Boc a chemat la ministerele remaniate nişte piari

O miercuri ca oricare alta, cu şedinţă de guvern: premierul Boc iese şi spune că executivul nu e de acord cu dublarea contribuţiei pentru asigurări sociale la contractele de drepturi de autor. Cineva din guvern sau din zona autorităţilor fiscale, pare-se, a aruncat zilele trecute această piatră-n baltă şi Boc îşi trage din nou de urechi miniştrii ne-remaniaţi, ca să nu mai comunice idei care nu au asentimentul guvernului.

N-apuci bine să te-ntrebi: guvernul e chiar sat fără câini, fiecare chiar spune ce vrea? Păi spune. Ca dovadă, faptul că expozeul lui Boc e curmat de ministrul muncii, Ioan Botiş, care zice şi el, de la tribună, ca şi Boc, că cetăţenii nu mai trebuie să se ducă la administraţiile financiare pentru drepturile de autor, contribuţiile vor fi oprite la sursă, adică plătite de firme.

După ce se împleticeşte pe tema asta, Botiş dă la televizor mobilul unei doamne director, care ar putea să răspundă la întrebările ziariştilor. Pe bune!

Îţi vine să te-ntrebi, cu atâţia purtărori de cuvânt, deciziile cine le mai ia? Fiecare iese în faţă cu tot felul de chestii, mai fistichii – sau cu putere de lege (act normativ), ca Botiş. Dar, atunci când nu bat câmpii ca să se vadă la TV, miniştrii spun lucruri deja ştiute: de intenţiile cu privire la oprirea contribuţiilor la sursă aflase, azi dimineaţă, cel puţin ziarul Gândul, felicitări.

Cu alte cuvinte, din zona executivă emană ori tâmpenii, ori yesterday’s news. Dar, mă iertaţi, văd că la TV e acum ministrul sănătăţii care ne zice ce-o să facă şi-o să dreagă. Ceva ziarişti sau piari să conducă ministerele nu se găsesc? Eu zic c-ar merge mai bine.

 1. Marian Stavaroiu Reply

  Cel mai bine se va descurca doamna ministru Boagiu. Cînd nu ştie ceva ea dă un telefon undeva şi întreabă. Că se apropie tăierile de panglică la autostrăzi, mă gândesc..

 2. Corina Reply

  sa stii ,Iulian,ca asta ma tot intreb si eu: de ce tin neaparat ministri sa iasa in fata si sa transmita ei mesaje , daca nu se pricep sa vorbeasca?de ce prefera sa fie ridicoli? de ce nu sunt folositi comunicatorii, care stau uitati prin birourile ministerelor? vad ca oricine se pricepe la pr acum. iar meseria asta va fi aruncata in derizoriu…

 3. Iulian Comanescu Reply

  Corina: păi vor să iasă ca să se vadă la televizor şi să le crească cota politică. Într-un sistem media cu discernământ cam cât are al nostru, adică dă tot ce mişcă la TV, politicienii sunt colportaţi mai ales cu lucrurile mai fistichii. Asta se cuplează fericit cu un electorat care are o memorie de râmă şi nu va sancţiona niciodată la alegeri ministrul care bate câmpii. Toţi se merită între ei cu alte cuvinte, eu doar stau şi mă-ntreb ce căutăm noi în eprubeta asta…

 4. Marian Stavaroiu Reply

  @ Corina: Pai nu vezi ce a patit ministrul agriculturii, Mihail Dumitru ? Eu nu ma pricep la domeniu dar multa lume spune ca era un tehnocrat priceput. Si la ce i-a folosit, daca “nu a avut suficienta expunere“ ??? Intr-o tara normala, sa-i reprosezi unui ministru ca n-a facut show pe la televiziuni este un fapt anormal, asta ca sa ma exprim civilizat, atit cit pot la ora asta.

 5. Corina Reply

  @ Marian: cred ca ,pe langa ignoranta,mai este vorba si de aroganta. i s-a mai tras cuiva de la aroganta asta…

Post your thoughts