Ce bloguri se fac in Romania si cine le face

Internetul e plin de bloggeri intre 18 si 25 de ani, 75 la suta dintre ei sunt de sex masculin, 55 la suta au facultate, iar 25 la suta dintre aceeasi lucreaza in IT, Internet, Telecomunicatii. Cifrele provin din RoBloggers Survey, propus de Carmen Holotescu si Cristian Manafu si publicat ieri pe Timsoft.ro. Studiul are mai curand o valoare orientativa decat statistica, fiindca a fost realizat prin intermediul unui chestionar la care au raspuns pana la 272 de bloggeri (la unele intrebari, mai putini), dar e prima incercare de descriere a blogosferei romanesti in cifre de acest tip, dupa stirea mea.

Alte rezultate interesante: aproape jumatate din bloggeri sunt din Bucuresti (ciudat, dat fiind faptul ca Internetul e peste tot, am putea spune ca e vorba de o moda care se raspandeste “analog”, ne-virtual, dar mai la vale bloggerii spun ca prima oara au luat cunostinta de bloguri pe Internet), iar 2003-2005 sunt anii in care cei mai multi dintre bloggerii respondenti au auzit de jurnale de web. Cele mai multe bloguri au pornit in 2005-2006, iar numerosi dintre respondenti urmaresc intre 6 si 20 de bloguri.

Blogurile personale par in continuare un hit (20 la suta dintre respondenti – cel mai numeros raspuns), desi se cauta si blogurile de Cultura, IT, Foto, Design, Business, Jurnalism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *