Ce-am ratat zilele astea

Zilele trecute am fost plecat din țară, pentru asta, după ce am fost foarte ocupat cu asta. Scuze prin urmare că am cam lipsit de-aici și o scurtă listă cu lucruri care mi-au scăpat:

Scăderi de 20-30 la sută la veniturile din publicitate pe online, spune Business Standard, dar numai pe primul trimestru. Lucrurile încep să își revină în martie și există prognoza aceea, din mai multe surse, de +20% până la sfârșitul anului.

TVR costă vreo 160 de milioane de euro pe an (sau cel puțin în 2008), conform ultimului raport de activitate, din care citează Pagina de Media. Rezultă pierderi de vreo 14,5 milioane. Pentru comparație, în 2008 cele posturi ale CME din România (PRO TV, Acasă TV, PRO Cinema, MTV România, Sport.ro) au făcut 274,627 milioane de dolari, cu un profit EBITDA de 111,783 milioane. Reies costuri de vreo 163 de milioane DE DOLARI dacă scădem EBITDA din cifra de afaceri, adică vreo 111 milioane de euro. TVR-urile costă prin urmare destul de binișor mai mult decât PRO TV-urile și sunt foarte curios cât din costurile astea înseamnă TVR 3 și TVR Info, măcar cele de startup.

HotNews.ro: Evenimentul zilei se apucă de televiziune pe (sau cu) B 1. Nu vreau să fiu rău, dar e vorba de niște tipi cu experiență pe print, dar virgini pe TV (dacă nu punem participarea la talk-show-uri) care intră într-o alianță cu skill-urile de producție ale unei televiziuni cu media de 0,3 pe zi.

Twitter bate Hi5 și devine a treia rețea de socializare din lume, spune Jurnalismonline.ro, după NYTimes.com. Eu unul sunt puțin dezorientat de ce se întâmplă acolo. Anul trecut, mi-am făcut un cont, am făcut câteva teste de update prin SMS și messenger, după care l-am lăsat baltă. După câteva luni, când am intrat din nou acolo, aveam peste 100 de followeri. Am legat niște rss-uri acolo, odată sau de două ori pe săptămână mai postez câte un mesaj exclusiv pe Twitter și am ajuns pe la 300. Nu e mult față de userii serioși, dar e mult față de efortul meu. Stau și mă gândesc în ce măsură cei 300 de followeri se pot numi un public. În nici un caz nu se pot compara cu abonații la rssul de aici.

Mă rog, ar mai fi și altele, dar nu mai e timp să le spun 🙂 Ne vedem mâine, între orele 12.00 și 14.00, pe HotNews “mare” cu Nadia Tătaru.

One thought on “Ce-am ratat zilele astea”

  1. Ai uitat sa scrii cuvantul cinci sau cifra 5 , la ” pentru comparație, în 2008 cele CINCI posturi ale CME din România (PRO TV, Acasă TV, PRO Cinema, MTV România, Sport.ro) ………. ”

    Nu sunt un vanator de greseli , pentru ca si eu fac greseli de tastase destul de multe , dar am zis sa te atentionez .

    Pe ce cheltuie TVR banii astia stransi din abonamente obligatorii , daca trustul CME cheltuie mai putin decat ei si mai face si profit ?

    Twitter nu este cine stie ce mare sfaraiala , dar este o sfaraiala la moda , si de aia se dezvolta in continuare , mai ales ca s-a dezvoltat in primul rand datorita cresterii numarului telefoanelor mobile , pentru ca twitter-ul functioneaza ca un messenger public , atata tot .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *