Ce fac instituțiile pe Wikipedia? (II)

Așa cum ziceam, cu WikiScanner.Virgil.gr găsești edit-urile făcute de pe un anume IP pe versiunea engleză a Wikipedia. Am stabilit data trecută că de la Administrația Prezidențială cineva s-a ocupat de articolul “Cora”, da, hypermarketul, și că STS sau cineva care are internet de la STS e mare dinamovist. Mergem mai departe.

Wikipedia poate fi și un tool de imagine pe care instituțiile private și autoritățile din alte țări îl folosesc din plin. Majoritatea ministerelor din Guvernul României nu s-au atins totuși de foarte populara enciclopedie. Pe alocuri, am găsit însă niște comportamente inexplicabile și deloc în spiritul netichetei.

Ministerul Finanțelor-CTIF curăță listele de primi-miniștri. Două contribuții semnificative ale Centrului de Tehnologia Informației Financiare de la Ministerul de Finanțe, la articolele “president” și “prime-minister”. “Indicativul” 254 a curățat niște poze din ambele articole – poate că pozele nu se aflau nici în 2005 acolo, așa cum nu se află nici azi. În schimb, la prime-minister se poate vedea că MAE-254 a ras toată coada articolului, cuprinzând un mare tabel de primi-miniștri în exercițiu și diferite linkuri. Dă-i dracu’ de primi-miniștri, s-o găsi cineva să-i pună la loc…
Edit-urile CTIF-MF. IP-urile CTIF-MF: 217.156.52.0-255.

Minister cu certe abilități tehnice, ofer istoric habarnist. La Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației știm să folosim Wikipedia, că doar e cu comunicații și tehnologia informației. În schimb, nu știm să căutăm în cartea de istorie, fiindcă facem confuzii între Vlad Țepeș și taică-său, Vlad Dracul. Ca dovadă, încercarea de a schimba “Vlad Dracula”, supranume occidental al lui Țepeș, în “Dracul”. Noroc că după MCTI-2 a dres la loc Anittas, un user înregistrat, vorbitor de limba română.
Edit-ul MCTI. IP-urile MCTI: 80.96.196.0-255

Asta o să le placă la nebunie UDMR și CNCD: Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei no. 8 șterge numele maghiar al localității “Întorsura Buzăului” din Covasna, adică Bodzaforduló. Nu o dată, ci de două ori. Ahaaa!
Edit-ul MMSSF. IP-urile MMSSF: 89.35.192.0-255.

Mai caut și vă mai spun. Durează fiindcă wikiscanner.virgil.gr se mișcă greu, cum puteți constata, și fiindcă e de săpat.

9 thoughts on “Ce fac instituțiile pe Wikipedia? (II)”

  1. ce să-i faci ? tb să-și justifice și ei salariul. apopo de miniștri. chiar cătam acum 2 săptămâni niște informații din perioada 1994-2000 și , surpriză, nu erau….sincer, m-a surprins lipsa lor…doar erau publice! …in fine, mai caută și spune-ne și nouă

  2. foarte faine informatiile. interesant ce se gasesc sa schimbe cei din ministere, dar si mai interesant faptul ca multe ministere nu se obosesc sa faca treburi d’astea pe wikipedia si pe alte site-uri web 2.0. totusi, la cati oameni se documenteaza folosind acest site, mi se pare lipsa de profesionalism sa nu-i dai atentie daca te ocupi cu comunicarea intr-o institutie publica importanta. cred ca actualizarea si corectarea paginilor din astfel de enciclopedii ar trebui sa fie in fisa postului la biroul de presa.

  3. mi se pare supersubiect asta dar mi-e greu sa cred ca poporul tabloid si telespectator intelege ce e wikipedia. una peste alta ar trebui sa existe nu stiu daca un departament special pe la ministerul culturii in care oamenii sa caute prin enciclopedii si carti de referinta si sa puna acolo tot felul de lucruri interesante despre romanica, istorie etc [evident in engleza]. ca sa nu zaca faptele prin biblioteca academiei. ma gandesc si la o chestie similara [in romana de data asta] adica date despre presa interbelica, comunista, postdecembrista.

  4. Florin: da, am auzit de toată povestea. Tabloul pe care îl prezintă instituțiile românești este ilar. Cine trebuie să vorbească tace și cine trebuie să tacă (sau să vorbească despre altceva) bate câmpii despre Vlad Dracul ș.a.m.d.

  5. instututiile si serviciile lucreaza peste tot,si in wikipedia.Am lansat acum aproape un an intrebari despre SERGIU TUDOR MEDAR -despre al carui trecut comunist -securist il stiam de la institutul de masini unelte din perioada 1974-1985.In aceasta perioada a fost trimis pentr o bursa de specializare/informare de 3 luni in SUA,a mai fost si prin JAPONIA sa participe la preluarea unei documentatii, si numai el stie unde…era si mare scula de partid,umbla toata ziua cu o bluza de salopeta si isi preca turul pantalonilor la asa numitele dicutii individuale de tras de limba ….oricum il urma la institutul de masini unelte pe SERBAN PETRU MIHAILESCU/Micki Spaga,alt utecist/comunist /specialist/securist de frunte.La vreo cateva luni,pe WIKIPEDIA a aparut biografia cosmetizata a generalului SERGIU TUDOR MEDAR care mi-a provocat o nedescrisa scarba ,asa lucreaza serviciile postcomuniste cu scule capitaliste…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *