Blog de Playboy

Blog de jurnalist glossy, al lui Cătălin Mihăilă, redactor-șef adjunct la “Playboy”. A intrat prin iulie pe Blogspot.

Cred că are șanse să-și găsească un public al lui, fiindcă e unul din puținii jurnaliști din România care nu scriu articole cu Băsescu. Scrie despre Cristi Mungiu, aventuri la un hotel în Italia și altele asemănătoare. Consumatorii de lifestyle au șanse să găsească lucruri mai “sus” decât articolele din presa tabloidă de tiraj.

Asta e de bine. De rău e golănia-șmecheria pe care Mihăilă o etalează din loc în loc, fiindcă nu prea are de-a face cu spiritul glossy. Sigur că e blogul lui și nu site-ul “Playboy”, dar mă găndesc că Hugh Heffner a făcut o revistă plină cu blonde în pielea goală îmbrăcat în tuxedo, cu papion la gât și cu colaboratori ca Ray Bradbury sau Nabokov. Așadar, succes lui Mihăilă, fie și numai fiindcă problemele lui de poziționare sunt aceleași cu ale “Playboy”. România, bineînțeles.

P.S.: Nu, nu sunt poze cu femei goale.

5 thoughts on “Blog de Playboy”

  1. Ce spui tu, totuși, înseamnă pe de o parte că există “jurnaliști glossy”, ceea ce e greu de interpretat și ambiguu (îmi vine în minte doar faptul că-ți trebuie cămăși călcate pentru petreceri Police). Pe de alta, dacă ești foarte diferit de la serviciu la ceea ce faci pe blog, apare un pericol de scindare.

    Dar, mă rog, nu mai caut nod în papură, că oricum am fost destul de dur cu șmecheria-golănia. Succes încă o dată.

  2. Demersul meu, interpretat ca unul care transfera pausal valorile brandului intr-un registru minor, trivializindu-le carevasazica intr-un blog, este gresit inteles. Blogul este despre activitatile, gindurile si diversele tipuri de pusee (furie, golanie, smecherie, etc.) ale unui jurnalist la o revista tiparita pe hirtie lacuita, (in cazul de fata, PLAYBOY). Blogul, asadar, nu este despre valorile PLAYBOY, femei dezbracate samd, lucruri cu care invit pe toata lumea sa ia contact nemijlocit in revista. Insusi titlul review-ului tradeaza pericolul acestei confuzii care este de evitat. Nu sint un Playboy, pun doar umarul, de 3 ani, la propasirea acestui brand pe care il cred minunat.
    Multumesc pentru urari si expunere. :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *