Art Buchwald a murit. Corneliu Leu, în schimb, e bine

Una tristă şi una veselă.

Art Buchwald, umoristul foarte acid la adresa politicienilor americani în comentarii de presă, a murit azi la Washington, în vârstă de 81 de ani, oftează Poynter.org

AMOS Press susţine, în schimb, că scriitorul Corneliu Leu e bine, sănătos deşi “Cotidianul” l-a făcut “regretat”. “Afirmaţiile despre decesul meu sunt oarecum exagerate”, a declarat Leu pentru AMOS.

Asta-mi aminteşte de Al. Piru, care-şi lansa prin ’94 cartea nu ştiu unde, conform informaţiilor dintr-un ziar central. Problema e că volumul era unul postum.

UPDATE: Ia uite, s-a dat drumul la gherle. Cineva mi-a pârât “Libertatea”, care duminică a comis două.

La aperitiv, aici, ceva despre corigenţa Elenei Udrea . Uitaţi-vă bine la poză. A apărut mare, tifeţată, în ediţia de print. Cine e acolo? Eu – şi alţii – am putea jura că e Cristina Rus, ex-Blondy, ex-Sing Sing b.b. Poartă-n rucsac bastonul lui Băsescu sau ce? Altcineva îmi spune că e, totuşi, Elena Udrea, o poză dintr-un pictorial de glossy.

udrea_rus.jpg

Fel principal, ştirea cu vânătoarea de la Balc, unde se spune că la partida de anul trecut, aia despre care s-a spus că e “Masacru” fiindcă era şi Năstase acolo, s-au omorât 190 de “gonaci”. Nu “godaci”. “Gonaci”, ăia care aleargă animalele.

libertatea_gonaci.jpg

 1. cristian china birta Reply

  am vazut in urma cu ceva ani un film frantuzesc mai vechi
  in care unul din personaje dispare la un moment dat pentru ceva vreme
  nu mai tin minte exact ce si cum
  si familia il declara mort si ii pregateste inmormantarea
  exact cand erau adunata lume pe acolo sa il conduca pe ultimul drum
  apare si asta si intreaba candid
  cine a murit?
  destul de macabru umorul involuntar al celor de la cotidianul
  dar pe undeva e si o lauda la adresa lui corneliu leu
  te gandesti la el ca la o somitate a literaturii romane contemporane si, nu-i asa, mecanismul de gandire se declanseaza: orice somitate literara trebuie sa fie moarta

 2. Dan Mihu Reply

  Am si eu una, benigna. O simpla greseala ortografica, dar e intr-un banner flash pe frontpage (jos in dreapta pe fond albastru). Puteti s-o capturati pentru ca posteritea sa aflee (sic!): http://www.adevarul.ro

 3. bogdan Reply

  Asta cu gonacii e mortala 🙂 Si da, e intr-adevar Elena Udrea, intr-o poza dintr-un pictorial aparut in revista Apropo.

 4. Potzekalnikov Reply

  Poate se va gandi acum cineva sa traduca Buchwald!

  Intrebarea Cristinei spune multe despre distanta la care se afla presa romaneasca de marile repere ale gazetariei universale!

Post your thoughts