Basescu, tot mai rar la TV. Insa bine…

Basescu a aparut la TV doar de 84 de ori in noiembrie, zice ultima monitorizare a CNA, fata de Tariceanu, care a fost prezent de 124 de ori. Timpul petrecut de cei doi la posturile monitorizate: 3412 secunde Tariceanu, 2852, Basescu.

Pana nu demult, situatia celor doi era oarecum egala. Nu am cifrele la indemana, dar din cate-mi amintesc Basescu era mai des la TV, dupa care Tariceanu a preluat avansul. Daca nu, corectati-ma.

Revenind la noiembrie, calculatorul meu de birou zice asa: numarul de aparitii al presedintelui este 68 la suta din cel al premierului. Timpul petrecut de presedinte la TV e in schimb de 84 la suta din cel al premierului.

Reiese ca Basescu apare la TV rar, da’ bine. Constatarea acrediteaza ideea ca presedintele nu doreste sa-si iroseasca “munitia”. Armele puterii sunt in cazul lui pozitia in CSAT si discursul public. Cea de-a doua se toceste destul de repede.

Curiozitate: daca Basescu si Tariceanu erau doi detergenti, primul ar fi beneficiat de un mediaplan de 95 de spoturi de 30 de secunde, iar al doilea, de 114. Poate face cineva o comparatie cu o campanie din noiembrie? Si o socoteala la GRP?

Top politicieni/aparitii la Comanescu.ro. Veti vedea ca de pe lista lipseste Jiji. Fiindca nu e parlamentar? Mitica Dragomir face, oricum, furori la Pro TV…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *