Claudiu Șerban ia și divizia quality din Ringier

Iulia Dinu pleacă din poziția de director executiv al Diviziei Quality (“Evenimentul zilei” și “Capital”) de la Ringier, în locul ei trece Claudiu Șerban, care își păstrează și poziția de director general adjunct al Ringier România. Cele două titluri nu au avut o evoluție foarte bună în ultima vreme, iar eu, care am lucrat câțiva ani cu Claudiu și am învățat o mulțime de lucruri de la el, nu pot spune decât că e unul din puținii, dacă nu singurul, care ar putea schimba lucrurile.

UPDATE: Dragoș Vărșăndan, publisher pe ghiduri TV și youth, este director executiv ad-interim la Revistele Ringier, adică preia atribuțiile lui Claudiu Șerban în divizia pe care acesta a condus-o de prin 2000-2001.

UPDATE 2: Noua organigramă a Ringier Romania, de la 1 martie. A venit și comunicatul de presă, de unde reiese că Iulia Dinu, fostul director de la Quality, se dedică proiectelor personale, iar Dorin Chioțea, fostul redactor-șef de la “Pro Sport”, care nu a plecat la Sârbu odată cu ziarul, e pe proiecte speciale. Nu scrie, dar vă mai spun eu că Anca David, redactor-șef adjunct la “Lumea femeilor”, e de luni redactor-șef la “Reader’s Digest”:

Schimbari in managementul companiei Ringier Romania
29 ianuarie 2008 – Divizia de publicatii Economic & Reference va fi condusa de Claudiu Serban, Deputy General Manager. Dragos Varsandan este promovat in functia de Director Executiv, Divizia Magazines. Divizia Services (Distributie, IT, Online, Productie si TV Cooperation) va fi condusa in mod direct de catre Directorul General al companiei. Diviziile Boulevard si Free vor fi reunite si in mod formal intr-o singura divizie – Boulevard & Free Division, sub conducerea lui Lucian Romascanu, in calitate de Director Executiv.

Dupa 10 ani de experienta in pozitii de top, Iulia Dinu, Director Executiv al Diviziei Economic & Reference, a decis sa faca o pauza in cariera sa corporatista pentru a dedica mai mult timp si atentie proiectelor personale. Ringier Romania ii multumeste calduros Iuliei Dinu pentru contributia sa in cadrul companiei pe parcursul intregului mandat.

Claudiu Serban va prelua managementul titlurilor Capital si Evenimentul zilei, renuntand la toate responsabilitatile sale actuale pentru a se concentra exclusiv pe dezvoltarea acestor doua brand-uri reprezentative pentru Ringier Romania. In acelasi timp, Claudiu Serban isi mentine rolul de adjunct al Directorului General, continuand sa ii acorde suport operational acestuia.

Claudiu Serban are o bogata experienta in media. Pe parcursul celor 15 ani in cadrul companiei Ringier, careia i s-a alaturat in 1992, ca membru al echipei editoriale a revistei Capital, Claudiu Serban si-a construit o cariera solida, ocupand functii diferite si extinzandu-si continuu aria de expertiza. Printre pozitiile pe care le-a ocupat se numara: Redactor-Sef Adjunct al cotidianului Libertatea, Project Manager pentru lansarea revistei Unica, Redactor-Sef al revistei TV mania, Redactor-Sef al Gazetei Sporturilor, Director Executiv al Diviziei Magazines. Sub conducerea sa, Divizia Magazines a Ringier Romania a devenit lider de piata in segmentul revistelor, inregistrand cel mai mare numar de copii vandute si cele mai mari venituri. Anul trecut, Claudiu Serban a fost promovat in functia de Director General Adjunct, preluand in acelasi timp si controlul Diviziei Services.

Managementul Diviziei Magazines va fi preluat interimar de catre Dragos Varsandan. Dragos Varsandan s-a alaturat companiei Ringier Romania in 1998, ca editor la revista TV mania. Cariera sa a cunoscut o frumoasa evolutie in cadrul echipei TV mania, pe care a condus-o pana anul trecut, cand a fost promovat in functia de Publisher al departamentului de reviste pentru tineret si ghiduri TV din cadrul diviziei Magazines. Dragos Varsandan si-a dovedit capacitatea de a conduce titluri importante din portofoliul Ringier, asigurand in acelasi timp transferul ghidurilor TV catre grupul german Bauer Verlag.

Divizia Services va fi supervizata in mod direct de catre Directorul General, adica de Marius Hagger, care se alatura echipei din Romania pe 1 martie.

In acelasi timp, cele doua divizii Boulevard si Free vor fi reunite si in mod formal intr-o singura divizie (Boulevard& Free), ce va fi condusa de catre Lucian Romascanu, in calitate de Director Executiv al noii divizii. Aceasta fuziune este o consecinta directa a vanzarii titlului ProSport care forma in trecut, impreuna cu Libertatea, o unitate de business separata. Dorin Chiotea, fost Redactor-Sef al cotidianului ProSport, este numit Special Projects Manager al nou formatei divizii, urmand sa se implice activ in dezvoltarea de proiecte importante atat pentru ziarul Libertatea, cat si pentru Compact.

Alexander Theobald spune:
“Numirea lui Claudiu Serban, cel mai experimentat manager al companiei Ringier, cu rezultate demonstrate pe parcursul unei lungi perioade de timp, la conducerea Evenimentului Zilei si a revistei Capital, ne va permite sa consolidam pozitiile pe care aceste doua publicatii le au pe piata si sa profitam de oportunitatile viitoare. Succesorul meu, Marius Hagger, va acorda mai multa atentie fiecaruia dintre titluri, asigurandu-se ca Ringier Romania, cu un portofoliu de marci foarte solid, va fi in continuare liderul pietei.”

7 thoughts on “Claudiu Șerban ia și divizia quality din Ringier”

  1. daca e sa-i numaram si pe cei care au trecut candva pe la tv mania si care s-au raspandit prin diverse trusturi ori la alte publicatii ringier, ocupand functii unele mai bune decat altele, nu putem decat sa tragem o singura concluzie: tv mania a fost o scoala buna pentru noi, toti.

  2. Madam Dinu s-a remarcat la inceputul anului prin decizia catastrofala de a inchide editiile regionale ale evz, fara a tine cont de impactul asupra cititorilor si al imaginii evz in orase ca Timisoara, Cluj sau Iasi. Ca sa nu mai vb ca a te retrage din cele 3 orase in plina dezvoltare denota o lipsa acuta de viziune. La detergenti, madam

  3. @tvmania (ca sa nu existe confuzii, @doua comentarii mai sus):
    aproape ca recunosc tonul, chiar daca cel care scrie nu-si dezvaluie identitatea (nu e greu de ghicit, sunt mai putin de 3 variante). Comentariul m-a facut sa zambesc, la modul acela placut, nicidecum ironix sau altcumva. Mai multi gandesc la fel! S-au intamplat lucruri acolo, s-au invatat multe. Poate a fost si “vina” noastra ca am bagat la cap si am perseverat!

  4. Haideti ca sunteti penibili cu TV Mania, vai ce academie de publishing a fost acolo… Treziti va, e o lista de programe tv, mai mari jurnalisti si manageri. Ati facut citeva promotii cu “mii de premii” jenante, citeva coperti “furate” din TV Guide si gata, s-a facut de-o pepiniera de academicieni. Lame…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *