CD-urile jos, download-urile sus

Pentru Dan Popi, Dan Muraru, Șerban Radu, Ovidiu Stroescu și alți moguli din piața noastră muzicală: scădere de 15 la sută la vânzările de CD-uri în primele șase luni ale lui 2007, pe piața din SUA. Creștere de 50 la sută la download-uri cu plată, în același timp.

Impresionantă e totuși cifra totală: 229.8 milioane de albume vândute, adică aproape unul pe cap de american. Cred că-n România cifra e de ordinul sutelor de mii…

Download-urile digitale sunt în număr de 417.3 milioane, adică 1,3 piese pe cap de american.

Sursa (înregistrare gratuită).

7 thoughts on “CD-urile jos, download-urile sus”

  1. Diferenta intre noi si state e ca ei au o industrie care produce muzica si mai ales vinde muzica. La noi stam slab : avem multe vedete muzicale si putina muzica. Nu e romanul de vina pt vanzarile slabe, nici macar pirateria, de vina e muzica si calitatea ei. Vezi si stirea de azi de pe un blog precum ca Etno = toate celelalte canale de muzica (U , Mtv , atomic …). Deocamdata aceasta muzica nu e vanduta de “moguli”. Singurul care castiga e Prigoana 😛

  2. Ne-neglijabil: in consecinta, per ansamblu vanzarile de albume au scazut cu 9.2%.
    Eh, acum multi ani citeam un interviu cu Cristi Minculescu parca, de la Iris, zicea el ca Bon Jovi cazuse de la vanzari de 50 milioane $ la vanzari de doar 25M$, pentru ca intre timp s-a insurat Jon. Concluzia era “parca am vrea si noi o asa cadere”, si pare a fi ramas valabila ca si punct de vedere al pietei muzicale romanesti.

  3. @iulian: aaa, ok! nu m-am gandit ca la el te referi. dan, catalin…anyway….fiecare dintre noi cu mogulul lui.

    on topic: din ce stiu eu, rotonul pregateste o repliere pe online.

  4. Pai mai vedeti undeva muzica Romaneasca? toti “mogulii” vestici (Sbs, Mtv) i-au dat cu flit si rotesc max 5-6 clipuri. Astept sa vad ce va face PartyTv, recent lansat, care se pozitioneaza pe zona fostului Atomic/Tvk (ambele disparute!, asa nu le mai contorizati).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *