Blogovăţ – festivalul blogurilor moldoveneşti

E vorba de Moldova de dincolo de Prut, se încheie pe 21 martie, blogul festivalului e aici, iar eu mă laud să fac parte din juriu. Dacă fac descoperiri interesante prin .md, o să vi le comunic.

Detalii:

A fost lansat festivalul blogurilor – Blogovăţ 2009

Pentru a doua oară în istoria internetului moldovenesc este organizat un festival al blogului. Calendarul fastivalului include o etapă de înregistrare a participanţilor, care va dura pînă la 23 februarie, anul curent. La concurs, pot participa blogurile create şi susţinute de un cetăţean al Republicii Moldova sau de străini care locuiesc în Moldova şi scriu despre Moldova. Înregistrarea este posibilă în urma completării unui formular pe site-ul festivalului http://blogovat.blogosfera.md

La jurizarea festivalului Blogovăţ 2008 vor participa 3 grupuri de utilizatori: cititori, bloggeri şi juriu. Cititorii vor vota pentru blogurile sale favorite prin intermediul unui baner afişat pe blogul participantului. Bloggerii înscrişi în competiţie vor vota prin sistemul ElectionPlatform.com.

Juriul va evalua blogurile conform unei liste de criterii, atribuind fiecărui criteriu punctajul corespunzător. Participanţii pot înregistra blogurile la una din categoriile: “Blog media”, “Blog societatea civilă”, “Blog personal” sau “Blog de specialitate”. Juriul va desemna cîştigătorii la categoriile “Cel mai bun articol de blog” şi “Lansarea anului”.

Blogovăţ este o iniţiativă a unui grup de bloggeri din Moldova, care au drept scop promovarea şi consolidarea bloggingului în spaţiul moldnet, coaguluarea comunităţii bloggerilor din Moldova şi crearea unui spaţiu alternativ de exprimare, discuţie şi colaborare.

 1. bbbb Reply

  In prezentarea festivalului, in dreapta, este o intrebare: “Ce nou”, din viteza cred ca cineva a mancat un “e”.
  Altfel, este imbucurator sa vad ca inca mai aduci in discutie subiecte din R. Moldova, parca toata presa i-a abandonat in ultimul timp. 🙁

 2. Eugen Reply

  Din prima zi se observă evoluţia blogosferei moldoveneşti. S-au înscris deja foarte multe bloguri, ceea ce înseamnă o competeţie interesantă.
  Iulian sper să găseşti ceva nou deşi sunt puţine bloguri cu specific personalizat şi interesant.
  Vii în Chişinău la premiere?

 3. Iulian Comanescu Reply

  Eugen: Mă bucur să aud din nou de tine. O să încep jurizarea când şi cum îmi spune Artur. Cu venirea la Chişinău încă nu ştiu.

 4. Eugen Reply

  Abia 1 lună şi jumate în urmă am înţeles că blogul trebuie promovat şi parcă mi-a reuşit, fără a mă implica în politică. Sper să ne vedem, or am de gînd să fiu învingător în categoria “BLog personal”.

Post your thoughts