Bookblog.ro, secţiunea de poezii

Andrei Roşca lansează secţiunea de poezie a BookBlog.ro, la Bookblog.ro/poezii. Aici se poate vedea că Bookblog.ro e al doilea blog românesc, ca autoritate Technorati – deşi, e drept, e vorba de un concept colectiv. Succes cel puţin asemănător!

P.S.: Am văzut nişte Voiculescu pe-acolo. Sper să nu fie probleme de copyright…

 1. Andrei Rosca Reply

  Multumim de promovare, Iulian.

  Va fi mai degraba un “agregator” de poezii. Ceea ce facem noi in plus este ca facem o prima filtrare a poeziilor (dupa criterii proprii), dupa care incercam niste clasificari: se voteaza poezia saptamanii, a lunii si a anului, de catre cititori evident. Incercam sa promovam in special poetii tineri, mai putin cunoscuti.

  In ceea ce priveste copyright-ul, nu cred sa fie probleme. Sursa e precizata la fiecare poezie in parte, la fel si autorul. In plus, vom incerca sa obtinem un acord prin e-mail sau telefon de la toate sursele de pe care preluam poeziile.

 2. Iulian Comanescu Reply

  Andrei dragă,

  Nu cred că v-am făcut un serviciu, ci v-am oferit ce meritaţi: o ştire, fiindcă aţi arătat ce puteţi cu BookBlog.ro, deci extensia de poezii mi se pare bună. Mă vezi tu pe-aici mai împleticit prin Exceluri, dar un volum de poeme am deschis şi eu în viaţa mea. Pe blog mi-am căutat o nişă care să-mi convină ş.a.m.d. În jurul meu sunt teancuri de cărţi, tocmai mi-am cărat biblioteca aici 🙂

  Ceea ce spui că vrei să faci mi se pare judicios. E oarecum categoria “agregator uman”, as opposed to news.google.com, cu care Hotnews a câştigat pe vremea când se chema revistapresei.ro. Poezie.ro şi celelalte site-uri de gen din România suferă din lipsa selectivităţii, altfel spus, din cauza grafomanilor.

  Cu poeţii tineri cred că o să obţii copyright-ul destul de uşor. Mă gândeam la morţi iluştri ca Voiculescu sau Gyr – ce spune legea la ei? 50 de ani sau 75 de ani de la moarte drepturile sunt proprietatea familiei? De editat cărţi nu m-am ocupat până acum.

 3. Andrei Rosca Reply

  75 de ani stiam si eu. Am sa ma sfatuiesc cu niste avocati aici. In ceea ce priveste cartile si volumele de poezii nu ma indoiesc ca ai mai citit si tu “cate ceva”. Si chestia cu nisa o inteleg perfect.

  Ca sa poti spera macar ca poti arata tot ce esti ar trebui sa ai un blog personal. iar asta, desi o nisa ingusta daca vorbim de toata Romania, nu mai e o nisa demult atunci cand ne referim doar la blogosfera sau industria online.

  Eu iti multumeam fiindca nu ai fost singurul vizitator al sectiunii dar ai fost unul dintre putinii care au promovat-o. Mersi.

Post your thoughts