Brandul Pleşcoi

550_plescoi.jpg

Cârnaţii de Pleşcoi, notă definitorie a brandului România, sunt acum marchetaţi în stil la fel de românesc. Înainte de a da click: atenţie, puţin scârbos.

Probabil că “de Pleşcoi” nu e un brand al cuiva, drept pentru care întreprinzătorii cu magazinul “La Pleşcoi” au putut să-l folosească aşa cum i-a tăiat capul. La fel de probabil, n-au existat indicaţii cu privire la lipierea afişului pe coşuri de gunoi din Drumul Taberei, dar nici de sens contrar. Cine ştie cine s-a ocupat de acţiune. Cum am putea să scăpăm de chestia asta? Ar trebui interzis afişajul pe coşuri de gunoi? Dar dacă magazinul “La Pleşcoi” a folosit tactici de guerilla marketing?

 1. Alin Reply

  In 1995, la New York, m-am amuzat copios constatand ca poti gasi cel mai apropiat McDonald’s urmarind inscriptiile si sagetile de pe… cosurile de gunoi! O noua dovada ca Bucurestiul se apropie tot mai mult de NY: spre capitalismul cel mai avansat, in zbor!

 2. serban Reply

  Cu ceva (mai multi) ani in urma, mai faceam si eu un ban din lipitul de afise. “Trainingul” dinaintea actiunii dura maxim 10 minute, si ni se spunea concis ca locurile vizate sunt: stalpi, la minim doi metri inaltime, coloanele de la Romana, peretii fostului “Gambrinus” si…cosurile de gunoi. “Le e scarba sa le dezlipeasca si raman o perioada mai lunga acolo”, motivau organizatorii.

  Amatorii de lipit afise trebuie sa mai afle ca cea mai buna ora nu este noaptea, cum s-ar crede, ci seara; nu se foloseste aracet, ci adeziv pentru tapet (mai bun si mai ieftin); nu se foloseste o galeata, ci o galetusa de iaurt;

 3. Florin Dumitrescu Reply

  Plescoi e una dintre indicatiile geografice cu care ne-am inregistrat in UE (relativ la cirnati, evident). S-ar putea sa fie permisa folosirea de catre retailul de profil (vezi restaurante bucurestene precum Nicoresti, Dealu Mare)…
  Hai sa gindim pozitiv si, in loc sa interzicem, sa militam pt. pubele curate (si alte locuri edilitare de obicei dosite – redate fetei firesti a orasului).
  m-am dat pe situl plescoi, am descoperit ca e o ramura a miscarii slowfood pe care o admiram de multi ani: ma bucur ca a patruns si in ro. sint putin descumpanit de logoul plescoi: personal nu am o problema cu despartirea in silabe a toponimelor precum Baicoi, Plescoi… dar ca publicitar ma gindesc ca o atare gluma poate sa-mi piarda o parte din public chair din start

Post your thoughts