Art Buchwald a murit. Corneliu Leu, în schimb, e bine

Una tristă și una veselă.

Art Buchwald, umoristul foarte acid la adresa politicienilor americani în comentarii de presă, a murit azi la Washington, în vârstă de 81 de ani, oftează Poynter.org

AMOS Press susține, în schimb, că scriitorul Corneliu Leu e bine, sănătos deși “Cotidianul” l-a făcut “regretat”. “Afirmațiile despre decesul meu sunt oarecum exagerate”, a declarat Leu pentru AMOS.

Asta-mi amintește de Al. Piru, care-și lansa prin ’94 cartea nu știu unde, conform informațiilor dintr-un ziar central. Problema e că volumul era unul postum.

UPDATE: Ia uite, s-a dat drumul la gherle. Cineva mi-a pârât “Libertatea”, care duminică a comis două.

La aperitiv, aici, ceva despre corigența Elenei Udrea . Uitați-vă bine la poză. A apărut mare, tifețată, în ediția de print. Cine e acolo? Eu – și alții – am putea jura că e Cristina Rus, ex-Blondy, ex-Sing Sing b.b. Poartă-n rucsac bastonul lui Băsescu sau ce? Altcineva îmi spune că e, totuși, Elena Udrea, o poză dintr-un pictorial de glossy.

udrea_rus.jpg

Fel principal, știrea cu vânătoarea de la Balc, unde se spune că la partida de anul trecut, aia despre care s-a spus că e “Masacru” fiindcă era și Năstase acolo, s-au omorât 190 de “gonaci”. Nu “godaci”. “Gonaci”, ăia care aleargă animalele.

libertatea_gonaci.jpg

4 thoughts on “Art Buchwald a murit. Corneliu Leu, în schimb, e bine”

 1. am vazut in urma cu ceva ani un film frantuzesc mai vechi
  in care unul din personaje dispare la un moment dat pentru ceva vreme
  nu mai tin minte exact ce si cum
  si familia il declara mort si ii pregateste inmormantarea
  exact cand erau adunata lume pe acolo sa il conduca pe ultimul drum
  apare si asta si intreaba candid
  cine a murit?
  destul de macabru umorul involuntar al celor de la cotidianul
  dar pe undeva e si o lauda la adresa lui corneliu leu
  te gandesti la el ca la o somitate a literaturii romane contemporane si, nu-i asa, mecanismul de gandire se declanseaza: orice somitate literara trebuie sa fie moarta

 2. Asta cu gonacii e mortala 🙂 Si da, e intr-adevar Elena Udrea, intr-o poza dintr-un pictorial aparut in revista Apropo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *