Campanie negativă Adevărul

Zona: Piaţa Rosetti. Cine-o fi făcut asta?

 1. Tudosiei Reply

  @textier: cel mai usor lucru dintr-o viata de om este sa fii superficial. Aia care isi zic “national” – ca sa spulberam “enigma” ta, trebuie sa le spunem tuturor ca te referi la Jurnalul National – au un pic de treaba. Avem niste proiecte. Niste Editii de colectie (cu CD) care trebuie scrise (si sunt cam 24 de pagini), niste suplimente tematice, niste campanii focusate pe literatura romaneasca si inca o multime de treburi. Daca tie ti se pare ca niste oameni cu preocupari reale (nu insinuez ca tu n-ai avea de lucru, departe de mine gandul asta) si-ar ocupa mintea si timpul cu printat niste foi si cu lipitul lor prin oras… atunci da-mi voie sa am indoieli in legatura cu experienta ta de viata.
  Te astept la Casa Presei, corpul D, et. 8 sa imi spui in fata ce-ai spus mai sus. In contrapartida iti ofer sansa unei saptamani alaturi de noi.
  Vad ca nu esti chiar tanar (16-09-’66), asa cum ma lasa randul scris de tine sa cred. Si totusi, tocmai voi astia mai “copti” ziceti mereu ca “astia tineri sunt niste lepre”. Ciudat!

  PS e posibil sa fi supralicitat un pic cu acest raspuns, insa cu 5-6 proiecte mari in derulare o sa-mi fie iertata reactia alegica la astfel de insinuari stupide.

 2. testier Reply

  @Tudosiei: Chill out man! Eu zic că nu merit atîtea procese de intenţie, mai ales că includ şi un război al generaţiilor care mi-e străin.
  Dacă eşti atent la sintaxă şi punctuaţie, vei obsera că eu nici măcar nu am interpretat ce scrie acolo, ci poate cel mult am semnalat o posibilă decodificare din partea unui public avizat. Deci v-am făcut un serviciu, în cazul în care vreţi să vă distanţaţi/deziceţi de acţiunea din Rosetti (lucru pe care mi-era greu să-l deduc în lipsa telepatiei). Şi se mai (poate) înţelege un lucru (poate mai important), care duce tot înspre aceeaşi soluţie, dar, tocmai că vreau să vă menajez, m-am abţinut să-l dezvălui. Dacă te interesează totuşi, îţi aştept întrebarea pe adresa de poştă electronică pe care desigur ai dibuit-o, alături de ceea ce se spune de obicei în astfel de cazuri, indiferent de generaţie.

 3. MatRE Reply

  1 – S-a intors Lovin din concediu?
  2 – Este un teaser la Dilema: ne fac curiosi, citim o carte din colectia Adevarul, in mintea noastra are loc de-Click-ul ca “adevarul nu-i acelasi lucru cu dreptatea” si – astfel programati – ne abonam la Dilema.
  3 – Piata Rosetti? Nu-I acolo sediul taranistilor? Tinand cont ca este o pagina A4, tip Xerox, s-ar putea sa fie o razbunare tarzie la copiatoru’ de marci si dolari de care vorbea ziaru’ in 1990, inainte de prima venire a ortacilor…
  JOKE. Spritz de vara…
  Mai exista si Curierul National…
  Pe cand un CD in JN cu melodiile celor de la Sarmalele Reci? Bonus o poezie a Textierului: http://atelier.liternet.ro/articol/7892/Florin-Dumitrescu/Cind-profa-spune-sex.html
  Astept cu nerabdare sa vad o campanile la un produs media prin intermediul stencils si – de ce nu – un flash mob “pervertit” la un scop publicitar.

 4. fLoreign Reply

  Daca e actiunea Adevarului, atunci ei de fapt vor sa se repozitioneze in peisajul media local, in care stirile inseamna mai mult divertisment decat pe vremuri (de aici “minte”), poate ca vor sa azvarle si un volum de povestiri de Faulkner la pachet (caz in care cuvantul “minte” nu este verb, ci substantiv, sugerand cerebralul).

  Plus ca au nimerit-o: in contextul UE, punerea accentului pe identitatea europeana in detrimentul celei nationale (de aici antinational) ar putea chiar reprezenta o reteta de succes.

  Altfel nu pot interpreta utilizarea (neautorizata ?) a logo-ului.

 5. Yoda Reply

  Tot ei si-au făcut-o. Şi nortmal ca sunt oameni care vor spune că e puă la cale de JN

 6. textier Reply

  @Matre: Restrînge căutarea la campanii polemice, antireclamă sau PR negativ (despre asta e vorba aici). Am eu un exemplu: campania anti-Maggi de acum 3-4 ani, cu stickere licenţioase prin oraş. Şi… acum depinde cît de civică ţi se pare campania anti-Roşia (cianuri etc.), dar ea e făcută de o agenţie profy, cu mijl. profy (nu am date dsp. finanţare). Mulţumesc pt. gînduri bune. Din cîte ştiu Sarmalele sînt pe lista colecţiilor JN (căci doar – nu-i aşa? – sînt un patrimoniu naţional pe care TREBUIE să-l aibă toţi româniii etc.)
  @Yoda: Mulţm. pt. lecţie: aşa trebuia să spun ca să nu se crizeze nimeni. Evident, alde Adev. n-o să se învrednicească să dezmintă… Deh, am de învăţat şi la 40+…

 7. Marian S. Reply

  Ma straduiesc sa uit proverbul acela cu “un nebun arunca o piatra in balta si zece intelepti n-o pot scoate“ dar nu stiu ce naiba se intimpla de mi se invirte in cap de azi dimineata.
  Sper ca nu se supara nimeni, da ?

 8. suhoi Reply

  Bre, voi nu mai aveti despre ce sa discutati pe criza asta?

 9. Marian S. Reply

  Aoleu, cred ca e tocmai invers.
  N-am zis-o pe aia cu “la popa in poarta e o pisica moarta – cine-o mai vorbi s-o manince coapta“ deci continuati, va rog.

 10. oana Reply

  Iulian, eu am fotografiat un afiş dintr-ăsta undeva prin zona Mitropoliei, erau lipite cam din doi în doi stâlpi, pe strada aia pe care merge tramvaiul, cred că Regina Maria se numeşte, dacă nu mă înşel.

Post your thoughts