Cel mai tari producții TV ale ultimelor sezoane

Știți poate despre Premiile TV mania că sunt decernate în fiecare an, în decembrie, de cititorii revistei și că sunt, probabil, singurele cu o anumită relevanță pentru piața TV din România. Sunt și anul ăsta în juriul care stabilește nominalizările dintre care trebuie să aleagă cititorii. Opțiunile mele au fost următoarele:

1. Cea mai bună emisiune de știri: Știrile Digi24, Digi24. Știrile PRO TV sunt în continuare cele mai puternice, dar am nominalizat Digi pentru decența jurnalistică pe care au reușit s-o injecteze în peisaj și cu care au obținut un public mic, dar care probabil nu se uita la alte televiziuni.

2. Cea mai bună emisiune tabloid: Wow Biz, Kanal D. B1 TV l-a pus pe Adrian Artene în access și Adrian Artene n-a făcut nimic, drept pentru care a ieșit de pe post. Fatih Salis de la Kanal D l-a recuperat, i-a pus-o pe modeaua Andreea Mantea alături și a inventat un soi de late night care începe la 22.00, inteligent dacă ne gândim la felul cum arată grilele românești și vânzările de publicitate posibile, pe nume Cancan TV. PRO-ul a luat Cancan TV și Cancan TV n-a făcut mare scofală, dar Kanal D a inventat Wow Biz, care obține destul de des lider de segment. În ADN-ul producțiilor de pe postul turcilor e un anumit grad de decență, atâta cât se poate la un format de felul ăsta.

3. Cel mai bun serial românesc: Tanti Florica, PRO TV. Poate ar fi mai corect să îl fi numit “singurul sitcom care merită acest nume”.

4. Cea mai bună emisiune de satiră: Serviciul Român de Comedie, PRO TV. Sau altfel spus: păcat de faptul că Bendeac e odată sclipitor și de 10 ori, ăăă, “popular” și păcat de lipsa de resurse a Distractisului de pe TVR 1.

5. Cel mai popular cuplu de prezentatori: Smiley și Pavel Bartoș, PRO TV. Dincolo de popularitate, e de remarcat chimia și faptul că cei doi reușesc să fie amuzanți fără bufonade idioate.

6. Cel mai bun talent show: Vocea României, PRO TV. Știu că Românii au talent face ratinguri mai mari, dar are o componentă de mega-circ glamour. Vocea României e în aceeași clasă cu X Factor, dar experiența mai mare a PRO-ului în acest gen de producții se vede pe post.

7. Cea mai bună emisiune de divertisment: Te cunosc de undeva, Antena 1. Fiindcă se poate și la Antenă.

8. Cel mai bun show culinar: Masterchef. Am spus dintotdeauna despre cooking talent show-uri că sunt prea “sus” pentru piața TV din România și am avut dreptate, în sensul că Masterchef n-a făcut niciodată ratinguri de 20 de puncte. Din punctul meu de vedere, e cea mai bine făcută producție TV din România, de la ora actuală.

9. Reality show: Mi-s de la țară, Prima TV. O idee Media Factory, organic românească, fiindcă se leagă de ruralul încă masiv pe care îl avem și de modul cum același rural infestează cumva orașele populate de urmașii proletariatului strămutat de comuniști.

10. Cea mai spectaculoasă revenire: nimeni. Nici măcar Teo, pe care o admir, nu a făcut până acum ceva notabil.

One thought on “Cel mai tari producții TV ale ultimelor sezoane”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *