Audit elveţian la Evenimentul zilei

O gaşcă de audit a pus pe jar şefimea de la “Evenimentul zilei”. N-am detalii, că mi-a fost nu ştiu cum să fac săpături la ziarul cu care am colaborat până de curând. O altă veste care a venit la mine zice: cel puţin o plecare importantă din redacţie.

 1. Tiberiu Reply

  Iti prezint o opinie de pe blogul meu care-ti era adresata, referitor la acest comentariu. Poate-i si raspunzi omului, ca te cam acuza.
  “despre ce scrie comanescu, slujbasul lui Vantu
  N-am detalii, că mi-a fost nu ştiu cum să fac săpături la ziarul cu care am colaborat până de curând.”Stimabile, eu as completa: ‘E ziarul in care l-am pupat in cur pe Vantu, in care am publicat cel mai penibil interviu din istoria presei. Evident, eroul a fost Vantu. As, nu pot sa uit editorialele in care ii cantam in struna lui Vantu. Redau din memorie: Realitatea l-a credibilizat pe Vantu, iar Vantu a credibilizat Realitatea. Si nu pot sa uit ca prietenul meu, Bradut Ulmanu, a distrus site-ul Evz, apoi s-a carat la Vantu” .
  Cat ti-a dat Patriciu ca sa lansezi asemenea ineptii???? esti penibil. cine naiba esti, cu ce te-ai remarcat in presa??? iti doreai sa devii nr 2 la Evz, dar cu ce?????”. Inchei citatul unui tp care se semneaza “un coleg de la evz”.

 2. newsaddict Reply

  ii dau un shut lui gregoar ecrivain? 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 😀

 3. Iulian Comanescu Reply

  Tiberiu: Well, omului respectiv n-am cum sa-i raspund, fiindca ma indoiesc ca un tip de factura asta a lucrat vreodata la EVZ şi în general curajosul lui anonimat nu mă obligă la nimic. Dar tie pot sa-ti raspund ca:

  1. n-am scris nici un editorial de Vintu, nici pro, nici contra
  2. am facut in schimb interviul ăsta:
  http://www.evz.ro/article.php?artid=179635
  3. Am făcut un cap de ziar cu întâlnirea dintre Realitatea TV şi Vîntu în Creta, prin mai 2005:
  http://www.evz.ro/article.php?artid=186711
  4. L-am upgradat pe Vîntu la statutul de “consultant Realitatea TV”, pe vremea când nu recunostea nici o asociere cu postul, prin iunie 2005, aici:
  http://www.evz.ro/article.php?artid=188606
  5. Am scris despre Vîntu în topul celor mai puternici români, aici:
  http://www.evz.ro/article.php?artid=196918

  Poţi judeca şi tu dacă e “pupat în cur” sau nu. Interviul venea pe o succesiune de acuzaţii la adresa lui Vîntu, ale Ioanei-Maria Vlas, şi după nu mai ştiu ce certuri cu Voiculescu, deci s-a justificat jurnalistic. Nu sunt de părerea aia, comună în presă, că a vorbi cu acuzatul înseamnă să “îi faci jocurile” sau ceva, deşi la vremea respectivă, în redacţie, la EVZ, existau opinii de astea.

  Cam asta îmi amintesc din ceea ce am prestat legat de Vîntu în EVZ. Probabil că m-am mai referit o multime la el, legat de ceea ce făceam acolo, adică mass media, prin diferite chestii despre Realitatea TV şi mai ştiu eu ce.

  Patriciu îmi dă bani, prin Adevărul, pentru analize media şi nu ca să spun nu ştiu ce pentru nu ştiu cine. Vîntu îmi dă bani, prin “Business Standard” şi “Money Express”, pentru rubrici de media şi consultanţă. Nu am vorbit nici cu Patriciu, şi nici cu Vîntu ca să obţin contractele astea, ci cu Dragoş Stanca şi Adrian Halpert. Pe Patriciu nu-l cunosc, pe Vîntu, evident că da, că doar am vb. cu el. Dar, încă o dată, nu pentru Business Standard şi Money Express.

  În consecinţă, dragă Tiberiu, nu ştiu ce politică de validare a comentariilor ai la tine pe blog, dar mie mi se pare incorect să apară chestii de-astea aici. Am obosit să mă tot justific fiindcă nu ştiu cine dracu face inutila încercare de a mă tot asocia cu Vîntu, mai ales acum, când până şi Băsescu l-a scos de pe lista oligarhilor, şi a vorbi cu Vîntu nu mai e nu ştiu ce blam.

  Aşa cum am spus de nenumărate alte ori, lista clienţilor mei, permanent actualizată, se găseşte la:

  http://www.comanescu.ro/company/

  Acuma cum facem ca eu să nu interpretez reacţia ta ca pe un gest de ostilitate faţă de mine? Ştiu că eşti ziarist şi cunoşti regulile jocului, mizeriile de factura asta se opresc de la publicare. Sau cel puţin îl cauţi pe cel incriminat înainte de a le da drumul, nu?

  Şi ce caută toată povestea la o postare referitoare la “Evenimentul zilei”? Există pagina “Întrebaţi aici” în care se pot ridica aceste chestiuni…

 4. Tiberiu Reply

  Nu este un gest de ostilitate din partea mea. Stiu si mizeriile jocului, iar eu am devenit pe propriul blog loc de scuipt:). Dupa ce m-am plictisit sa fiu acuzat ca am scris ce nu am scris si de alte legaturi oculte, am inceput sa dau cu spam (inutil pentru ca omul se foloseste de routere si continua sa ma tachineze). Deci am un terorist pe blogul meu, asa cum ai si tu admiratorii tai aici. Am sa-ti preiau comentariul pe blogul meu, daca nu te deranjeaza, apoi voi inchide subiectul daca vad ca se bate apa-n piua. Nu-mi place sa fiu ventilatorul in care se arunca fecale pentru a imprastia duhoare si resturile pe altcineva. Imi pare rau daca ai considerat ca am incercat sa-ti fiu ostil. Am vrut sa verific acuzatiile. Am sa citesc si articolele de pe link-uri, asa cum mi-ai sugerat. Multumesc pentru raspuns.

 5. Iulian Comanescu Reply

  Tiberiu: Ok, mulţumesc pentru înţelegere. Tind să suprareacţionez la treaba asta, fiindcă nu ştiu cine dracu’ se tot chinuie să mă asocieze cu Vîntu. N-au trecut decât vreo două săptămâni de când un realizator de mare rating îi explica tot lui Vîntu, în direct, că îl sfătuiesc prost şi mă plăteşte o mulţime de bani.

  Pot înţelege oftica unora fiindcă am reuşit să intru la Vîntu pentru a vorbi cu el, ca şi pentru faptul că am fost primul care am legat factual numele lui Vîntu de Realitatea TV, altfel decât cu abureli de presă românească gen “conform unor zvonuri…”

  După aia mi-a fost destul de clar că e foarte uşor să devii “mare jurnalist” pe cadavrul lui Vîntu sau al lui Năstase şi m-am cam dus spre alte subiecte.

 6. r Reply

  “Este un personaj cu un trecut misterios, detine o avere fabuloasa si controleaza multi oameni influenti.” citat din articolul lui i.c. din evz despre vantu.
  i.c. nominalizeaza te rog macar 2 din oamenii aia influenti controlati de vantu. apoi adu si niste probe. dupa care poti vorbi linistit despre sintagme precum “conform unor zvonuri”. pina atunci, rezuma-te la consultanta:)))

 7. alin Reply

  ok, m-am lamurit si cu Comanescu, noroc ca e mai transparent decat altii si pune mai multe ‘declaratii de avere’ la vedere.

  deci ai lucrat si pentru fsn-aripa_Ilici lately, nu stiu ce furnici ai impachetat pentru aia, ca’s cam departe de cotidianu mioritic.

  asta explica si asa zisele oaze din desertu media ro.
  oaze cu apa murdara.

Post your thoughts