Călinescu e Băsescu

Anca Nicoleanu dă în “Cotidianul” de mâine câteva detalii despre “Anticamera”, serialul care urmează să înceapă la Pro TV și în care Florin Călinescu îl joacă pe Traian Băsescu.

Anca m-a întrebat ce cred despre șansele lui Călinescu de a se întoarce pe culmea valului și am zis ce puteți citi în “Cotidianul”, că Florin are resurse, dar depinde și de echipă, mai ales de scenarist. I-am mai dat Ancăi o chestie cam off-beat, pe care nu prea știam cum o s-o bage în ziar – motiv pentru care nici n-a băgat-o, dar iată, merge pe blog la fix:

Prin ’98, am pornit un matinal la Pro TV Cluj. L-am adus pe Florin pentru prima ediție. La probe, cineva trebuia să stea pe scaunul lui și să citească textul pe care îl scrisesem pentru el. M-am așezat eu. După ce am tras “șnurul”, Liviu Moldovanu, producătorul, mi-a zis: “Da’ nu te-ai prea agitat. N-ai scris cum îi scrii la București.” “Cum, mă, Liviu?” – m-am mirat. “Mi-am dat toată silința, am avut și timp… e chiar mai bine.” Liviu a stâmbat din nas din nou.

S-a făcut și ziua când a pornit matinalul. Florin a apărut, obosit fleașcă de drum, se trăgea din toate părțile de el în zilele alea. Emisiunea a început. În regie, Liviu s-a uitat la mine: “A, da… Ai dreptate…”

Călinescu fusese mai “eu” decât mine, bineînțeles. Citea magistral ceea ce scrisesem, mie personal îmi ieșise o porcărie de interpretare cu câteva zile înainte. Asta e televiziunea.

P.S. Impresii de la cineva care a fost la filmare: decorul reproduce foarte bine atmosfera de la Cotroceni. Călinescu-Băsescu își face de lucru cu două blonde, din care una e secretara, iar cealaltă Elena Udrea, o să vedeți de cine-s interpretate. Primul episod s-a tras, mâine (miercuri, 10) se filmează al doilea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *