Ce-am ratat zilele astea

Zilele trecute am fost plecat din ţară, pentru asta, după ce am fost foarte ocupat cu asta. Scuze prin urmare că am cam lipsit de-aici şi o scurtă listă cu lucruri care mi-au scăpat:

Scăderi de 20-30 la sută la veniturile din publicitate pe online, spune Business Standard, dar numai pe primul trimestru. Lucrurile încep să îşi revină în martie şi există prognoza aceea, din mai multe surse, de +20% până la sfârşitul anului.

TVR costă vreo 160 de milioane de euro pe an (sau cel puţin în 2008), conform ultimului raport de activitate, din care citează Pagina de Media. Rezultă pierderi de vreo 14,5 milioane. Pentru comparaţie, în 2008 cele posturi ale CME din România (PRO TV, Acasă TV, PRO Cinema, MTV România, Sport.ro) au făcut 274,627 milioane de dolari, cu un profit EBITDA de 111,783 milioane. Reies costuri de vreo 163 de milioane DE DOLARI dacă scădem EBITDA din cifra de afaceri, adică vreo 111 milioane de euro. TVR-urile costă prin urmare destul de binişor mai mult decât PRO TV-urile şi sunt foarte curios cât din costurile astea înseamnă TVR 3 şi TVR Info, măcar cele de startup.

HotNews.ro: Evenimentul zilei se apucă de televiziune pe (sau cu) B 1. Nu vreau să fiu rău, dar e vorba de nişte tipi cu experienţă pe print, dar virgini pe TV (dacă nu punem participarea la talk-show-uri) care intră într-o alianţă cu skill-urile de producţie ale unei televiziuni cu media de 0,3 pe zi.

Twitter bate Hi5 şi devine a treia reţea de socializare din lume, spune Jurnalismonline.ro, după NYTimes.com. Eu unul sunt puţin dezorientat de ce se întâmplă acolo. Anul trecut, mi-am făcut un cont, am făcut câteva teste de update prin SMS şi messenger, după care l-am lăsat baltă. După câteva luni, când am intrat din nou acolo, aveam peste 100 de followeri. Am legat nişte rss-uri acolo, odată sau de două ori pe săptămână mai postez câte un mesaj exclusiv pe Twitter şi am ajuns pe la 300. Nu e mult faţă de userii serioşi, dar e mult faţă de efortul meu. Stau şi mă gândesc în ce măsură cei 300 de followeri se pot numi un public. În nici un caz nu se pot compara cu abonaţii la rssul de aici.

Mă rog, ar mai fi şi altele, dar nu mai e timp să le spun 🙂 Ne vedem mâine, între orele 12.00 şi 14.00, pe HotNews “mare” cu Nadia Tătaru.

  1. romania inedit Reply

    Ai uitat sa scrii cuvantul cinci sau cifra 5 , la ” pentru comparaţie, în 2008 cele CINCI posturi ale CME din România (PRO TV, Acasă TV, PRO Cinema, MTV România, Sport.ro) ………. ”

    Nu sunt un vanator de greseli , pentru ca si eu fac greseli de tastase destul de multe , dar am zis sa te atentionez .

    Pe ce cheltuie TVR banii astia stransi din abonamente obligatorii , daca trustul CME cheltuie mai putin decat ei si mai face si profit ?

    Twitter nu este cine stie ce mare sfaraiala , dar este o sfaraiala la moda , si de aia se dezvolta in continuare , mai ales ca s-a dezvoltat in primul rand datorita cresterii numarului telefoanelor mobile , pentru ca twitter-ul functioneaza ca un messenger public , atata tot .

Post your thoughts