Ce schimbă Palme dOr-ul lui Mungiu?

Hai să ne jucăm puțin. Întrebare pentru Mihai Morar: Ce o să schimbe în cinematografia românească Palme d’Or-ul lui Mungiu? Mi se pare corect să dau și eu niște răspunsuri:

– influența dinozaurilor scade. Asta înseamnă că nu numai Sergiu Nicolaescu va umple magazinele de DVD-uri și că fondurile CNC o să se gestioneze mai în acord cu indicațiile de valoare a filmelor și cineaștilor date de premii și spectatori la sală.
– o seamă de oameni mai tineri ca Mungiu o să prindă curaj și o să înceapă să scrie scenarii. Asta-i o mare problemă și la televiziuni: nu se găsesc scenariști.
– vin niscai sponsori. E clar că avem potențial de Cannes, nu numai cu “”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, ci și cu distincția post-mortem a lui Nemescu și cu Mitulescu. Mă gândesc și la “Audiovizualul fără frontiere”, directiva UE, care influențează și product placementul în cinematografie, dacă nu mă înșel? Alexandru Răducanu propune deja și vinde idei de product placement.
– scriitorii noștri pun mâna să scrie, dracului, ceva care se citește.

Mă opresc aici, ca să-i las spațiu de manevră lui Mihai. Îl provoc să ceară ceva, altcuiva de la HotNews. Treaba lui ce 🙂

UPDATE: Mihai a ridicat mănușa aici.

5 thoughts on “Ce schimbă Palme dOr-ul lui Mungiu?”

  1. Am ridicat si eu manusa si aici si la dl Morar. Sper sa va cititi mailul si tot ceea ce decurge din el. Lectura placuta.

  2. iar ATFul ca scoate din arhive filmele de an ale unor promotii trecute sub tacere, de’a lungul anilor…
    ceea ce, pana la urma, nici nu e rau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *