Bani din online. Ăia ai mei

“Kamikaze” mi-a pus o întrebare măgulitoare şi dificilă despre felul cum se fac bani din online, magazine virtuale şi alte “afaceri din tastatură”. Ştiţi că internetul abundă în raportări glorioase despre cum te poţi îmbogăţi din el, din internet, într-un asemenea grad încât e clar că trăncăneala despre metode de îmbogăţire e una din cele mai bune metode de îmbogăţire. Aşa că am vrut să evit acest gen de deja-vu şi am preferat să scriu un textuleţ despre banii pe care i-am făcut eu din internet.

Ce mai pot adăuga e că din punctul meu de vedere online-ul n-a fost niciodată o miză în sine. A mers la pachet împreună cu alte lucruri pe care le fac. În unele domenii (brandingul personal) e mai bun decât alte suporturi, la alte capitole (prestigiu) stă mai prost. Asta se leagă desigur de ideea că virtualul nu e o oglindire, ci mai degrabă o prelungire a offline-ului. Dar de asta am început să ne convingem tot mai tare în ultimii ani.

 1. Marian Stavaroiu Reply

  Bun articol. Dar mai e un lucru pe care nu l-ai făcut încă (şi ar fi bine să-l faci) : Business Angel.
  Ştiu eu pe unul care s-ar băga la chestia asta…

 2. Iulian Comanescu Reply

  Mersi. La chestiile pe care le fac eu n-am nevoie de îngeri şi, oricum, nu se prea găsesc în România. Să nu crezi că n-am primit propuneri, dar la cum sunau unele din ele, păreau că vin mai degrabă de jos, de la cazane.

 3. Marian Stavaroiu Reply

  Lol, suntem ca în bancul acela cu “ce zic eu şi ce înţelege el“.
  Pe scurt: business angel să fie Iulian Comănescu, învăţăcelul care se oferă se numeşte Marian Stăvăroiu.

Post your thoughts