CD-urile jos, download-urile sus

Pentru Dan Popi, Dan Muraru, Șerban Radu, Ovidiu Stroescu și alți moguli din piața noastră muzicală: scădere de 15 la sută la vânzările de CD-uri în primele șase luni ale lui 2007, pe piața din SUA. Creștere de 50 la sută la download-uri cu plată, în același timp.

Impresionantă e totuși cifra totală: 229.8 milioane de albume vândute, adică aproape unul pe cap de american. Cred că-n România cifra e de ordinul sutelor de mii…

Download-urile digitale sunt în număr de 417.3 milioane, adică 1,3 piese pe cap de american.

Sursa (înregistrare gratuită).

Share this...
Email this to someoneShare on LinkedInShare on RedditTweet about this on TwitterShare on Facebook

7 thoughts on “CD-urile jos, download-urile sus”

  1. Diferenta intre noi si state e ca ei au o industrie care produce muzica si mai ales vinde muzica. La noi stam slab : avem multe vedete muzicale si putina muzica. Nu e romanul de vina pt vanzarile slabe, nici macar pirateria, de vina e muzica si calitatea ei. Vezi si stirea de azi de pe un blog precum ca Etno = toate celelalte canale de muzica (U , Mtv , atomic …). Deocamdata aceasta muzica nu e vanduta de “moguli”. Singurul care castiga e Prigoana 😛

  2. Ne-neglijabil: in consecinta, per ansamblu vanzarile de albume au scazut cu 9.2%.
    Eh, acum multi ani citeam un interviu cu Cristi Minculescu parca, de la Iris, zicea el ca Bon Jovi cazuse de la vanzari de 50 milioane $ la vanzari de doar 25M$, pentru ca intre timp s-a insurat Jon. Concluzia era “parca am vrea si noi o asa cadere”, si pare a fi ramas valabila ca si punct de vedere al pietei muzicale romanesti.

  3. @iulian: aaa, ok! nu m-am gandit ca la el te referi. dan, catalin…anyway….fiecare dintre noi cu mogulul lui.

    on topic: din ce stiu eu, rotonul pregateste o repliere pe online.

  4. Pai mai vedeti undeva muzica Romaneasca? toti “mogulii” vestici (Sbs, Mtv) i-au dat cu flit si rotesc max 5-6 clipuri. Astept sa vad ce va face PartyTv, recent lansat, care se pozitioneaza pe zona fostului Atomic/Tvk (ambele disparute!, asa nu le mai contorizati).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *