nou-venitilor era chiar scandaloasa – mai precis, salariul minim pentru un licentiat, vreo 8,5 mil.
  Nici nu stiti cat ma bucur ca am scapat de pe plantatia de sclavi!

 5. Eliade Beizadea Reply

  Dar cu “dudui” ca Valentina Grigore de la Societate ce se mai aude. Fata asta a fost adusa de Eliade pentru a-si bucura “ochiul”. A scris trei articole cu preturi de rosii din Piata Ilei Macelaru si apoi a fost numita sefa de sectie , ca o sfidare la adresa redactorilor cu experienta si vechime in RL. Daca a ramas Eliade inseamna ca a ramas si fatuca pe functie cu leafa si mai marita…Asta este redactia de la Romania Libera. O adunatura de …si ..de …
  Se inlocuieste oamenii alarora cu oamenii lor. Nimic profesional. O improvizatie. Sun abonat la acest ziar si am un var care a lucrat la acest ziar. A plecat scarbit de la aceasta cooperativa a mafiei. L-am rugat sa spuna tot ce stie, ca stie multe, dar considera ca acolo este asa de mare mormanul cu balegar ca doar desfiintarea ziarului ar duce la starpirea coruptiei si clicilor pe criterii de cumetrii.

Post your thoughts