Catavencu.ro

E de bine: “Academia Cațavencu” și-a lansat un site cu update zilnic, care arată destul de mult a off-beat news și pare croit special pentru internet. Ingredientele:

– actualizare zilnică
– rubrici cu titluri criptice, la mișto. Titlurile criptice, la mișto nu-mi plac, fiindcă în loc să te orienteze îți oferă mostre de umor brânzit gen “reality shtou” sau “hot & chilled news” (mersi pentru reminescența de HotNews). Cu timpul, totuși, lumea va învăța să se orienteze în ele
– site-ul se vede mult mai clar prin rss, pe care e bine că îl are. Poate că ar fi o idee și un newsletter-alertă cu noutățile? Știu că cele două metode se suprapun, dar newsletter-ul încă nu a murit.
– ce-i cu offbeat-ul: sunt informații care n-au legătură directă cu agenda zilnică, aia pe care o vedeți pe Realitatea TV. Lucruri scoase-n față de oamenii care fac revista/site-ul, uneori cu aer de ciudățenie. Într-un cuvânt: ceva ce se vede la cititori în chip de conținut propriu
– un pic de marketing prin “Jurnalul de cazarmă” al Simonei Tache, care va povesti ce se întâmplă în redacție
– ceea ce văd pare a fi mai puțin caracterizat de prolixitatea ediției tipărite, altfel spus, e vorba de texte pe care le pricepi fără prea mare efort
– “din ediția print” bine pus, la locul lui.

Una peste alta, cred că e vorba de un site cu conținut bogat și propriu, care n-o să semene nici cu ediția de print și nici cu restul internetului. Șanse bune să urce sus în top. Posibil succes prin conținut propriu. Singura amenințare: ca oamenii să nu se țină de treabă și update-ul zilnic să devină bisăptămânal, apoi când dă Dumnezeu…

P.S.: S-a mai lansat și Ecatavencu.ro, unde puteți răsfoi revista tipărită. Funcționează bine, am printat și eu niște pagini la imprimantă și arată ok, deși unele din elementele grafice au o rezoluție cam mică, se văd un pic pixelate. Acces gratis pe 6 luni. Mai există și Facemcatavencu.ro, site aproape inutilizabil, dar cu câteva elemente bune de conținut, cum ar fi blogul lui Istodor, dar și altele, ale colegilor. Biju Morar are si el blog la Morar.Catavencu.ro, ar trebui ca toate astea să fie puse cumva în jurul lui Catavencu.ro, care e miza principală. De ce e Simona Tache la Catavencu.ro și Istodor dincolo? Întrebare retorică.

5 thoughts on “Catavencu.ro”

  1. Pentru ca nu cred ca urcarea-n top cu abonament a catavencilor (nu intru in amanunte…) ti-am lansat o provocare la mine, dar o relansez si aici: cati abonati online au publicatiile romanesti? Daca ai date….M-am gandit ca este un subiect interesant. Nu l-am citit nicaieri pana acum, dar poate nu am fost atent.

  2. Sorry. Ieri asa-mi aparea pagina. Acum vad ca nu mai exista. Totusi stii cumva cati abonati online au unele publicatii? Parca zf avea ceva de genul asta.

  3. Pagina de ieri era aproape aceeasi cu cea veche, din motive de propagare a dns-urilor noi. Abonati on-line sunt foarte putini, la vechiul Catavencu.ro cifra era modica, iar la Zf.ro conturile se dau ca bonus la abonamente la editia tiparita. In rest, exista site-uri care ofera diferite facilitati gen newsletter contra abonament. Acolo inscrierile sunt mult mai multe, dar nu poate fi vorba de continut contra plata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *