Canal Al-Jazeera pe YouTube

Al-Jazeera a inaugurat, pe YouTube, un canal unde pot fi văzute reportaje în profunzime asupra situaţiei din Orientul Mijlociu, aici:

http://youtube.com/user/AlJazeeraEnglish.

E vorba de marfă oarecum atemporală, cu iz de “dosar”, care vine cu diferite informaţii-cheie asupra a diferite întâmplări politice şi militare, ca povestea asta din Sri Lanka:

Canalul nu e nou, sunt peste 800 de materiale în el, iar cele de top au atins 50.000 de vizionări. Poveştile măsoară în jur de 10 minute.

Ce e bine: calitatea tehnică, istoriile cu cap şi coadă, imaginile puternice.
Ce e rău: subiectele sunt cam imponderabile, trebuie să te gândeşti la conexiuni cu problema islamică, terorism ş.a.m.d. Dacă ţinteşti o audienţă de nişă, deja la curent cu Orientul Mijlociu, asta nu e un handicap.

  1. Luci de la IqPress.info Reply

    Al-Jazeera este la nivel profesional si ca perceptie in lumea araba la fel cum e pentru vestiti CNN-ul. Canalul e interesant, poti afla chestii pe care nu le vezi la stiri sau prin presa noastra si poate te ajuta sa iti faci o parere despre civilizatia si modul lor de viata.
    Problema noastra e ca asociem Al-Jazeera cu terosismul si organizatiile teroriste. In fine nu intram in detalii ca nu ma pricep, dar nu cred ca isi vor incarca pe YouTube toate imaginile de la rapisi si asasinate…

Post your thoughts