Ce fac instituţiile pe Wikipedia? (II)

Aşa cum ziceam, cu WikiScanner.Virgil.gr găseşti edit-urile făcute de pe un anume IP pe versiunea engleză a Wikipedia. Am stabilit data trecută că de la Administraţia Prezidenţială cineva s-a ocupat de articolul “Cora”, da, hypermarketul, şi că STS sau cineva care are internet de la STS e mare dinamovist. Mergem mai departe.

Wikipedia poate fi şi un tool de imagine pe care instituţiile private şi autorităţile din alte ţări îl folosesc din plin. Majoritatea ministerelor din Guvernul României nu s-au atins totuşi de foarte populara enciclopedie. Pe alocuri, am găsit însă nişte comportamente inexplicabile şi deloc în spiritul netichetei.

Ministerul Finanţelor-CTIF curăţă listele de primi-miniştri. Două contribuţii semnificative ale Centrului de Tehnologia Informaţiei Financiare de la Ministerul de Finanţe, la articolele “president” şi “prime-minister”. “Indicativul” 254 a curăţat nişte poze din ambele articole – poate că pozele nu se aflau nici în 2005 acolo, aşa cum nu se află nici azi. În schimb, la prime-minister se poate vedea că MAE-254 a ras toată coada articolului, cuprinzând un mare tabel de primi-miniştri în exerciţiu şi diferite linkuri. Dă-i dracu’ de primi-miniştri, s-o găsi cineva să-i pună la loc…
Edit-urile CTIF-MF. IP-urile CTIF-MF: 217.156.52.0-255.

Minister cu certe abilităţi tehnice, ofer istoric habarnist. La Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei ştim să folosim Wikipedia, că doar e cu comunicaţii şi tehnologia informaţiei. În schimb, nu ştim să căutăm în cartea de istorie, fiindcă facem confuzii între Vlad Ţepeş şi taică-său, Vlad Dracul. Ca dovadă, încercarea de a schimba “Vlad Dracula”, supranume occidental al lui Ţepeş, în “Dracul”. Noroc că după MCTI-2 a dres la loc Anittas, un user înregistrat, vorbitor de limba română.
Edit-ul MCTI. IP-urile MCTI: 80.96.196.0-255

Asta o să le placă la nebunie UDMR şi CNCD: Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei no. 8 şterge numele maghiar al localităţii “Întorsura Buzăului” din Covasna, adică Bodzaforduló. Nu o dată, ci de două ori. Ahaaa!
Edit-ul MMSSF. IP-urile MMSSF: 89.35.192.0-255.

Mai caut şi vă mai spun. Durează fiindcă wikiscanner.virgil.gr se mişcă greu, cum puteţi constata, şi fiindcă e de săpat.

 1. diana tusa Reply

  ce să-i faci ? tb să-şi justifice şi ei salariul. apopo de miniştri. chiar cătam acum 2 săptămâni nişte informaţii din perioada 1994-2000 şi , surpriză, nu erau….sincer, m-a surprins lipsa lor…doar erau publice! …in fine, mai caută şi spune-ne şi nouă

 2. bradutz Reply

  foarte faine informatiile. interesant ce se gasesc sa schimbe cei din ministere, dar si mai interesant faptul ca multe ministere nu se obosesc sa faca treburi d’astea pe wikipedia si pe alte site-uri web 2.0. totusi, la cati oameni se documenteaza folosind acest site, mi se pare lipsa de profesionalism sa nu-i dai atentie daca te ocupi cu comunicarea intr-o institutie publica importanta. cred ca actualizarea si corectarea paginilor din astfel de enciclopedii ar trebui sa fie in fisa postului la biroul de presa.

 3. iann Reply

  mi se pare supersubiect asta dar mi-e greu sa cred ca poporul tabloid si telespectator intelege ce e wikipedia. una peste alta ar trebui sa existe nu stiu daca un departament special pe la ministerul culturii in care oamenii sa caute prin enciclopedii si carti de referinta si sa puna acolo tot felul de lucruri interesante despre romanica, istorie etc [evident in engleza]. ca sa nu zaca faptele prin biblioteca academiei. ma gandesc si la o chestie similara [in romana de data asta] adica date despre presa interbelica, comunista, postdecembrista.

 4. Iulian Comanescu Reply

  Florin: da, am auzit de toată povestea. Tabloul pe care îl prezintă instituţiile româneşti este ilar. Cine trebuie să vorbească tace şi cine trebuie să tacă (sau să vorbească despre altceva) bate câmpii despre Vlad Dracul ş.a.m.d.

 5. ioanvickdrag Reply

  instututiile si serviciile lucreaza peste tot,si in wikipedia.Am lansat acum aproape un an intrebari despre SERGIU TUDOR MEDAR -despre al carui trecut comunist -securist il stiam de la institutul de masini unelte din perioada 1974-1985.In aceasta perioada a fost trimis pentr o bursa de specializare/informare de 3 luni in SUA,a mai fost si prin JAPONIA sa participe la preluarea unei documentatii, si numai el stie unde…era si mare scula de partid,umbla toata ziua cu o bluza de salopeta si isi preca turul pantalonilor la asa numitele dicutii individuale de tras de limba ….oricum il urma la institutul de masini unelte pe SERBAN PETRU MIHAILESCU/Micki Spaga,alt utecist/comunist /specialist/securist de frunte.La vreo cateva luni,pe WIKIPEDIA a aparut biografia cosmetizata a generalului SERGIU TUDOR MEDAR care mi-a provocat o nedescrisa scarba ,asa lucreaza serviciile postcomuniste cu scule capitaliste…

Post your thoughts