Campania electorală la TVR

Nume de moderatori foarte ok pe TVR 1, luni şi miercuri, Mihai Rădulescu. Marţi, Liviu Mihaiu. Joi, Luca Niculescu. De la ora 20.15.

Se mai adaugă ore lungi pe TVR 2 şi buletine informative specifice. S-a mers probabil pe vechea lege 67, care transformă reflectarea la televiziunea publică într-o chestie obsedată de echilibru şi destul de mecanicistă. Risc maxim de plictiseală. Joi, 29 mai, e o dezbatere finală. Probabil că vor fi mai mult de cinci candidaţi în studio şi, în consecinţă, nu va fi vreun record de audienţă.

Alte detalii:

Campania pentru alegerile locale la TVR, peste 5.000 de minute

Televiziunea publică şi-a propus să acorde campaniei electorale pentru alegerile locale importanţa cuvenită. În acest sens, TVR 1, TVR 2 şi studiourile teritoriale difuzează, în perioada 2 – 29 mai, sub titlul generic „România votează”, o serie de emisiuni dedicate campaniei electorale, însumând peste 5.000 de minute.
Canalele 1 şi 2 ale Televiziunii Române şi-au adaptat grilele astfel încât, în conformitate cu misiunea publică prevăzută de Lege, Televiziunea Română să reflecte adecvat acest eveniment.
La TVR 1, talk-show-urile, plasate în prime-time, vor fi moderate de Mihai Rădulescu (luni, 20.15 – 21.00 şi miercuri, de la 20.15 la 21.00 sau de la 20.15 la 21.50) Liviu Mihaiu (marţi, 20.15 – 21.20), Luca Niculescu (joi, 20.15 – 20.45). Acestea vor fi completate, în timpul zilei, cu buletine informative, timpul alocat de TVR 1 emisiunilor electorale, în perioada campaniei, fiind de 1.230 minute. Producţiile de pe TVR 1 vor acoperi campaniile din zonele: Bucureşti, Iaşi, Ploieşti, Craiova, Constanţa, Braşov, Timişoara, Oradea, Galaţi, Mureş, Brăila, Ilfov, Bacău.
Dezbaterile electorale de la TVR 2 vor putea fi urmărite, de luni până vineri, între orele 16.30 – 18.00 şi 18.30 – 20.00. Moderatorii, câte unul pentru fiecare dintre cele trei ore de emisie zilnică, vor fi: Cătălin Sava, Horia Gruşcă, Felix Totolici, Angela Avram, Luminiţa Velciu, Mihaela Crăciun, Raluca Belciu, Cristian Marinescu şi Codruţa Marinescu. Emisiunile şi buletinele informative electorale de la TVR 2 vor totaliza 3.900 de minute şi vor viza campaniile din cele şase sectoare ale capitalei, dar şi din Ilfov, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Tulcea, Buzău, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa. Din fiecare din aceste judeţe vor fi alese, pe lângă municipiile de judeţ, două oraşe şi două comune.
Concomitent cu programele de pe canalul 2 al Televiziunii Române, şi studiourile teritoriale vor avea emisiuni dedicate campaniei electorale pe zonele lor de acoperire.
De asemenea, TVR şi-a propus să organizeze o dezbatere finală joi, 29 mai, în ultima zi de campanie.
Această ofertă de programe a Televiunii Române a fost transmisă şi agreată de reprezentanţii partidelor parlamentare şi urmează a fi discutată în Comisia parlamentară pentru alocarea timpilor de antenă.

 1. utiu Reply

  Stimata media de toate felurile dar in special parlamentare!
  Sunteti atat de cameleoni incat mi-e rusine ca v-am crezut de atatea ori. Spuneti ca vreti politicieni noi. Dar, pe cine veti invita in emisiuni? Tot pe cei parlamentari pe care cu mult patos i-ati prezentat dormind in parlament, probabil isi pregateau emisiunile din spatiile rezervate din campania electorala. Campionii mondiali, olimpici vor pleca la urmatorul concurs cu cativa metrii in avans fata de noii concurenti? Niciodata. In sport exista egalitate de sanse, in politica niciodata. Nu sunteti cu nimic mai buni decat cei pe care ii aratati cu degetul. Aratati ca nu mai vreti o lege nedreapta, aratati ca doriti sa fiti corecti, ACORDATI UN START CU PLECARE DE LA ACEIASI LINIE PENTRU TOTI CONCUTENTII !

 2. ad Reply

  Credeam ca e ok ca televiziunea publica sa fie obsedata de echilibru. After all, cred ca avem inca foarte proaspata in minte perioada de dinainte de 2004. Of course, opinia aduce mereu mai multa audienta decat informatia obiectiva/echilibrata. Dar nu mai bine lasam televiziunile comerciale sa se intreaca in partizanate?

 3. Alexandru Sipos Reply

  Una bucata observatie , offtopic poate 🙂 , nu stiu daca a facut cineva o statistica , dar cele mai prezente personaje din lumea politica la posturi neangajate/independente , exclud Antenele de aici , sunt : Aurelian Pavelescu , Lavinia Sandru si Cozmin Gusa . Evident PSD , PD-L , PNL au expunere mai buna , dar au si mai multi oameni si care sunt invitati la “rotatie” , dar mi se pare o “corectitudine politica” exagerata sa-l inviti pe A. Pavelescu de doua ori cel putin pe saptamana la Realitatea , iar cei doi “pinisori” la fel . Au ambele partide , taranistii , sau ce a mai ramas din ei si PIN , mai putin de 0,5 dupa toate sondajele ….poate undeva intr-un bloc exista Partidul Social Liberal Crestin si Democrat Ecologic aripa Scara B , si atunci si reprezentantii sai ar trebui sa fie invitati dupa aceasta logica . 🙂 …stiu contraargumentul , dar numai pentru ca de ex. Pavelescu e parlamentar , parasand partidul care l-a pus pe liste , are dreptul la o expunere disproportionata ? Nu mi se pare corect !

 4. Diana Reply

  Mie imi place Mihaiu. Tare de tot. Dar as prefera sa vad si comentarii profesioniste stilul Dorel Sandor care, desi si-a facut blog special pentru alegeri http://dorelsandor.wordpress.com/ nu e bagat in nici o echipa electorala, ca pana acum, deci, ar putea veni fain frumos sa graiasca pe sticla, ba chiar sa co-modereze. M-am saturat de chestii clasice.

Post your thoughts