Boc a chemat la ministerele remaniate niște piari

O miercuri ca oricare alta, cu ședință de guvern: premierul Boc iese și spune că executivul nu e de acord cu dublarea contribuției pentru asigurări sociale la contractele de drepturi de autor. Cineva din guvern sau din zona autorităților fiscale, pare-se, a aruncat zilele trecute această piatră-n baltă și Boc își trage din nou de urechi miniștrii ne-remaniați, ca să nu mai comunice idei care nu au asentimentul guvernului.

N-apuci bine să te-ntrebi: guvernul e chiar sat fără câini, fiecare chiar spune ce vrea? Păi spune. Ca dovadă, faptul că expozeul lui Boc e curmat de ministrul muncii, Ioan Botiș, care zice și el, de la tribună, ca și Boc, că cetățenii nu mai trebuie să se ducă la administrațiile financiare pentru drepturile de autor, contribuțiile vor fi oprite la sursă, adică plătite de firme.

După ce se împleticește pe tema asta, Botiș dă la televizor mobilul unei doamne director, care ar putea să răspundă la întrebările ziariștilor. Pe bune!

Îți vine să te-ntrebi, cu atâția purtărori de cuvânt, deciziile cine le mai ia? Fiecare iese în față cu tot felul de chestii, mai fistichii – sau cu putere de lege (act normativ), ca Botiș. Dar, atunci când nu bat câmpii ca să se vadă la TV, miniștrii spun lucruri deja știute: de intențiile cu privire la oprirea contribuțiilor la sursă aflase, azi dimineață, cel puțin ziarul Gândul, felicitări.

Cu alte cuvinte, din zona executivă emană ori tâmpenii, ori yesterday’s news. Dar, mă iertați, văd că la TV e acum ministrul sănătății care ne zice ce-o să facă și-o să dreagă. Ceva ziariști sau piari să conducă ministerele nu se găsesc? Eu zic c-ar merge mai bine.

8 thoughts on “Boc a chemat la ministerele remaniate niște piari”

  1. sa stii ,Iulian,ca asta ma tot intreb si eu: de ce tin neaparat ministri sa iasa in fata si sa transmita ei mesaje , daca nu se pricep sa vorbeasca?de ce prefera sa fie ridicoli? de ce nu sunt folositi comunicatorii, care stau uitati prin birourile ministerelor? vad ca oricine se pricepe la pr acum. iar meseria asta va fi aruncata in derizoriu…

  2. Corina: păi vor să iasă ca să se vadă la televizor și să le crească cota politică. Într-un sistem media cu discernământ cam cât are al nostru, adică dă tot ce mișcă la TV, politicienii sunt colportați mai ales cu lucrurile mai fistichii. Asta se cuplează fericit cu un electorat care are o memorie de râmă și nu va sancționa niciodată la alegeri ministrul care bate câmpii. Toți se merită între ei cu alte cuvinte, eu doar stau și mă-ntreb ce căutăm noi în eprubeta asta…

  3. @ Corina: Pai nu vezi ce a patit ministrul agriculturii, Mihail Dumitru ? Eu nu ma pricep la domeniu dar multa lume spune ca era un tehnocrat priceput. Si la ce i-a folosit, daca “nu a avut suficienta expunere“ ??? Intr-o tara normala, sa-i reprosezi unui ministru ca n-a facut show pe la televiziuni este un fapt anormal, asta ca sa ma exprim civilizat, atit cit pot la ora asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *