Ciutacu vs. Zoso în Adevărul şi pe Pagini.com

Sorin Adam Matei publică un comentariu în “Adevărul” şi o analiză pe Pagini.com, referitoare la scandalul Ciutacu-Zoso.

Background: Ciutacu a publicat un comentariu spumegos la Ciutacu.ro, Zoso a ripostat pe măsură, cineva i-a dat jos blogul lui Ciutacu.

Interesantă harta pe care o publică SAM pe Pagini.com. Comentarii?

 1. al Reply

  până la o probă contrarie, iau aşa cum sunt rezultatele furnizate de softul pe care’şi bazează profesorul SAM analiza de pe pagini.com. personal am nişte dubii că softul cu pricina e bine calibrat/manipulat. tocmai din cauza lipsei blogului lui ciutacu din schemă. dacă softul respectiv a analizat doar comentariile la bloguri acolo într’adevăr nu prea apar link’uri către ciutacu. dar se ştie, e aproape imposibil pt un comentator sa pună în cadrul comentariului lui un link către ceva fără minime cunoştinţe de tag’uri html. de altfel, în articolele de pe bloguri, link’urile există (inclusiv în blogul lui comănescu 😀 ), altfel nu s’ar explica rank’ul blogului lui ciutacu când cauţi “lingău” pe google.
  o mică problemă am în legătură cu articolul din adevărul: ideea de bază e corectă, şi e destul de corect urmărită (media clasică vs. blogosferă, efemeritatea actualei stări de fapt a blogosferei, etc) dar selecţia de exemple…hmm… aş zice că e uşor răuvoitoare. de pe blogul lui zoso sunt luate 3 exemple dintr’o zi de duminică, irelevante. (nu comentez aici faptul că nici un ziar “pe hârtie” nu are duminica NICI O actualizare/împrospătare) ciutacu nu e prezentat cu nimic (nici ziar, nici tv, nimic) iar această idee că ciutacu e ziarist dacă are doar patalama (indiferent dacă are un articol cât se poate de cretin, apariţie pe sticlă cât se poate de penibilă) , şi atunci apariţiile lui în media sunt corecte, pe mine, personal, mă dezamăgeşte.

 2. Christiansen Reply

  Ooof … de ce ar vrea bloggerii să fie jurnalişti? De ce nu ar vrea jurnaliştii să fie bloggeri? Ce e greu de priceput că sunt două activităţi în principiu distincte, care se intersectează totuşi în câteva zone …
  Important e ca şi bloggerii să facă ceva bun pentru societatea asta, aşa cum înceracă jurnaliştii, inginerii, doctorii, economiştii, gunoierii, etc …
  Iar ieşirile agresive gen “Ciutacu” nu fac bine nimănui şi nu aduc nimic constructiv.

 3. sam Reply

  Ciutacu apare in schema, dar e undeva la perfierie. Cum am spus, diagrama se ocupa doar de blogurile din centrul retelei, cam 20% din ele. Daca le-as fi inclus si pe celelalte nu se mai intelegea nimic… O sa public, insa, o diagrama mai completa, ca sa elimin falsele impresii…

 4. Victor Ciutacu Reply

  @sam: si are o nimica toata de trafic: mult mai mare decat in 90% dintre exemplele Centrului. mai bine la mine-n periferie:)

 5. sam Reply

  Victor, vezi tu, chestia nu e daca x sau y are trafic, ci daca e intreconectat. cit despre cine are nimica toata de trafic, aia e alta poveste…

 6. radu Reply

  Asa e, victore! Pai cum, sa nu se ia in consideratiune tocmai blogroloagele antenistilor?! Ati scapat un nod, dom` profesor: felix.secu, cu link la ciutacu si altii asemenea. Interconectarile sa nu le faceti cu sageti ci cu limbi, unidirectional.

  P.S.: sa fii sub bloggeri care nu au posibilitatea sa-si spuna numele site-ului seara de seara in fata a o suta, chiar doua sute cand e toata familia acasa, de telespectatori si sa te lauzi cu traficul tau mi se pare ca nu-i o idee asa isteata.

Post your thoughts