Ce fac instituțiile pe Wikipedia? (III) Counterstrike, ultras și go-go dancing la BNR

Cotidianul a făcut o poveste care se referă și la modul cum instituțiile noastre folosesc Wikipedia, unde a preluat o parte din ce am descoperit în primele două episoade. Dincolo de modul cum ne-am distrat aici cu prostiile comise de ministere, comiții și comitete, rămâne constatarea că nimeni nu a sesizat potențialul de imagine al Wikipedia, în România. Încă două exemple de instituții publice care o dau de gard:

Aici sunt banii dumneavoastră. Cineva de la Banca Națională a României pare a fi plătit pentru a juca counter-strike sau cel puțin pentru a îngriji paginile referitoare la joc din Wikipedia, lucru pe care oricum nu prea poți să-l faci fără a fi as în chestia respectivă. Plin de pietate față de acest joc nobil și filozofic, 194.102.208.11 a șters o mică măgărie plantată acolo de un alt fan al counter-strike-ului. Nu trebuie însă să ne închipuim că agentul .11 și-ar petrece tot timpul cu counter-strike-ul, păpându-ne impozitele chiar așa. Agentul .11 are o activitate bogată, de pildă faptul că a șters strigarea, pardon, “M..e Dinamo, Forza Steaua” din articolul “ultras”, pe motiv că e înjurătură. Alți adepți ai mișcării ultras ar putea fi de părere că dacă ștergi chestia aia, din mișcarea ultras nu mai rămâne nimic. Printre alte preocupări culturale ale lui no. 11 se mai numără go go dancing-ul.
Edit-urile BNR. IP-urile BNR: 194.102.208.0-255.

Istorici cu chipiu. Ministerul Administrației și Internelor se ocupă de home video techniques, manifestându-și expertiza prin comentariul: “Nasol!”, atunci când vine vorba despre calitatea tehnică slabă a filmelor de amatori. Un istoric de la MAI mai ține să precizeze că Țara Românească și Moldova n-au fost niciodată pașalâcuri, ceea ce ar putea fi un motiv de mândrie națională pentru cei care n-au ajuns la lecția în care se spune că pentru turci era pur și simplu mai complicat și păgubos să instaleze o administrație aici, când puteau percepe tribut, prime de instalare de domnitor ș.a.m.d. ca urmare a marelui număr de doritori de funcții de pe meleagurile noastre.
Edit-urile MAI. IP-urile MAI: 81.181.207.0-255.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *