Bookblog.ro, secțiunea de poezii

Andrei Roșca lansează secțiunea de poezie a BookBlog.ro, la Bookblog.ro/poezii. Aici se poate vedea că Bookblog.ro e al doilea blog românesc, ca autoritate Technorati – deși, e drept, e vorba de un concept colectiv. Succes cel puțin asemănător!

P.S.: Am văzut niște Voiculescu pe-acolo. Sper să nu fie probleme de copyright…

3 thoughts on “Bookblog.ro, secțiunea de poezii”

 1. Multumim de promovare, Iulian.

  Va fi mai degraba un “agregator” de poezii. Ceea ce facem noi in plus este ca facem o prima filtrare a poeziilor (dupa criterii proprii), dupa care incercam niste clasificari: se voteaza poezia saptamanii, a lunii si a anului, de catre cititori evident. Incercam sa promovam in special poetii tineri, mai putin cunoscuti.

  In ceea ce priveste copyright-ul, nu cred sa fie probleme. Sursa e precizata la fiecare poezie in parte, la fel si autorul. In plus, vom incerca sa obtinem un acord prin e-mail sau telefon de la toate sursele de pe care preluam poeziile.

 2. Andrei dragă,

  Nu cred că v-am făcut un serviciu, ci v-am oferit ce meritați: o știre, fiindcă ați arătat ce puteți cu BookBlog.ro, deci extensia de poezii mi se pare bună. Mă vezi tu pe-aici mai împleticit prin Exceluri, dar un volum de poeme am deschis și eu în viața mea. Pe blog mi-am căutat o nișă care să-mi convină ș.a.m.d. În jurul meu sunt teancuri de cărți, tocmai mi-am cărat biblioteca aici 🙂

  Ceea ce spui că vrei să faci mi se pare judicios. E oarecum categoria “agregator uman”, as opposed to news.google.com, cu care Hotnews a câștigat pe vremea când se chema revistapresei.ro. Poezie.ro și celelalte site-uri de gen din România suferă din lipsa selectivității, altfel spus, din cauza grafomanilor.

  Cu poeții tineri cred că o să obții copyright-ul destul de ușor. Mă gândeam la morți iluștri ca Voiculescu sau Gyr – ce spune legea la ei? 50 de ani sau 75 de ani de la moarte drepturile sunt proprietatea familiei? De editat cărți nu m-am ocupat până acum.

 3. 75 de ani stiam si eu. Am sa ma sfatuiesc cu niste avocati aici. In ceea ce priveste cartile si volumele de poezii nu ma indoiesc ca ai mai citit si tu “cate ceva”. Si chestia cu nisa o inteleg perfect.

  Ca sa poti spera macar ca poti arata tot ce esti ar trebui sa ai un blog personal. iar asta, desi o nisa ingusta daca vorbim de toata Romania, nu mai e o nisa demult atunci cand ne referim doar la blogosfera sau industria online.

  Eu iti multumeam fiindca nu ai fost singurul vizitator al sectiunii dar ai fost unul dintre putinii care au promovat-o. Mersi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *