Ce se va întâmpla cu Berecleanu?

Antena 1 s-a săturat de Mîndruţă şi Stoicescu, pe care i-a scos de pe post după şase ani de Observator. Dezavantaj, Mîndruţă şi Stoicescu. A urmat, la Observator, Alina Petrescu, care “n-a dansat decât o vară” (şi o primăvară), pentru a ieşi din schemă fără buna reputaţie pe care şi-o construise la Antena 3. Dezavantaj Petrescu. Acum, vine la rând Berecleanu. Ce se va alege de ea?

La viitor, nu putem decât gândi două scenarii. Cum spuneam aiurea, succesul “Observatorului” depinde mai puţin de prezentator decât de faptul că materialele de la Antena 1 sunt scrise prost, montate fără haz şi uneori deplasate. E drept, Andreea Berecleanu e mai ofertantă, pe un format generalist, decât Alina Petrescu. Dar nu poate totul de una singură.

Dacă lucrurile se vor drege, e drept, Andreea Berecleanu va fi într-o ipostază nebanală şi fericită: challenger cu cifre la statutul Andreei Esca. Ceea ce nu s-a mai întâmplat de eoni în televiziunea din România. Ce se va alege însă de ea dacă Observatorul nu se va pune la punct? La ce-am văzut până acum, pare că Andreea va ieşi din întreaga poveste cu brandul alterat. Totuşi, lucrurile nu stau chiar aşa. Fără ironie, prin acest algoritm Antena 1 riscă să rămână fără vedete de Observator. Şi riscă să accentueze senzaţia de derută pe care o comunică implicit. E posibil ca Intact Media Group să se re-concilieze cu statutul de televiziune de mâna a doua la ora 19.00 şi Berecleanu să rămână cu Observatorul.

Toate acestea sunt însă cu “dacă” şi cu “poate”. Singura morală certă e deocamdată cea din western-uri. Adică: “Nu trageţi în pianist, face şi el ce poate!”

Articol apărut în ediţia de tipar de marţi, 24 august, a ziarului “România liberă”. Trimiterea de internet

  1. Marian Stavaroiu Reply

    Ce chestie: eu, ca simplu spectator, preferam (pina acum citeva saptamini) sa astept inca o ora si sa ma uit la Telejurnal pe TVR1. In ciuda tuturor aiurelilor care s-au spus aveam parte de un jurnal corect, curat, echilibrat, destul de bine facut. Dar te-ai dus, dulce minune…
    Solutia ? Pai sa faca Antenele o oferta serioasa de preluare a actualei echipe de la TVR, zic. Pe de o parte lucrurile la Antene vor ramine la fel de nasoale, pe de alta parte n-o sa-mi mai para rau ca dau degeaba bani pe abonamentul TVR.

  2. Petre Anghel Reply

    realitatea si antena 3 sunt demult imposibile. Este interesant insa sa le urmaresti metodele de manipulare! Iar din cand in cand, ai parte si de fun … cand isi dau cu stangul in dreptul … Va amintiti de telefonul buclucas de la ora de foc? Sau de repartitia data de Traian Basescu catre Elena Basescu? Dar de clipul publicitar cu FNI? Pardon, aia nu este fun …

Post your thoughts