Arestare în direct cu rating infect

Ce rating face o arestare în direct? Înainte să vă dau răspunsul, încep prin niște explicații cu privire la întrebare. Tolea Ciumac a fost umflat aseară de niște mascați în holul Antenei 1, sediul din București-Ploiești, poreclită cu duioșie de concurență “o altă televiziune”, că doar GRP-urile-s pe bani:

E un fapt (link către versiunea oficială de pe Videonews.ro, neembedabil) cu aparență supercalifragilistică – azi dimineață în cel puțin un studio se comenta că mascații puteau evita respectivul tămbălău, fiindcă Tolea, wrestlerul basarabean transformat în personaj de Dan Diaconescu la al său show de pe OTV, primise sentința pe după-amiază și intenționa să se prezinte la arest, după ce avea să-și cumpere roșii, nurofen și dracu’ știe ce treburi mai avea. Cert e că în jur de ora 19.08 lucrurile s-au sucit brusc și Antena 1 a dat legătura în propriul hol, unde se-ntâmplă ceea ce vedeți.

Ajungem așadar și la ratinguri – și la ora asta n-am date decât pe sferturi de oră:

19.00-19.15, all urban: PRO TV = 10,5, Antena 1 = 7,1, cu toate că Mădălin Ionescu îi furase în prealabil un sfert (18.30-18.45) lui Măruță. Mai la vale se pot contabiliza Acasă TV, 4,4 și Realitatea TV, 1,7, de dragul top 5, dar vestea e alta: Tolea Ciumac și a sa arestare nu au făcut ecranele să explodeze. Pe următorul sfert, 19.15-19.30, situația e PRO TV 11,9, Antena 1 7,7.

Tolea e doar o optime sau o jumătate din sfertul respectiv, ar fi interesant să vedem cum stau lucrurile și pe minute. În orice caz, pe YouTube, viralul a mers așa și-așa, cu vreo 2000 de afișări la versiunea pe care o vedeți aici, la ora la care scriu. Alte versiuni au până-ntr-o mie de views.

Era oarecum logic ca lucrurile să se petreacă așa, fiindcă nu puteai promova un live precum cel din hol. Rămâne de văzut ce vor ști să facă “Antenele” cu întreaga poveste în decursul zilei de azi, e un subiect care se poate împacheta.

Sunt curios dacă Bogdan și compania vor scoate de pe YouTube imaginile de mai sus 🙂

UPDATE: Acum îmi dau seama că titlul sună nu-știu-cum pentru prietenii de la Antenă. Îi rog să n-o ia personal, e mai mult de dragul rimei și nu e o judecată cu privire la munca lor, ci cu privire la faptul că pur și simplu arestarea lui Tolea n-a “mers” la modul excepțional. Să vedem ce se va întâmpla și cum se va întâmpla cu întregul episod mai departe.

UPDATE: Ba și pe Videonews.ro e cu embed. Scuze.

10 thoughts on “Arestare în direct cu rating infect”

 1. Ceea ce am vazut aseara la antena 1 m-a scirbit atit de tare incit am schimbat imediat postul. Habar nu am daca e asa, dar cred ca cei de la Antena i-au facut-o lui Tolea. Nu cred ca memoria ma inseala, dar Antena are un precedent in astfel de cazuri in care intervieveaza una din partile implicate intr-un eveniment, cu consecinte negative pt partea intervievata (a se citi lipsirea de libertate pentru o perioada) si imediat apar mascatii pt a ridica personajul. Halal presa!

 2. Da, nici aici vad ca n-a starnit cine stie ce mare abundenta-n comentarii subiectul, eventual niscai zambete ….

  Ce ma nedumereste, in schimb, este prestatia domnilor bine facuti si bine costumati… inteleg ca se plictisesc si incearca sa faca pe vedetele la tv, spre amuzamentul publicului …. n-ar fi mare bai daca domniile lor n-ar fi platite din banul public (cred).
  Ma gandesc ca scapam mai ieftin cu niste figuranti in asemenea roluri, facem niste economii la buget in acest fel, ca tot vorbea presedintele de austeritate.

 3. Poti sa fii un David Coperfield al împachetărilor media, dacă nu ai ce să împachetezi, degeaba. Bunăoară, ce-a scos Antena 1 din arestarea nesenzațională în direct a lui Tolea? Păi, încă două știri, la fel de “senzație”, strofocate rău de tot.

  Deși, după Anntena 1 telenovela continuă, uite că tot nu le-a ieșit. “Copilul soților Ciumac e în siguranță” nu a strâns decât 12 vizualizări, acum, aproape de ora 24.00, dintre care vreo două sunt de la mine. În ceea ce privește Povestea arestării lui Tolea iarăși, n-a strâns decât tot vreo 12 vizualizări.

 4. dle comanescu, eu unul chiar va admir pt sigurantza cu care impartiti verdicte in acest domeniu fara a avea o performanta notabila sau macar concreta “pe teren”, in afara de vamuirea ocazionala si in cuantum modest a unor corporatii ale caror moguli nu sunt atenti la maruntis, felicitari!

 5. Super: cu puțin efort (în primul rând mental) puteți afla de pe acest blog și din alte locuri că m-am apucat de verdicte după vreo 15 ani în care, printre altele, am scris unul din cele mai populare show-uri de televiziune din România (cu Florin Călinescu), am pus umărul la ziarul care avea să devină liderul detașat al pieței, Libertatea, am mai gestionat un alt lider de segment, Unica, și am dat cu nasul puțin și pe la TV mania să văd cum e, la rândul lui cel mai vândut săptămânal la vremea respectivă.

  În privința fee-urilor mele de la corporații și necorporații, s-ar putea să aveți surprize dacă vreodată îmi veți solicita vreo ofertă. Sunt însă convins că nu veți avea de ce și cu ce.

  Faptul că aveți calculator și abilitățile tehnice de a posta mesaje pe-aici nu vă scutesc de obligația de a vă documenta în privința persoanei despre care vorbiți, fie că e vorba de mine, fie de altcineva.

 6. bbbb: oamenii în costume joacă niște roluri, sunt plătiți pentru asta. În România, rolurile sunt destul de limitate și actorii au un registru în consecință. Iată de plidă că în Mîndruță de la televizor nu încape amuzantul autor de la Dilema…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *