Blog de Playboy

Blog de jurnalist glossy, al lui Cătălin Mihăilă, redactor-şef adjunct la “Playboy”. A intrat prin iulie pe Blogspot.

Cred că are şanse să-şi găsească un public al lui, fiindcă e unul din puţinii jurnalişti din România care nu scriu articole cu Băsescu. Scrie despre Cristi Mungiu, aventuri la un hotel în Italia şi altele asemănătoare. Consumatorii de lifestyle au şanse să găsească lucruri mai “sus” decât articolele din presa tabloidă de tiraj.

Asta e de bine. De rău e golănia-şmecheria pe care Mihăilă o etalează din loc în loc, fiindcă nu prea are de-a face cu spiritul glossy. Sigur că e blogul lui şi nu site-ul “Playboy”, dar mă găndesc că Hugh Heffner a făcut o revistă plină cu blonde în pielea goală îmbrăcat în tuxedo, cu papion la gât şi cu colaboratori ca Ray Bradbury sau Nabokov. Aşadar, succes lui Mihăilă, fie şi numai fiindcă problemele lui de poziţionare sunt aceleaşi cu ale “Playboy”. România, bineînţeles.

P.S.: Nu, nu sunt poze cu femei goale.

 1. Catalin Mihaila Reply

  Wow! Multumesc de review si de urari. Incerc sa fac diferenta dintre “blog de jurnalist glossy” si “blog glossy de jurnalist” si sa merg pe prima varianta.

 2. Iulian Comanescu Reply

  Ce spui tu, totuşi, înseamnă pe de o parte că există “jurnalişti glossy”, ceea ce e greu de interpretat şi ambiguu (îmi vine în minte doar faptul că-ţi trebuie cămăşi călcate pentru petreceri Police). Pe de alta, dacă eşti foarte diferit de la serviciu la ceea ce faci pe blog, apare un pericol de scindare.

  Dar, mă rog, nu mai caut nod în papură, că oricum am fost destul de dur cu şmecheria-golănia. Succes încă o dată.

 3. Catalin Mihaila Reply

  Demersul meu, interpretat ca unul care transfera pausal valorile brandului intr-un registru minor, trivializindu-le carevasazica intr-un blog, este gresit inteles. Blogul este despre activitatile, gindurile si diversele tipuri de pusee (furie, golanie, smecherie, etc.) ale unui jurnalist la o revista tiparita pe hirtie lacuita, (in cazul de fata, PLAYBOY). Blogul, asadar, nu este despre valorile PLAYBOY, femei dezbracate samd, lucruri cu care invit pe toata lumea sa ia contact nemijlocit in revista. Insusi titlul review-ului tradeaza pericolul acestei confuzii care este de evitat. Nu sint un Playboy, pun doar umarul, de 3 ani, la propasirea acestui brand pe care il cred minunat.
  Multumesc pentru urari si expunere. :o)

 4. Hedonistu' Reply

  Brandul Playboy, cu toate “pretentiile” intelectualiste, este tot un instrument de sculat p….a sau p ..le!

  Bravo “intelectualilor”!

Post your thoughts