BOOM afirmă că a oferit 7,92 milioane $ pe meciurile Dogan, dar a fost trimis la plimbare

N-am avut timp să mă ocup până acum de asta, dar iată rezumatul: Kanal D a câștigat de la Telesport opțiunile 1 și 4 pentru meciurile din campionatul național, contra 4,4 milioane de dolari, spune Tolontan. Opțiunile aparțineau TVR, carel, se vorbește, le-a pierdut în mod deliberat.

Acum Boom vine și afirmă că a oferit 7,92 milioane de dolari la licitație, dar a fost trimis la plimbare.

Comunicatul de presă:

Bucuresti, 8 februarie 2007

“Negocierea pentru difuzarea meciurilor din Liga I din Campionatul intern este o farsa financiara jucata cluburilor de fotbal”

Negocierea desfasurata pentru preluarea drepturilor de difuzare a optiunii I si IV a Ligii I de fotbal este o farsa financiara jucata cluburilor romanesti de fotbal, afirma Ionut Bodea, director de marketing BOOM.

BOOM – televiziunea care difuzeaza in exclusivitate in Romania meciuri de fotbal din liga spaniola si italiana, precum si meciurile din NBA – este hotarata sa puna la dispozitia publicului roman cea mai completa oferta de continut sportiv. Acesta este principalul motiv pentru care BOOM a propus detinatorilor drepturilor de difuzare a meciurilor cea mai mare suma oferita vreodata cluburilor sportive din Romania.

BOOM a oferit pentru drepturile de difuzare a optiunilor I si IV din cadrul Ligii I de suma de 6 milioane EURO (respectiv 7,92 milioane de USD), aceasta fiind cea mai mare oferta facuta vreodata cluburilor de fotbal. Respingerea ofertei BOOM si vanzarea drepturilor unui alt ofertant pentru o suma mai mica reprezinta cel mai mare deserviciu financiar la care au fost expuse cluburile romanesti de fotbal in ultimii cincisprezece ani.

“Niciodata cluburilor romanesti nu li s-a oferit aceasta suma sau o alta suma apropiata. Daca ar fi fost acceptata oferta noastra, cluburile de fotbal ar fi primit din drepturile de televizare aproape dublu fata de cat incaseaza in prezent. Daca spaniolii de la Primera Division si italienii din Serie A au avut incredere in noi si ne-au vandut drepturi exclusive de difuzare a meciurilor, ce ne-ar lipsi pentru campionatul intern, mai ales ca am oferit de departe cea mai mare suma de bani?,” afirma Ionut Bodea, director de marketing BOOM.

Conform declaratiilor domnului Horatiu Nicolau, celalalt ofertant a fost ales “datorită garanțiilor financiare, nu a ofertei propriu-zise. Niciuna dintre televiziunile cu care am vorbit nu mi-au oferit asemenea garanții” afirma Horatiu Nicolau, care insa nici macar nu s-a intalnit cu reprezentantii BOOM pentru a discuta oferta finanicara.

“Noi nu stim ce alte garantii financiare mai mari decat plata a 6 milioane de euro cash mai sunt necesare din partea unui ofertant care detine deja in portofoliu doua dintre cele mai spectaculoase campionate de fotbal ale lumii,” raspunde Ionut Bodea, director marketing BOOM.

“Interesele domnului Nicolau sunt probabil satisfacute mai bine de celalalt ofertant, dar interesele dumnealui nu sunt aceleasi cu interesele cluburilor, prejudiciate grav prin respingerea ofertei noastre. Mandatul sau de la cluburi este clar: de a aduce cat mai multi bani din drepturile de difuzare ale meciurilor. Probabil ca o investigatie asupra acestei farse financiare ar schimba situatia in favoarea cluburilor,” incheie Ionut Bodea, director de marketing BOOM.

Informatii suplimentare:

Ionut Bodea
Director de Marketing
BOOM TV
Ionut.bodeaATboomtvDOTro

Simona Dan
PR Group Account Manager
TEMPO
Simona.danATtempoadvertisingDOTro
0745 242 955

Eliza Rogalski
PR Manager
TEMPO
Eliza.rogalskiATtempoadvertisingDOTro

4 thoughts on “BOOM afirmă că a oferit 7,92 milioane $ pe meciurile Dogan, dar a fost trimis la plimbare”

  1. […] “Noi nu stim ce alte garantii financiare mai mari decat plata a 6 milioane de euro cash mai sunt necesare din partea unui ofertant care detine deja in portofoliu doua dintre cele mai spectaculoase campionate de fotbal ale lumii,” raspunde Ionut Bodea, director marketing BOOM. […]
    Dincolo de faptul ca nu vom afla niciodata (sau nimeni nu va putea dovedi) dedesubturile acestor miscari specifice pentru Romania, sunt doua chestiuni de remaracat la acest comunicat:
    a) banii in plus nu vor ajunge la cluburi, dupa cum scrie GSP azi (http://www.gsp.ro/index.php?a=71041&shift=1).
    b) in anul 2007, intr-o tara proaspat aderata la UE, mi se pare imposibil ca o tranzactie de 6.000.000 de Euro sa se efectueze cu “cash”, asa cum spune comunicatul.

  2. Nu cred ca se punea problema sa plateasca cash acea suma. Pur si simplu era o exprimare, vroia sa evidentieze faptul ca nu e problema plata, ca se face pe loc.

    Oricum, Boom se va bate pentru aceste drepturi pentru sezonul urmator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *