Ce fac instituţiile pe Wikipedia? (III) Counterstrike, ultras şi go-go dancing la BNR

Cotidianul a făcut o poveste care se referă şi la modul cum instituţiile noastre folosesc Wikipedia, unde a preluat o parte din ce am descoperit în primele două episoade. Dincolo de modul cum ne-am distrat aici cu prostiile comise de ministere, comiţii şi comitete, rămâne constatarea că nimeni nu a sesizat potenţialul de imagine al Wikipedia, în România. Încă două exemple de instituţii publice care o dau de gard:

Aici sunt banii dumneavoastră. Cineva de la Banca Naţională a României pare a fi plătit pentru a juca counter-strike sau cel puţin pentru a îngriji paginile referitoare la joc din Wikipedia, lucru pe care oricum nu prea poţi să-l faci fără a fi as în chestia respectivă. Plin de pietate faţă de acest joc nobil şi filozofic, 194.102.208.11 a şters o mică măgărie plantată acolo de un alt fan al counter-strike-ului. Nu trebuie însă să ne închipuim că agentul .11 şi-ar petrece tot timpul cu counter-strike-ul, păpându-ne impozitele chiar aşa. Agentul .11 are o activitate bogată, de pildă faptul că a şters strigarea, pardon, “M..e Dinamo, Forza Steaua” din articolul “ultras”, pe motiv că e înjurătură. Alţi adepţi ai mişcării ultras ar putea fi de părere că dacă ştergi chestia aia, din mişcarea ultras nu mai rămâne nimic. Printre alte preocupări culturale ale lui no. 11 se mai numără go go dancing-ul.
Edit-urile BNR. IP-urile BNR: 194.102.208.0-255.

Istorici cu chipiu. Ministerul Administraţiei şi Internelor se ocupă de home video techniques, manifestându-şi expertiza prin comentariul: “Nasol!”, atunci când vine vorba despre calitatea tehnică slabă a filmelor de amatori. Un istoric de la MAI mai ţine să precizeze că Ţara Românească şi Moldova n-au fost niciodată paşalâcuri, ceea ce ar putea fi un motiv de mândrie naţională pentru cei care n-au ajuns la lecţia în care se spune că pentru turci era pur şi simplu mai complicat şi păgubos să instaleze o administraţie aici, când puteau percepe tribut, prime de instalare de domnitor ş.a.m.d. ca urmare a marelui număr de doritori de funcţii de pe meleagurile noastre.
Edit-urile MAI. IP-urile MAI: 81.181.207.0-255.

Post your thoughts