Campanie negativă Adevărul

Zona: Piața Rosetti. Cine-o fi făcut asta?

16 thoughts on “Campanie negativă Adevărul”

 1. @textier: cel mai usor lucru dintr-o viata de om este sa fii superficial. Aia care isi zic “national” – ca sa spulberam “enigma” ta, trebuie sa le spunem tuturor ca te referi la Jurnalul National – au un pic de treaba. Avem niste proiecte. Niste Editii de colectie (cu CD) care trebuie scrise (si sunt cam 24 de pagini), niste suplimente tematice, niste campanii focusate pe literatura romaneasca si inca o multime de treburi. Daca tie ti se pare ca niste oameni cu preocupari reale (nu insinuez ca tu n-ai avea de lucru, departe de mine gandul asta) si-ar ocupa mintea si timpul cu printat niste foi si cu lipitul lor prin oras… atunci da-mi voie sa am indoieli in legatura cu experienta ta de viata.
  Te astept la Casa Presei, corpul D, et. 8 sa imi spui in fata ce-ai spus mai sus. In contrapartida iti ofer sansa unei saptamani alaturi de noi.
  Vad ca nu esti chiar tanar (16-09-’66), asa cum ma lasa randul scris de tine sa cred. Si totusi, tocmai voi astia mai “copti” ziceti mereu ca “astia tineri sunt niste lepre”. Ciudat!

  PS e posibil sa fi supralicitat un pic cu acest raspuns, insa cu 5-6 proiecte mari in derulare o sa-mi fie iertata reactia alegica la astfel de insinuari stupide.

 2. @Tudosiei: Chill out man! Eu zic că nu merit atîtea procese de intenție, mai ales că includ și un război al generațiilor care mi-e străin.
  Dacă ești atent la sintaxă și punctuație, vei obsera că eu nici măcar nu am interpretat ce scrie acolo, ci poate cel mult am semnalat o posibilă decodificare din partea unui public avizat. Deci v-am făcut un serviciu, în cazul în care vreți să vă distanțați/deziceți de acțiunea din Rosetti (lucru pe care mi-era greu să-l deduc în lipsa telepatiei). Și se mai (poate) înțelege un lucru (poate mai important), care duce tot înspre aceeași soluție, dar, tocmai că vreau să vă menajez, m-am abținut să-l dezvălui. Dacă te interesează totuși, îți aștept întrebarea pe adresa de poștă electronică pe care desigur ai dibuit-o, alături de ceea ce se spune de obicei în astfel de cazuri, indiferent de generație.

 3. 1 – S-a intors Lovin din concediu?
  2 – Este un teaser la Dilema: ne fac curiosi, citim o carte din colectia Adevarul, in mintea noastra are loc de-Click-ul ca “adevarul nu-i acelasi lucru cu dreptatea” si – astfel programati – ne abonam la Dilema.
  3 – Piata Rosetti? Nu-I acolo sediul taranistilor? Tinand cont ca este o pagina A4, tip Xerox, s-ar putea sa fie o razbunare tarzie la copiatoru’ de marci si dolari de care vorbea ziaru’ in 1990, inainte de prima venire a ortacilor…
  JOKE. Spritz de vara…
  Mai exista si Curierul National…
  Pe cand un CD in JN cu melodiile celor de la Sarmalele Reci? Bonus o poezie a Textierului: http://atelier.liternet.ro/articol/7892/Florin-Dumitrescu/Cind-profa-spune-sex.html
  Astept cu nerabdare sa vad o campanile la un produs media prin intermediul stencils si – de ce nu – un flash mob “pervertit” la un scop publicitar.

 4. Daca e actiunea Adevarului, atunci ei de fapt vor sa se repozitioneze in peisajul media local, in care stirile inseamna mai mult divertisment decat pe vremuri (de aici “minte”), poate ca vor sa azvarle si un volum de povestiri de Faulkner la pachet (caz in care cuvantul “minte” nu este verb, ci substantiv, sugerand cerebralul).

  Plus ca au nimerit-o: in contextul UE, punerea accentului pe identitatea europeana in detrimentul celei nationale (de aici antinational) ar putea chiar reprezenta o reteta de succes.

  Altfel nu pot interpreta utilizarea (neautorizata ?) a logo-ului.

 5. @Matre: Restrînge căutarea la campanii polemice, antireclamă sau PR negativ (despre asta e vorba aici). Am eu un exemplu: campania anti-Maggi de acum 3-4 ani, cu stickere licențioase prin oraș. Și… acum depinde cît de civică ți se pare campania anti-Roșia (cianuri etc.), dar ea e făcută de o agenție profy, cu mijl. profy (nu am date dsp. finanțare). Mulțumesc pt. gînduri bune. Din cîte știu Sarmalele sînt pe lista colecțiilor JN (căci doar – nu-i așa? – sînt un patrimoniu național pe care TREBUIE să-l aibă toți româniii etc.)
  @Yoda: Mulțm. pt. lecție: așa trebuia să spun ca să nu se crizeze nimeni. Evident, alde Adev. n-o să se învrednicească să dezmintă… Deh, am de învățat și la 40+…

 6. Ma straduiesc sa uit proverbul acela cu “un nebun arunca o piatra in balta si zece intelepti n-o pot scoate“ dar nu stiu ce naiba se intimpla de mi se invirte in cap de azi dimineata.
  Sper ca nu se supara nimeni, da ?

 7. Aoleu, cred ca e tocmai invers.
  N-am zis-o pe aia cu “la popa in poarta e o pisica moarta – cine-o mai vorbi s-o manince coapta“ deci continuati, va rog.

 8. Iulian, eu am fotografiat un afiș dintr-ăsta undeva prin zona Mitropoliei, erau lipite cam din doi în doi stâlpi, pe strada aia pe care merge tramvaiul, cred că Regina Maria se numește, dacă nu mă înșel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *