Călinescu e Băsescu

Anca Nicoleanu dă în “Cotidianul” de mâine câteva detalii despre “Anticamera”, serialul care urmează să înceapă la Pro TV şi în care Florin Călinescu îl joacă pe Traian Băsescu.

Anca m-a întrebat ce cred despre şansele lui Călinescu de a se întoarce pe culmea valului şi am zis ce puteţi citi în “Cotidianul”, că Florin are resurse, dar depinde şi de echipă, mai ales de scenarist. I-am mai dat Ancăi o chestie cam off-beat, pe care nu prea ştiam cum o s-o bage în ziar – motiv pentru care nici n-a băgat-o, dar iată, merge pe blog la fix:

Prin ’98, am pornit un matinal la Pro TV Cluj. L-am adus pe Florin pentru prima ediţie. La probe, cineva trebuia să stea pe scaunul lui şi să citească textul pe care îl scrisesem pentru el. M-am aşezat eu. După ce am tras “şnurul”, Liviu Moldovanu, producătorul, mi-a zis: “Da’ nu te-ai prea agitat. N-ai scris cum îi scrii la Bucureşti.” “Cum, mă, Liviu?” – m-am mirat. “Mi-am dat toată silinţa, am avut şi timp… e chiar mai bine.” Liviu a stâmbat din nas din nou.

S-a făcut şi ziua când a pornit matinalul. Florin a apărut, obosit fleaşcă de drum, se trăgea din toate părţile de el în zilele alea. Emisiunea a început. În regie, Liviu s-a uitat la mine: “A, da… Ai dreptate…”

Călinescu fusese mai “eu” decât mine, bineînţeles. Citea magistral ceea ce scrisesem, mie personal îmi ieşise o porcărie de interpretare cu câteva zile înainte. Asta e televiziunea.

P.S. Impresii de la cineva care a fost la filmare: decorul reproduce foarte bine atmosfera de la Cotroceni. Călinescu-Băsescu îşi face de lucru cu două blonde, din care una e secretara, iar cealaltă Elena Udrea, o să vedeţi de cine-s interpretate. Primul episod s-a tras, mâine (miercuri, 10) se filmează al doilea.

Post your thoughts