Catavencu.ro

E de bine: “Academia Caţavencu” şi-a lansat un site cu update zilnic, care arată destul de mult a off-beat news şi pare croit special pentru internet. Ingredientele:

– actualizare zilnică
– rubrici cu titluri criptice, la mişto. Titlurile criptice, la mişto nu-mi plac, fiindcă în loc să te orienteze îţi oferă mostre de umor brânzit gen “reality shtou” sau “hot & chilled news” (mersi pentru reminescenţa de HotNews). Cu timpul, totuşi, lumea va învăţa să se orienteze în ele
– site-ul se vede mult mai clar prin rss, pe care e bine că îl are. Poate că ar fi o idee şi un newsletter-alertă cu noutăţile? Ştiu că cele două metode se suprapun, dar newsletter-ul încă nu a murit.
– ce-i cu offbeat-ul: sunt informaţii care n-au legătură directă cu agenda zilnică, aia pe care o vedeţi pe Realitatea TV. Lucruri scoase-n faţă de oamenii care fac revista/site-ul, uneori cu aer de ciudăţenie. Într-un cuvânt: ceva ce se vede la cititori în chip de conţinut propriu
– un pic de marketing prin “Jurnalul de cazarmă” al Simonei Tache, care va povesti ce se întâmplă în redacţie
– ceea ce văd pare a fi mai puţin caracterizat de prolixitatea ediţiei tipărite, altfel spus, e vorba de texte pe care le pricepi fără prea mare efort
– “din ediţia print” bine pus, la locul lui.

Una peste alta, cred că e vorba de un site cu conţinut bogat şi propriu, care n-o să semene nici cu ediţia de print şi nici cu restul internetului. Şanse bune să urce sus în top. Posibil succes prin conţinut propriu. Singura ameninţare: ca oamenii să nu se ţină de treabă şi update-ul zilnic să devină bisăptămânal, apoi când dă Dumnezeu…

P.S.: S-a mai lansat şi Ecatavencu.ro, unde puteţi răsfoi revista tipărită. Funcţionează bine, am printat şi eu nişte pagini la imprimantă şi arată ok, deşi unele din elementele grafice au o rezoluţie cam mică, se văd un pic pixelate. Acces gratis pe 6 luni. Mai există şi Facemcatavencu.ro, site aproape inutilizabil, dar cu câteva elemente bune de conţinut, cum ar fi blogul lui Istodor, dar şi altele, ale colegilor. Biju Morar are si el blog la Morar.Catavencu.ro, ar trebui ca toate astea să fie puse cumva în jurul lui Catavencu.ro, care e miza principală. De ce e Simona Tache la Catavencu.ro şi Istodor dincolo? Întrebare retorică.

 1. Tiberiu Reply

  Pentru ca nu cred ca urcarea-n top cu abonament a catavencilor (nu intru in amanunte…) ti-am lansat o provocare la mine, dar o relansez si aici: cati abonati online au publicatiile romanesti? Daca ai date….M-am gandit ca este un subiect interesant. Nu l-am citit nicaieri pana acum, dar poate nu am fost atent.

 2. Iulian Comanescu Reply

  Tiberiu: abonamentele se fac la ecatavencu.ro şi ediţia de hârtie. La Catavencu.ro nu există aşa ceva, conţinutul e la liber.

 3. Tiberiu Reply

  Sorry. Ieri asa-mi aparea pagina. Acum vad ca nu mai exista. Totusi stii cumva cati abonati online au unele publicatii? Parca zf avea ceva de genul asta.

 4. Iulian Comanescu Reply

  Pagina de ieri era aproape aceeasi cu cea veche, din motive de propagare a dns-urilor noi. Abonati on-line sunt foarte putini, la vechiul Catavencu.ro cifra era modica, iar la Zf.ro conturile se dau ca bonus la abonamente la editia tiparita. In rest, exista site-uri care ofera diferite facilitati gen newsletter contra abonament. Acolo inscrierile sunt mult mai multe, dar nu poate fi vorba de continut contra plata.

Post your thoughts