Câştigătorii la “Inovaţia în media românească după 1989”: Alex Mihăileanu

Juriul a deliberat, juriul a stabilit. Primul câştigător pe care vi-l anunţ: Alex Mihăileanu/Subiectiv, care primeşte o invitaţie valoroasă (200 de euro) la “Ziarele şi new media în dialog cu viitorul”, conferinţa care va avea loc joi la Howard Johnson. Alex a enumerat, cu argumente pertinente, câteva momente în care s-au petrecut unele lucruri interesante, în mass media de la noi: Caţavencu, trendul manelistic al lui Prigoană, ziarele on-line.

Cred că genul ăsta de gândire aplicată e util atunci când sondăm pe un teren atât de arid, inovaţiile din media românească. Alex are o notă bună şi la “stil neted, gramatică, ortografie”, ca totdeauna. E ceva elementar, dar în cultura noastră – nu numai pe bloguri -, există multe păreri interesante exprimate agramat şi mulţi oameni cu diplome care nu ştiu să pună virgule. Trăim în ţara în care Camil Petrescu a spus “scrisul corect e treaba profesorilor de limba română”. O afirmaţie care pe mine mă lasă paf, cu tot respectul pentru Camil.

Detalii despre autor, care e şi jurnalist, şi blogger, aici.

Invitaţiile se vor trimite pe mail. Fiţi pe fază, urmează să vi-i prezint şi pe ceilalţi câştigători.

  1. Media lui Comanescu » Inovaţia în media - după eveniment Reply

    […] În lipsa altor impresii personale, date de faptul că n-am putut fi în sală, la vedeta Jim Chisholm, de pildă, o să vă spun că Alex, Gabi şi Olivian, câştigătorii celor trei invitaţii pe care le-am oferit aici, împreună cu Aura Iordan (Media Management Institute), organizatoarea conferinţei, s-au declarat mulţumiţi de ce s-a întâmplat acolo. Sper să nu fi fost numai politeţe […]

Post your thoughts